“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Το σχέδιο του παντουρκισμού από την Άγκυρα και στην Κριμαία

Τουρκία : Η Ρωσία δεν τηρεί τις υποσχέσεις της για την Κριμαία!


Η Τουρκία κατηγόρησε την Ρωσία ότι δεν τηρεί τις υποσχέσεις που έχει δώσει για τα δικαιώματα των Τατάρων της Κριμαίας , και ανακοίνωσε ότι θα στείλει μια αντιπροσωπεία για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στην περιοχή, γράφει σήμερα η τουρκική εφημερίδα hurriyetdailynews.com .

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu υπενθύμισε ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις αρχές Δεκεμβρίου, ότι η διάλεκτο των Τατάρων της Κριμαίας, θα ανακηρυχτεί ως επίσημη γλώσσα, και ότι θα τους δοθεί μια θέση στην περιφερειακή κυβέρνηση, αποκτώντας έτσι περισσότερα δικαιώματα.

«Θα πρέπει να δούμε αυτές οι υποσχέσεις να υλοποιούνται. Αλλά λέω με λύπη ότι αυτές οι υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν. Η Ρωσία είναι φίλη χώρα , αλλά εμείς πρέπει να τους τονίσουμε αν κάτι πάει στραβά», δήλωσε ο Çavuşoğlu στο τουρκικό Πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι σχεδιάζει να στείλει αντιπροσωπεία στην Κριμαία για να εξετάσει από κοντά τις εξελίξεις, το ζήτημα είναι όμως εάν θα το επιτρέψει η ρωσική κυβέρνηση. Η Κριμαία αποτελεί μια από τις πιο «καυτές περιοχές» του κόσμου το τελευταίο διάστημα, και είναι δεδομένη η ενίσχυση της με ρωσικές επίλεκτες δυνάμεις και εξοπλισμό.

Η Τουρκία , δηλώνει ο τούρκος ΥΠΕΞ, δεν εγκρίνει την προσάρτηση από την Ρωσία της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία, και ζήτησε από τη Μόσχα να σεβαστεί τα δικαιώματα των Τατάρων της Κριμαίας, μια τουρκική εθνοτική ομάδα που αντιπροσωπεύει περίπου το 15 τοις εκατό του πληθυσμού, συνοψίζει το δημοσίευμα.

Η Ρωσία αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο οικονομικό εταίρο της Τουρκίας, μετά την Γερμανία, αλλά ο Çavuşoğlu είπε ότι, «έχοντας καλές οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία, δεν σημαίνει ότι θα αναγνωρίσουμε την προσάρτηση της Κριμαίας και τι έχει κάνει στην Ουκρανία»!!.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι έχουν υποβληθεί δύο κατάλογοι με ονόματα Τατάρων της Κριμαίας, που έχουν «τιμωρηθεί» από τις ρωσικές αρχές ακριβώς επειδή συναντήθηκαν με τον Mustafa Cemiloğlu, ηγέτη Τατάρων της Κριμαίας, του οποίου η είσοδος στην περιοχή απαγορεύτηκε από την Μόσχα.

Σύμφωνα με ανάλυση από το pentapostagma.gr, εάν είναι έτσι οι «φίλοι» , τότε πως είναι οι εχθροί. Είχαμε τονίσει ότι αυτή η «λυκοφιλία» Μόσχας και Άγκυρας δεν έχει πολλά «ψωμιά» και επιβεβαιωνόμαστε. Το ζήτημα όμως εδώ δεν είναι οι προβληματικές ούτως ή άλλως σχέσεις των δύο χωρών , αλλά το σχέδιο για παντουρκισμό , από νυν ηγεσία της Τουρκίας. Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας , η επανένωση της Κριμαίας με την Ρωσία, θα μπορούσε να οδηγήσει την Τουρκία σε εδαφικές διεκδικήσεις, έναντι της Γεωργίας στην Ατζαρία, έγραψε η εφημερίδα της Τιφλίδας «Akhali Taoba» (New Generation), σύμφωνα με τον ανταποκριτή της εφημερίδας στην Γεωργία, γράφει η μοσχοβίτικη εφημερίδα Vzgliad.ru .

Υπάρχουν πληροφορίες , καθώς και εκθέσεις ειδικών οι οποίοι φοβούνται, ότι το ζήτημα αυτό είναι «επείγον και επώδυνο», γράφει η εφημερίδα, σε εκτενές άρθρο της.

Ο πρώην γεωργιανός αναπληρωτής ΥΠΕΞ Alexander Shalamberidze σε συνέντευξή του, δήλωσε ότι, ο ίδιος εργάστηκε στις αρχές του 1990, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την υπογραφή των τότε ηγετών, της Τουρκίας και της Γεωργίας, Έντουαρντ Σεβαρντνάτζε και Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, μιας διακρατικής συμφωνίας βάσει της οποίας, τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών θα εφαρμόζονταν σύμφωνα με την συνθήκη του Καρς του 1921.Η συμφωνία αυτήν δεν υπογράφηκε, διότι οι Τούρκοι δεν επρόκειτο να την υπογράψουν ποτέ.

Εάν συνυπολογίσουμε την πολιτιστική «επιδρομή» των Τούρκων σε Βοσνία, Αλβανία, Κόσσοβο, την ισχυρή παρουσία τούρκων ειδικά στην Βουλγαρία, αλλά και την παρουσία μουσουλμάνων με άριστες σχέσεις με την Άγκυρα, στην Θράκη μας, το σχέδιο είναι ολοφάνερο. Ο Ερντογάν ο οποίος εμφανίσθηκε στο προεδρικό μέγαρο ως ένας άλλος Σουλτάνος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, με φρουρούς που παρέπεμπαν σε αυτήν ακριβώς την εποχή, εμφανίζεται ως ο «δίκαιος ηγεμόνας των απανταχού Τούρκων». 

Ο παντουρκισμός αποτελεί πολιτικό εθνικιστικό δόγμα που τονίζει τα κοινά στοιχεία των τουρκόφωνων λαών και επιδιώκει την ένωσή τους και επομένως την αύξηση της ισχύος τους. Το δόγμα αυτό κυριαρχεί στην σημερινή τουρκική ελίτ , και επιθυμεί διακαώς να αποκαταστήσει τις οθωμανικές δομές, περασμένων αιώνων, την αίγλη και την δύναμη της μεσαιωνικής Τουρκίας. Σύμφωνα με αυτήν την λογική η Τουρκία οδεύει ολοταχώς προς την καταστροφή και τον αφανισμό, καθοδηγούμενη από την αλαζονεία της εξουσίας….

pentapostagma.gr
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/01/blog-post_700.html#.VLwaOUeUeLQ
http://icmu.nyc.gr
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments