“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Και η Βαυαρία ζητά απόσχιση από τη Γερμανία!

Και η Βαυαρία ακολουθεί τα χνάρια της Σκωτίας; Όλα είναι πιθανά πλέον και θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της ετυμηγορίας του λαού της Σκωτίας στο δημοψήφισμα που ολοκληρώνεται στις 18ης Σεπτεμβρίου.

Η γερμανική κυβέρνηση χαρακτήρισε γελοίες τις κινήσεις που γίνονται στην πλούσια περιοχή του νότιου τμήματος της χώρας από Βαυαρούς, που επιδιώκουν την απόσχιση της Βαυαρίας από τη Γερμανία. Ωστόσο, οι αποσχιστές υπάρχουν και οι κινήσεις γίνονται.

Η Βαυαρία υπήρξε αυτόνομο εκλεκτοράτο, δουκάτο και αργότερα βασίλειο ενταγμένο στη χαλαρή πολιτική οντότητα, τη λεγόμενη Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους, από τον Μεσαίωνα. Αργότερα διαχώρισε τη θέση, σε ορισμένες περιπτώσεις, συντασσόμενη ακόμα και υπέρ των Γάλλων, κατά των Γερμανών. Το 1871 εντάχθηκε επίσημα στη Γερμανική Αυτοκρατορία.
Το ερώτημα της απόσχισης τέθηκε και πάλι μετά το πέρας του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά κα μετά το πέρας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Βαυαροί ακολουθούν το ρωμαιοκαθολικό δόγμα, γεγονός που τους αποξένωνε πάντα από τους, κατά πλειοψηφία, προτεστάντες βόρειους Γερμανούς.
Η Σκωτία όμως επανέφερε το ζήτημα της απόσχισης της Βαυαρίας από τη Γερμανία, αλλά και της Καταλονίας από τη Ισπανία και της Φλάνδρας από το Βέλγιο. Η Βαυαρία, αλλά και η Έσση, ισχυρές, αμφότερες οικονομικά, δεν επιθυμούν να στηρίζουν οικονομικά τον πτωχότερο γερμανικό Βορρά και κυρίως τις πρώην ανατολικογερμανικές περιοχές.
Αποσχιστές υπήρχαν πάντα, άλλωστε, στη Βαυαρία. Στη δεκαετία του 1950 το κόμμα των αποσχιστών είχε φτάσει να λάβει ποσοστό 18% στις τοπικές εκλογές. Το 1966 το κόμμα αυτό είχε καταφέρει να εισέλθει στο τοπικό κοινοβούλιο. Σε εθνικό επίπεδο, στις περσινές εκλογές, το αποσχιστικό κόμμα έλαβε 2,1% σε όλη τη Γερμανία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Βαυαροί αποσχιστές συνεργάζονται στενά με τους Σκωτσέζους. «Το Βαυαρικό Κόμμα εύχεται καλή επιτυχία στους Σκωτσέζους φίλους μας. Το ΝΑΙ στο σκωτικό δημοψήφισμα θα έχει επίπτωση σε όλη την Ευρώπη. Όσον αφορά τη Βαυαρία θα κάνει τη φωνή μας να ακουστεί». Όχι τυχαία ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως προτιμά τη Βρετανία ενωμένη.
http://www.defence-point.gr/news/?p=111424
http://dia-kosmos.blogspot.gr/