Όταν η CIA-NSA επιθυμεί να απαλλαγεί από ορισμένους πράκτορές της -ανεξάρτητα για ποιούς λόγους- αυτοί ονομάζονται αναχωρητές!.... (Όταν λέει "να απαλλαγεί" να τους δολοφονήσει)..... Μυστικές Υπηρεσίες -Αθανάσιος Στριγάς.
http://mignatiou.com
Η εσωτερική τρομοκρατία κυριάρχησε στις συναντήσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια στην Ουάσιγκτον και τα ονόματα του Χριστόδουλου Ξηρού και του Νίκου Μαζιώτη ακούστηκαν πολλές φορές στη διάρκεια των συναντήσεων. Επίσης συζητήθηκε η υπόθεση των τζιχαντιστών και όπως αναφέρθηκε η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει τώρα πρόβλημα, καθώς η παρουσία τους είναι σχεδόν μηδενική.
Η αμερικανική πλευρά επιθυμεί διακαώς τη σύλληψη του Ξηρού, επειδή -όπως τονίστηκε- ήταν ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης 17 Νοέμβρη και επειδή συμμετείχε σε δολοφονίες Αμερικανών υπηκόων. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή «δεν θα αποτελέσει καθόλου έκπληξη η προκήρυξη του Ξηρού με μεγάλο χρηματικό ποσό από την αρμόδια υπηρεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ».
Ολοι οι αξιωματούχοι που δέχθηκαν τον κ. Κικίλια, ως «σύμμαχο εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας», από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ μέχρι τον αρχηγό της CIA, τον διευθυντή του FBI, τον διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, και τους επικεφαλής της αντιτρομοκρατίας στον Λευκό Οίκο εξέφρασαν ικανοποίηση για τις επιτυχίες της ελληνικής αστυνομίας και έγινε ειδική αναφορά στη σύλληψη του Μαζιώτη.
Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης είπε στον κ. Κικίλια ότι «η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής χώρα» και «ένας πραγματικός σύμμαχος των ΗΠΑ» και δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τις πρόσφατες επιτυχίες της Ελλάδας εναντίον της τρομοκρατίας.
«Η Ελλάδα», επανέλαβε, «παραμένει μια ασφαλής χώρα κι ένας πραγματικός σύμμαχος των ΗΠΑ σε μια ολοένα αποσταθεροποιούμενη περιοχή». Ο κ. Χόλντερ ζήτησε την συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο πλευρών για την αντιμετώπιση, όπως είπε, «άμεσων προκλήσεων ασφάλειας, όπως το φαινόμενο του Ισλαμικού Κράτους και των ξένων μαχητών».
Στη συνάντηση του Ελληνα υπουργού με τη συντονίστρια επί θεμάτων αντιτρομοκρατίας, πρέσβη Τίνα Κάιντανο, τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη για διεθνή συνεργασία με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου των ξένων τρομοκρατών. Συμφωνήθηκε επίσης η ανταλλαγή πληροφοριών σε όλα τα επίπεδα, κυρίως μέσω της αξιοποίησης υφιστάμενων θεσμών και διαδικασιών όπως η Interpol και το σύστημα Σένγκεν.
http://dia-kosmos.blogspot.gr/