“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Yahoo: Δέχθηκε απειλές για πρόστιμο εκατομμυρίων από ΝSA

Δικαστικό έγγραφο δείχνει ότι οι ΗΠΑ απείλησαν τον Μάιο του 2008 τη Yahoo με πρόστιμο $250.000 την ημέρα, αν δεν παρέδιδε δεδομένα για χρήστες της.
Yahoo: Απειλές για πρόστιμο εκατομμυρίων από NSA-Τι δείχνουν δικαστικά έγγραφα

Η Yahoo μπορεί να αναγκαζόταν να πληρώσει εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα αν η εταιρεία συνέχιζε να μην ικανοποιεί τα αιτήματα των αμερικάνικων κυβερνήσεων για υποκλοπή δεδομένων των χρηστών της.

Αμερικάνικο δικαστήριο επέτρεψε χθες στη Yahoo να κυκλοφορήσει έγγραφα 1.500 σελίδων που ρίχνουν φως στις μεθόδους που ακολούθησε η αμερικάνικη κυβέρνηση.

Ένα έγγραφο δείχνει ότι οι ΗΠΑ απείλησαν τον Μάιο του 2008 τη Yahoo με πρόστιμο 250.000 δολαρίων την ημέρα, που θα διπλασιαζόταν κάθε εβδομάδα, αν η εταιρεία δεν παρέδιδε τα δεδομένα. Η Yahoo συμμορφώθηκε στις 12 Μαίου του 2008, παραδίδοντας τα στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης στην NSA.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία είχε αρνηθεί να εφαρμόσει τις εντολές της υπηρεσίας, ξεκινώντας μια δικαστική διαμάχη 10 μηνών, η οποία ξεκίνησε το 2007 από το Δικαστήριο Παρακολούθησης και Πληροφοριών Εξωτερικού.

«Οι οδηγίες θα αναγκάσουν την Yahoo! να συλλέξει επικοινωνίες Αμερικανού πολίτη που αναπαύεται στην κρεβατοκάμαρα του στο Κάνσας ενώ επικοινωνεί σε πραγματικό χρόνο με κάποιον στο εξωτερικό, ο οποίος μπορεί επίσης να είναι πολίτης των ΗΠΑ που βρίσκεται προσωρινά εκτός χώρας» ανέφερε η εταιρεία σε δικαστικού έγγραφο από το Νοέμβριο του 2007.

Ο τότε επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών, Michael McConnell, υπέβαλε αναφορά στο δικαστήριο στην οποία ισχυριζόταν ότι η άρνηση της Yahoo.

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/