“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

(Α΄)-(Β')-(Γ'): Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ: Οι τέσσερις ιππότες…(ο πέμπτος ιππότης σε αναμονή..). και ο … νομάρχης!...

Μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των Βρυξελλών, Γερμανία και η Γαλλία «έκαναν επίθεση ειρήνης», στην Τουρκία. Εφοδίαζαν την χώρα αυτή με την ποσότητα των όπλων που θα χορηγούσε η Αμερική.

Αλλά η πώληση, η «δωρεάν βοήθεια σε στρατιωτικό υλικό», όπως απλοϊκά την ονομάζουν, δεν είναι μια συνηθισμένη υπόθεση. Είναι περίπου κάτι, σαν την πώληση των… διαμαντιών.

Για να εφοδιάσει μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ μια άλλη χώρα μέλος, ακολουθείται ένα είδος εξαντλητικής τελετουργίας!....

Ενώ οι βιομηχανίες όπλων επιθυμούν σφόδρα να πουλήσουν τα προϊόντα τους, τα οποία εμπεδώνουν την ειρήνη και επομένως την ισορροπία-είδατε πόσο όμορφα λόγια χρησιμοποιούνται;….- ενώ οι διευθυντές, στο άκουσμα μιας πώλησης, παθαίνουν κάτι σαν ελονοσία, αλλά στέκονται όρθιοι- πιστοί στο καθήκον της αρπαγής- παρ’ όλα αυτά υπάρχει μια φοβερή γραφειοκρατική διαδικασία, η οποία είναι, πιστεύω, για να ικανοποιούν τα σαδιστικά τους ένστικτα.

Τιμωρούν κι αυτοί τα καρτέλ με τον τρόπο τους. Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι τελικά οι βιομηχανίες όπλων πωλούν, και αυτό είναι που ενδιαφέρει.

Στη Γερμανία, υπήρχε ένα πολυδαίδαλο καθεστώς, για την επίσημη πώληση πολεμικού υλικού. Όλες οι πολεμικές βιομηχανίες είχαν λάβει απόρρητο έγγραφο της CIA, κατ’ ευθείαν από το Λάγκλεϋ των ΗΠΑ, να μην πωλούν στις τάδε και δείνα χώρες εκτός κι αν εκείνοι (η CIA και το ΓραφείοΛογιστικού του Αμερικανικού Πενταγώνου) το επέτρεπαν….

Το ΝΑΤΟ έστειλε δέκα, διαβαθμισμένα σήματα στην CIA και στο Γραφείο Λογ. Του Πενταγώνου, για να εξασφαλισθεί η ΑΔΕΙΑ να στείλουν πολεμικό υλικό οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ στην ΤΟΥΡΚΙΑ (σημ: ήταν η εποχή του ΕΜΠΑΡΓΚΟ από τις ΗΠΑ βέβαια…), βάσει των συμφωνηθέντων στο ΕΛΣΙΝΚΙ.

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ.

Οι Γερμανοί διευθυντές, καθισμένοι στις αναπαυτικές πολυθρόνες τους, είχαν πάθει χρόνιο καταθλιπτικό σύνδρομο. Με απλά λόγια, είχαν πέσει σε τόση θλίψη, που νόμιζε κανείς πως αντίκρυζε ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ Ψυχιατρείου!....

Εκείνος που δεν ανησυχούσε ήταν ο Μπέλκοφ, της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ MBB, επειδή ήταν σίγουρος ότι θα πωλούσε. Ο Μπέλκοφ ήταν ειδικός για ΟΠΛΙΚΑ συτήματα, του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιόζεφ Λούνς, και ένας από τους τρείς ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ της γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας ΜΒΒ.

Δεν ανησυχούσε και ο Φ. Φλικ, ιδιοκτήτης της ΚΡΑΟΥΣ-ΜΑΦΕΪ, που είχε τα περιβόητα LEOPARD κ.α.

Άλλοι ιδιοκτήτες, μικρότερης εμβέλειας και συνεπώς δύναμης ανησυχούσαν, ενώ ήξεραν πως στο τέλος οι παραγγελίες θα εκτελεσθούν. Και οι διευθυντές ήξεραν. Παίζεται, θαρρείς κάποιο δαιμονικό παιχνίδι, γι’ αυτό άλλωστε έχει και μια «δαιμονική» γοητεία, που ενώ ξέρουν όλοι, παρ’ όλα αυτά επιμένουν να διακατέχονται από οδυνηρά μαζοχιστικές φοβίες, με αποτέλεσμα πέφτουν σε κατάθλιψη!....

Πιέζουν, απειλούν, παρακαλούν, τάζουν προμήθειες, και άλλα πολλά!..

Οι μέρες κυλούσαν και ζούσαμε σε σαδομαζοχιστική κατάσταση, που προκαλούσε γέλια. Κάποτε εδέησαν να απαντήσουν οι Αμερικανοί. Άναψε το πράσινο φως στους Γερμανούς, από το ΑΡΜΟΔΙΟ γραφείο του ΝΑΤΟ.

Άρχισε αμέσως αγώνας δρόμου στην Βόννη, ποιός θα πρωτοπάρει την υπογραφή και τη ΣΦΡΑΓΙΔΑ στην ειδική έντυπη επιστολή που συμπληρώνεται από τις βιομηχανίες και υπογράφεται από την κυβέρνηση.

Για τους Γάλλους ήταν και είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Δεν ανήκουν στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και όντας με το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω, και το ρόλο του φίλου της Ελλάδας που είχαν κληθεί να παίξουν τότες, κινήθηκαν με άνεση και γρηγοράδα, ξεπέρασαν πιο άνετα το σοκ της κατάθλιψης, λόγω της τριγωνικής πολιτικής που είχαν ασκήσει τότε.

Τριγωνικές οι σχέσεις, τριγωνικές οι «ΜΙΖΕΣ», τριγωνική η ΑΠΑΤΗ, μονομανής η τάση στο παραγέμισμα της τσέπης : της δικής τους φυσικά!...

Έφυγαν τα πρώτα φορτία αρχές Δεκεμβρίου 1975, όλοι άρχισαν να ηρεμούν. Τις ημέρες των Χριστουγέννων θα είχαν συνέλθει εντελώς από την κατάθλιψη και θα περνούσαν θαυμάσιες οικογενειακές ήρεμες στιγμές.

Έτσι οι τέσσερις ιππότες συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες. Ο πέμπτος ήταν ο ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ, που έπαιζε το ρόλο του συμβιβαστή, χωρίς την ρομφαία του θανάτου τότε. Σε τέτοιες συναντήσεις οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι από πριν. Οι Αμερικανοί έπαιζαν το ρόλο του πέμπτου ιππότη. Οι Γερμανοί, με τον πρώτο ιππότη τον ΧΑΝΣ ΝΤΙΝΤΡΙΧ ΓΚΕΝΣΕΡ, θα υποστήριζαν την ΤΟΥΡΚΙΑ, για να κάνει ακόμα ένα βήμα προς την διείσδυση στη χώρα αυτή, βήμα που οι Αμερικανοί είχαν ετοιμάσει.

Οι Γάλλοι λόγω της «φιλίας» με την Ελλάδα και τον Κ. Καραμανλή, θα έπαιρναν το μέρος της ΕΛΛΑΔΑΣ. Ο Τσαγλαγιακίλ της Τουρκίας φυσικά. Ο ΜΠΙΤΣΙΟΣ της Ελλάδας, και ο υπουργός της Αγγλίας ΚΑΛΛΑΧΑΝ όλων μαζί και κανενός!....

Στην Λεωφόρο Toison D’ Or, που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Χίλτον, στις 10 το πρωΐ της 11ης Δεκεμβρίου 1975, ο Χένρυ Κίσσιγκερ συναντήθηκε με τους παραπάνω στον 22ο όροφο του ξενοδοχείου.

Ήμουν κι εγώ εκεί, σαν παρατηρητής του ΝΑΤΟ!....

Λέει ο Τσαγλαγιαγκίλ στον ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ: «Εγώ δεν είμαι διπλωμάτης όπως θα ξέρετε. Νομάρχης ήμουν. Γι’ αυτό θα μιλήσω καθαρά. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν κινούνται σωστά … με καλή πρόθεση. ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ –ΟΗΕ-, ενώ γνωρίζουν ότι εμείς θα τις απορρίψουμε…..».

Και παρουσίασε αμέσως το σχέδιο «ειρήνη» της Τουρκίας. Ο Τούρκος υπουργός κατέληξε: «Ας πούνε εκείνοι (οι Έλληνες) 28%, εμείς 38% και κάπου στις συζητήσεις θα βρούμε την μέση λύση. Έχουμε και χάρτη…».

Τον δείξατε σε κανέναν; Το τον έκοψε ανυπόμονα ο ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ.

Όχι!....

Μην τον δείξετε ούτε και σε μένα!....

Έτσι ο Κίσσιγκερ «ξέφυγε» στην άκρη και περιορίστηκε στον ρόλο του. Κάποια στιγμή ο Τούρκος υπουργός παραπονέθηκε: «Ο Μακάριος όμως θα μας είναι πρόβλημα πάλι».

Ο Χένρυ Κίσσιγκερ έκλεισε την συζήτηση με το εξής αστείο: τότε κι εσείς διορίστε τον Μακάριο Πατριάρχη Κων/λεως!....

Στις 12 Δεκεμβρίου 1975, ώρα 3μμ ο Γεν. Γρμματέας του ΝΑΤΟ παραχώρησε το προσωπικό του γραφείο, για να πραγματοποιηθεί η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Τσαγλαγιαγκίλ-ΜΠΙΤΣΙΟΥ. Εκεί ειδικά δεν ήμουν χρήσιμος ως παρατηρητής. Θα πήγαινε πολύ. Την δουλειά του «παρατηρητή» την είχαν αναλάβει οι κρυμμένες ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΕΣ. Εκείνες τις ώρες βρισκόμουν στο γραφείο μου και κουβέντιαζα με τους Ετζμέλ Μπουρουτσού και Νεζντέτ Τεζέλ, του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Και οι δύο ήταν πράκτορες –DELIVERIBOYS- (παιδιά για θελήματα τους αποκαλούσαν στο ΝΑΤΟ. Από εκεί ξεκίνησαν άλλωστε, κάνοντας «θελήματα» για λογαριασμό της Συμμαχίας)!.....

Υπάκουαν τυφλά στις ΠΡΟΣΤΑΓΕΣ των ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ Και ΛΟΥΝΣ.

Η ανησυχία του Μπουρουτσού ήταν, αν θα κατόρθωναν να εκδιώξουν τον Γλαύκο Κληρίδη από συνομιλητή.

Τους καθησύχασα, διαβεβαιώνοντας ότι αυτό θα επιτευχθεί αφού μπλοκαριστεί ο ΜΠΙΤΣΙΟΣ να υπογράψει μια δέσμη συμφωνιών. Να αποκρύψει ο Κληρίδης από τον Μακάριο ορισμένα βασικά στοιχεία των μυστικών αυτών συμφωνιών και τότε θα παραγκωνισθεί σίγουρα.

Άλλωστε ούτε ο Μακάριος τον ήθελε, ούτε ο Καραμανλής.

Οι Τούρκοι διπλωμάτες χάρηκαν… με επιφυλάξεις. Το ίδιο βράδυ τα γεγονότα εξελίχθηκαν γοργά. Ο Κληρίδης πείστηκε από τον ΜΠΙΤΣΙΟ να δείξει αυτός πρώτος το χάρτη, κάτι που οι Τούρκοι δεν έκαναν, με ΠΡΟΤΡΟΠΗ του ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ, ενώ ξεκίνησε να παζαρεύει το ΕΔΑΦΙΚΟ με τον ΝΤΕΚΤΑΣ.

Είχε συμφωνηθεί να μην διαρρεύσει τίποτα στον τύπο. Όμως ο ΝΤΕΚΤΑΣ, κινούμενος από Αμερικανούς, Τούρκους και από προσωπικά αισθήματα, επειδή ο ΚΛΗΡΙΔΗΣ είχε αναδειχθεί σε κυρίαρχο του παιχνιδιού- με αποτέλεσμα ότι έλεγε εκείνος να τον πιστεύουν και να τον αντιμετωπίζουν σοβαρά, ενώ τον ΝΤΕΚΤΑΣ να τον αντιμετωπίζουν σαν χασάπη τούρκικου παζαριού- διέρρευσε στον Τύπο τα πιο «καίρια» σημεία των συμφωνιών.

Με την δημοσίευση, ο ΚΛΗΡΙΔΗΣ ήταν αυτόματα εκτός παιχνιδιού, πέφτοντας στο δόκανο που του είχαν στήσει οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΝΑΤΟ, ΤΟΥΡΚΟΙ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΜΑΚΑΡΙΟΣ!........

Οι πέντε ιππότες!.....

Έτσι οι Αμερικανοι πέτυχαν τον στόχο τους και το ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ έπεσε σε Δεύτερη μοίρα.

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ αφέθηκε απερίσπαστος να ασχοληθεί με το ΑΙΓΑΙΟ και το εμπάργκο κατά της Τουρκίας να συνεχισθεί, για να «ΚΙΝΗΘΟΥΝ» και οι Ευρωπαϊκές ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, και την ΜΟΣΧΑ να εξαργυρώνει το «ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ της ΧΙΛΗΣ» στην ΠΡΑΞΗ!...

Και ενώ η δέσμη των μυστικών συμφωνιών υπεγράφη στις Βρυξέλλες, στην έδρα του ΝΑΤΟ, ενώ όλοι επιστρέφουν ευχαριστημένοι και ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ…ησυχάζει, τουλάχιστον από το ΚΥΠΡΙΑΚΟ που ρίχνεται στα ΑΖΗΤΗΤΑ, στις 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1975, συμβαίνει ένα απροσδόκητο γεγονός, το οποίο θα αποτελέσει την αρχή πολλών δεινών για την ΧΩΡΑ ΜΑΣ…

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΤΗΣ CIA ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΟΥΕΛΣ…..

ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!....

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: (Ο ΜΕΓΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ……ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ!........).


(Β'): Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ: Οι τέσσερις ιππότες…(ο πέμπτος ιππότης σε αναμονή..). και ο … νομάρχης!... 

Δολοφονείται ο σταθμάρχης της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Ουέλς, έξω ακριβώς από το σπίτι του στο Ψυχικό, από μία επαναστατική οργάνωση, την 17 Νοέμβρη (είπαν).

Είναι ο ίδιος Ουέλς που πήρε μέρος στην επιστροφή του Καραμανλή στην Ελλάδα.

Πάντως η κυβέρνηση Καραμανλή πανικοβλήθηκε από την δολοφονία. Η αντιπολίτευση, και κυρίως ο Α. Παπανδρέου, ψάχνει να βρεί κάποια εξήγηση…. Φοβούνται όλοι και διοχετεύουν στον Τύπο ότι η ενέργεια αυτή ήταν εκκαθάριση λογαριασμών της CIA….

Ξεκαθάρισμα ήταν. Αλλά σε συσχετισμό πάντα με το ελληνικό πρόβλημα και τους «Έλληνες» πολιτικούς, οι οποίοι έπρεπε με κάθε θυσία, όχι μόνον να κρατηθούν στο «μαντρί», αλλά και να φοβούνται τον ορατό και απεχθή ΒΙΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ!.....

Ενώ ο απόηχος της δολοφονίας δεν έχει σβήσει ακόμη, αφού θα κρατηθεί στην επικαιρότητα για αρκετό διάστημα, ο Καραμανλής προχωρεί στην συμφωνημένη επαναδιαπραγμάτευση για τις ΒΑΣΕΙΣ, με την απαραίτητη Μυστικότητα φυσικά.

Ξαφνικά η Ουάσιγκτων ανεκοίνωσε ότι θα πλήρωνε 1,5 δις δολλάρια για ενοίκιο για 4 χρόνια, για τις βάσεις στην ΤΟΥΡΚΙΑ, ενώ παράλληλα, στις μυστικές συνομιλίες τους με την Ελλάδα, δεν ΗΘΕΛΑΝ να προσφέρουν ούτε ΕΝΑ ΔΟΛΛΑΡΙΟ!....

Αυτά ανακοίνωσαν στις 26 Μαρτίου 1976, στην Ουάσιγκτων και την Άγκυρα ταυτόχρονα. Ο Καραμανλής διατάζει να διακοπούν οι συνομιλίες, πελαγωμένος, και ειδοποιεί ΜΠΙΤΣΙΟ να στείλει επιτροπή διαμαρτυρίας στον Κίσσιγκερ.

Ο Κίσσιγκερ απάντησε στην επιστολή του Μπίτσιου στις 10 Απριλίου 1976, τρείς μέρες μετά αφ’ ότου έστειλε ο πρώτος την δική του!.

Οι επιστολές των δύο υπουργών κοινοποιήθηκαν, όπως ήταν φυσικό, στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Όπως καταλαβαίνετε βέβαια, η επιστολή Μπίτσιου ήταν επιστολή ΔΟΥΛΟΥ προς ΑΦΕΝΤΗ, και του Κίσσιγκερ προς τον Μπίτσιο, επιστολή ΑΦΕΝΤΗ προς ΔΟΥΛΟ@.. Γιατί με την επιστολή του ο Κίσσιγκερ διεβεβαίωνε για άλλη μια φορά πως το ΑΙΓΑΙΟ δεν ΑΝΗΚΕΙ στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ ούτε στους ΕΛΛΗΝΕΣ, και όποιος διανοηθεί στρατιωτική λύση, θα επενέβαινε η ΑΜΕΡΙΚΗ και «αυτό θα συνέβαινε προς διατήρησιν της ειρήνης και της ασφάλειας εις την Ανατολική Μεσόγειον», κατέληγε ο Κίσσιγκερ στην επιστολή-απάντηση στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Αφού ήταν έτσι, αφού οι Αμερικανοί «έβλεπαν το ζήτημα του ΑΙΓΑΙΟΥ» από τέτοια σκοπιά, ο Καραμανλής ήταν Ήσυχος.

Στο μεταξύ, πριν ακόμα κοπάσει ο θόρυβος από την δολοφονία του σταθμάρχη της CIA Ρ. Ουέλς, την 1η Μαΐου 1976, σκοτώνεται σε Τροχαίο ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ.

Στις 4 Μαΐου, μετά 3 μέρες, παίρνω επείγον σήμα να βρίσκομαι στην ΚΡΗΤΗ, στην αμερικανική ΒΑΣΗ, στις ΓΟΥΡΝΕΣ. Έφθασα στην αμερικανική βάση του Ελληνικού με έκτακτη πτήση και από εκεί επιβιβάστηκα σε άλλο στρατιωτικό αεροπλάνο που με μετέφερε στις Γούρνες της Κρήτης. Την επομένη, 5 Μαΐου, κατάπληκτος είδα να προσγειώνεται στη ΒΑΣΗ το ειδικό αεροπλάνο του Υπουργού ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ των ΗΠΑ, ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ.

Στην σύναξη αυτή, παρών ήταν και ο Επιτετραμμένος της αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Μόντηγκλ Στερνς, (αυτό τοποθετήθηκε στην Αθήνα ως Πρέσβυς, όταν έγινε πρωθυπουργός ο Α. Παπανδρέου), ο Κλαιρ Ελρόϋ Τζωρτζ της CIA, επί κεφαλής των υπηρεσιών για την ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ και ο επί κεφαλής της JOUSSMAG στην Αθήνα.

Αλλά εκείνο που με κατέπληξε, ήταν το γεγονός της ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ του ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, απεσταλμένου του Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!.....

Ο Κίσσιγκερ σταμάτησε στις Γούρνες διερχόμενος, με προορισμό την ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ. Πήγαινε εκεί για να προετοιμάσει την επέμβαση των ΣΥΡΩΝ στο ΛΙΒΑΝΟ, που έγινε στις 22 Μαΐου 1976.

Έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες σε όλους, για την λειτουργία των βάσεων στην Ελλάδα, και αναφέρθηκε στην χρησιμότητα της στήριξης που πρόσφεραν στην υπόθεση της ειρήνης στην περιοχή.

Με χαιρέτησε με ύφος παπά, που με συγχωρούσε για τις αμαρτίες μου, και μου έδψσε ένα διαβαθμισμένο φάκελλο για να τον παραδώσω στον αρχιστράτηγο του ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Χαίηγκ, με τους χαιρετισμούς του.

Μετά την επίδοση του φακέλλου, θα έπαιρνα οδηγίες για να τις μεταφέρω στον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Εκτός από τις οδηγίες που περιείχε ο φάκελλος και θα μου τις έκανε γνωστές ο Α. Χαίηγκ, μου είπε κι ο ίδιος να μεταφέρω στον Καραμανλή τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του και την διαβεβαίωση πως η Αμερική κάνει προσπάθειες για την εξομάλυνση των όποιων διαφορών, μεταξύ των δύο χωρών.

-Βέβαια, υφίσταται τις πιέσεις τις ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, και συγκεκριμένα του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Αλλά διαβεβαίωσέ τον, πως όλε οι κινήσεις του Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ σκοπό έχουν να «περάσει» στον Λαό ως ηγέτης «ΕΘΝΙΚΟΠΑΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ»….. αλλά τέτοια μέτωπα, αγαπητέ μου, έχουν ανάγκη την κλαγγή των ΟΠΛΩΝ και όχι των ΛΟΓΩΝ, των εις την ΠΡΕΣΒΕΙΑΝ μας των Αθηνών Κατασκευασμένων!....συμπέρανε γελώντας.

Με χτύπησε στην πλάτη προστατευτικά, μου έσφιξε το χέρι και με αποχαιρέτησε με ένα «ο Θεός μαζί σου».

Πετώντας με το αεροπλάνο πάνω από την πόλη των Χανίων, έβλεπα τους κατοίκους σύσσωμους να ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ κατά των ΒΑΣΕΩΝ. ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ, έμαθα φθάνοντας στις Βρυξέλλες, ήταν οι ΟΠΑΔΟΙ του Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, οι οποίοι με σφιγμένες γροθιές κραύγαζαν: «έξω οι βάσεις του θανάτου» και «Κίσσιγκερ, δολοφόνε των Λαών», και μέσα στην άγνοιά τους είχαν δίκιο.

ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΠΑΛΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ!.....

Πώς να ήξεραν πως εκείνες τις στιγμές, τις ιερές για κείνους, ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ενημερωνόταν, μέσω του απεσταλμένου, από τον ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ, για τις κινήσεις του στην επόμενη φάση του κατευθυνόμενου Πειθαναγκασμού, με την δοκιμασμένη μέθοδο στην ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ του Λαού!.....ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ δηλαδή της ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΛΠΙΔΩΝ!....

Στις 20 Μαΐου 1976, παραμονή της ονομαστικής εορτής του Καραμανλή, τα χαράματα, έφθανα στην Αθήνα. Με αυτοκίνητο της βάσης του Ελληνικού με συμβατικές πινακίδες, έφθασα στις 12:45 μ.μ. στο γραφείο του Πρωθ. Καραμανλή. Αμέσως έγινα δεκτός. Παρών ήταν και ο διευθυντής του γραφείου ΠΕΤΡΟΣ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ!...

Με τον γνωστό «πατερναλιστικό» τρόπο του, ο Καραμανλής με χαιρέτησε κοιτώντας με βαθιά στα μάτια. Διάβασε το φάκελλο που του παρέδωσα και στην συνέχεια άπλωσε το χέρι του προς τον ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ. Εκείνος πήρε το χαρτί ήσυχα και το διάβασε με καταπληκτική ταχύτητα. Με εξ ίσου ίδια ταχύτητα κατάλβε το περιεχόμενο.

-Δηλαδή μου ζητάνε υποστήριξη, χωρίς να δίνουν τίποτα, παραπονέθηκε. Να τους πεις να πιέσουν τους Αμερικανούς να συμφωνήσουν στην αναθεώρηση των αμυντικών συμφωνιών….έχω κι άλλους από πάνω μου και τον ΑΝΔΡΕΑ που κάνει φασαρίες!....

-Αυτό έχω εντολή να σας μεταφέρω από τον ίδιο τον ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ, κ. Πρωθυπουργέ…τον διέκοψα. Μου είπε να σας διαβεβαιώσω ότι ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δεν είναι ότι φαίνεται…..(Και του επανέλαβα τα περί Εθνικοαπελευθερωτικού Μετώπου), να φανταστείτε, στην μυστική συνάντηση που είχαμε πριν λίγες μέρες στις Γούρνες ήταν και ο Τσοχατζόπουλος, απεσταλμένος του Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

- Έτσι ε!....Και τι ήθελε αυτός εκεί; Ρώτησε…

-Να πάρει εντολές, του απάντησα καθαρά. Να φωνάζει μόνο…..

-Έτσι ε!,,,Ναι, αλλά εδώ όποιος φωνάζει περισσότερο, εκείνος γίνεται πιστευτός. Κι ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ …ΓΑΥΓΙΖΕΙ….ακατάπαυστα.

- Ναι, αλλά δεν δαγκώνει, κ. Πρωθυπουργέ. Δεν μπορεί να δαγκώσει!...

-Να τους πεις ότι εγώ θέλω ησυχία εδώ. Να αφήσουν τους ακροβατισμούς με τους Τούρκους στο Αιγαίο. Εδώ δεν υπάρχει καμμιά υποχώρηση. Να τους το πεις.

-Είμαι υποχρεωμένος, κ. Πρωθυπουργέ, να σας πω, αν και δεν είμαι εξουσιοδοτημένος, από αυτά που ακούω…’ότι θα υπάρξουν κινήσεις εναντίον της Ελλάδος από μέρους της Τουρκίας, χωρίς σπουδαίες επιπτώσεις. Αυτό θα το κάνουν για εσωτερική κατανάλωση αφ’ ενός και για να πειστείτε εσείς να κάνετε τις μεγαλύτερες δυνατές υποχωρήσεις στο ζήτημα των ΒΑΣΕΩΝ κλπ.

Έτσι κι αλλιώς, οι ΒΑΣΕΙΣ δεν μπορούν να κλείσουν, θα κάνουν ένα βήμα, ένα μικρό βήμα, κι αυτό για ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ!...

Γνώμη τους είναι πως πρέπει να δείξετε την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα που σας διακρίνουν, ώστε να ξεπεραστούν τα ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ προβλήματα ανάμεσα στις δύο ΧΩΡΕΣ!...

Η χώρα μας θα κερδίσει από την απικείμενη «αντιπαράθεση», εφ’ όσον εσείς επιδείξετε τις πιο πάνω αρετές, που αναμφισβήτητα διαθέτετε.

-Καλά. Θα κάνω ότι μπορώ. Αλλά μη με ζορίσουν και πολύ, γιατί θα ξαναφύγω για την ΓΑΛΛΙΑ εγώ. Να τους το πεις. Να τελειώσει όμως και η αμυντική συμφωνία. Είναι μια σοβαρή εκκρεμότητα!.....

Τον άφησα αρκετά σκεπτικό, με τα πυκνά του φρύδια ζαρωμένα.

Το καλοκαίρι του 1976, οι Τούρκοι έβγαλαν το «ΧΟΡΑ» στο ΑΙΓΑΙΟ για γεωτρήσεις.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Νεμιρέλ, διεκδικώντας τον τίτλο του ΠΑΣΑ, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ εκείνο το καλοκαίρι!....


(Γ'): Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ: Οι τέσσερις ιππότες…(ο πέμπτος ιππότης σε αναμονή..). και ο … νομάρχης!... 


Ήταν ένα θερμό καλοκαίρι και ενώ όλα πήγαιναν προς εκτόνωση, ο Καραμανλής με το «ανήκομεν εις την Δύσιν», δόγμα που εφήρμοζε στην πράξη, πλευροκοπώντας τον αντίπαλο με την αυτοσυγκράτηση και τη νηφαλιότητά του, προχώρησε ακόμα πιο πέρα: στις 9 Σεπτεμβρίου άρχιζε το δεύτερο γύρο των συνομιλιών για τις ΒΑΣΕΙΣ!......

Μη έχοντας τι άλλο να κάνουν οι Τούρκοι και οι Αμερικανοί υποχώρησαν, αργά αλλά σταθερά,

Αλλά στις 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, και ενώ ο διάλογος για τις ΒΑΣΕΙΣ βρίσκεται στην μέση και όλα «βαίνουν καλώς» σχετικά με την Ελλάδα και καλώς για τις ΗΠΑ, βγαίνει ο Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και κάνει την μεγαλύτερη προβοκάτσια των τελευταίων ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΩΝ σε ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!....

Πρότεινε νέες μορφές ΑΝΜΥΝΑΣ της χώρας, που θα είχε ξεκίνημα έναν ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ, «μέχρι και την απόσπαση ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ», όπως είχε κάνει το ΙΣΡΑΗΛ, Κλέβοντας από την ΓΑΛΛΙΑ δύο ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ μέρα μεσημέρι!.....

Σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε: « Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να διαθέτουν πυραύλους και ρουκέτες στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, με εναλλακτική ΓΟΜΩΣΗ, ΠΥΡΗΝΙΚΗ ή ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ, όσο και αμυντική. Αυτός ο εξοπλισμός είναι σήμερα εφικτός για όλα τα κράτη….

Και συνέχισε: Είναι δυνατόν ν’ αποκτηθούν ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ, με ανορθόδοξα μέσα……

Στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ, τα τέλεξ και τα τηλέφωνα άναψαν. Οι διάδρομοι γέμισαν από αξιωματικούς ξαναμμένους, που έτρεχαν πέρα-δώθε. Είχαν θυμώσει άσχημα.

Ο Αρχιστράτηγος Χαίηγκ δεχόταν όλες τις εκρήξεις των στρατιωτικών, αλλά και των πολιτικών, των χωρών τις Συμμαχίας. Οι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ έχουν ψυχολογία μικρού παιδιού. Δεν θέλουν να τους πάρεις το ζαχαρωτό από το χέρι. Συνεταίρο στο «καθήκον» τους θα έβαζαν; Οι μυστικές υπηρεσίες «κινητοποιήθηκαν», και με αξιωματικούς του αμυντικού σχεδιασμού συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του Χαίηγκ.

Με κάλεσε κι εμένα. Η ατμόσφαιρα ήταν βαριά, τα πρόσωπα κατσουφιασμένα και τα χείλια σφιγμένα με αποφασιστικότητα.

-ΤΙ ΑΗΔΙΕΣ είναι αυτές που λέει ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;

Φωνάζει ο Χαίηγκ. Όταν φώναζε αυτός επί δύο μέρες είχαμε παράξενο βουητό στ’ αυτιά. Τι θέλει να πει ο ΗΛΙΘΙΟΣ; Θα ΚΛΕΨΕΙ ΒΟΜΒΕΣ; Θα κάνει ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ; Τι θα κάνει, σε ρωτάω λέγε!......

-Τίποτα απ’ όλα αυτά που λέτε, του απάντησα ψύχραιμα, προς μεγάλη κατάπληξη των απρισταμένων αξιωματικών. Αυτός φοβάται το κροτάλισμα του τέλεξ και εσείς πιστεύεται ότι θα προβεί σε τρομοκρατική ενέργεια; Η ελληνική βλακεία «ενός εβραίου πολιτικού» και μάλιστα από πολιτικό πρόσωπο προερχόμενη, έχει μια κεφαλαιώδη διαφορά από την βλακεία την προερχόμενη από υπηκόους άλλης χώρας….

Το είπε έτσι, για να δείξει ότι είναι γενναίος και τολμηρός. Για να πιστέψουν οι ΟΠΑΔΟΙ-ΖΩΑ-ΠΡΟΒΑΤΑ-ΜΑΛΑΚΕΣ……του ότι αυτός είναι τόσο «ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ», που δεν θα διστάσει ακόμη και τρομοκράτης να γίνει, για να χτυπήσει το –αμερικανονατοϊκό κατεστημένο. Η όλη πράξη είναι βλακεία ελληνική….

Σχόλιο: του Εβραίου Παπανδρέου σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων!...

Μα το σπουδαιότερο για τις ψυχώσεις του Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ είναι, ότι και εσείς και πολλοί άλλοι, θα ασχολείστε μαζί του για πολύν καιρό και χωρίς αποδεδειγμένο λόγο. Αυτό τρέφει την ψυχή του!.. Θέλετε να μετατραπείτε, εσείς, σε μπιμπερό του, να ταΐσετε την άρρωστη ψυχή του; Δικαίωμά σας!...

Τελειώνοντας με τις ψυχώσεις ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, θα σας πω ότι την 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967, κοιμήθηκε στο σπίτι του, για να τον συλλάβουν οι αξιωματικοί του στρατού και να τον ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ από τυχόν «ατύχημα», ζήτησε την προστασία της Χούντας!...... ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

Να μου τα γράψεις και να μου φέρεις σε μισή ώρα εδώ. Παίρνεις και την ευθύνη. Να το ξέρεις. Αν κάνεις λάθος, θα σε πετάξω στα σκυλιά!...

Όταν επέστρεψα με την έκθεση-εισήγηση, ήταν πιο ήρεμος. Με διέταξε να στείλω σήμα στον Κλαιρ Ελρόϋ Τζωρτζ της CIA, να τραβήξει τα αυτιά του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, αλλά να φανεί ότι κινείται από μόνος του.

Όχι από το ΝΑΤΟ ή την υπηρεσία του. Αυτό και έκανα.

Στην απαντητική του έκθεσή του, ο Κλαιρ Ελρόϋ Τζωρτζ πιστοποίησε αυτά ακριβώς που είχα πει, αναφορικά με τα κίνητρα του Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!.....

ΤΕΛΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Είναι η συνέχεια του κεφαλαίου:

ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ...(A'). Η πειθαρχημένη Δημοκρατία: Ο Μεσσίας και ο Λυτρωτής.


Αθανάσιος Στριγάς
Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ» ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
Διαγγελέας
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments