“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ρώσσοι ναύτες στα γαλλικά ναυπηγεία για το πρώτο εκπαιδευτικό τους ταξίδι με το «Βλαδιβοστόκ»

Πάνω από 400 ρώσσοι ναύτες έχουν κατακλύσει το Σεν Ναζέρ, προκειμένου να λάβουν μέρος στα εκπαιδευτικά ταξίδια με το νεότευκτο ρωσικό Mistral. Το πλοίο «Βλαδιβοστόκ» το οποίο ναυπηγείται για λογαριασμό του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, βάση της συμφωνίας του 2011, θα παραδοθεί στη Ρωσία έως το τέλος του 2014. 

Η συμφωνία που ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια, προβλέπει την παράδοση του έτερου πολεμικού πλοίου, με το όνομα «Σεβαστούπολη» μέσα στο 2015. Τα πλοία διαθέτουν δυνατότητες μεταφοράς 16 ελικοπτέρων, 70 τεθωρακισμένων οχημάτων και 450 στρατιωτών και πρόκειται να ενισχύσουν το ρωσικό στόλο του Ειρηνικού.

Το εκπαιδευτικό ταξίδι με το Βλαδιβοστόκ, το οποίο ξεκίνησε χθες, Σάββατο και θα ολοκληρωθεί στις 22 Σεπτεμβρίου, ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 10 Σεπτεμβρίου, όμως αναβλήθηκε «για τεχνικούς λόγους» και όχι για ενδεχόμενη ακύρωση της συμφωνίας, όπως δήλωσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar Tass πηγές μέσα από τα γαλλικά ναυπηγεία.
Να υπενθυμίσουμε πως έχει μεσολαβήσει αρκετές δηλώσεις του γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ , ακόμη και για ενδεχόμενη ακύρωση της σύμβασης με το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και των επιβαλλόμενων ευρωπαϊκών κυρώσεων στη Ρωσία.

Η άφιξη των ρώσων ναυτών στο Σεν Ναζέρ αποτέλεσε μια αληθινή γιορτή, με πλήθος κόσμου να τους επευφημεί αλλά και πολλούς δημοσιογράφους, όπως δήλωσε στο Itar Tass ο γνωστός στρατιωτικός ιστορικός συγγραφέας Μπερνάρ Πρεζελίν.
Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία ήταν κάθετα αντίθετοι στις δηλώσεις Ολαντ, και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αναδίπλωση του γάλλου προέδρου, καθώς πραγματοποίησαν δυναμικές διαδηλώσεις ζητώντας την παράδοση του πρώτου πλοίου Mistral στη Μόσχα, σύμφωνα με τη συμφωνία που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2011, ενώ απείλησαν ακόμα και με «κλείσιμο» των ναυπηγείων σε περίπτωση ματαίωσης της παράδοσης των Mistral, τόσο λόγω του μεγάλου συμβολαίου, όσο και της συνεργασίας σε αμυντικό επίπεδο, μελλοντικά με τη Ρωσία: «Δεν είναι δυνατόν να υπαγορεύουν οι ΗΠΑ στη Γαλλία για τον αν θα πουλήσει πλοία στη Ρωσία», δήλωσαν Γάλλοι εργαζόμενοι σύμφωνα με την ανταπόκριση του RIA Novosti.

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/