“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Πανικός στο ΚΕΕΛΠΝΟ μετά την εντολή Κουρουμπλή για έλεγχο..(το ΣΔΟΕ, που δεν γνώριζε ότι υπάρχει «άβατο» στο ΚΕΕΛΠΝΟ με νόμο Άδωνη;)


Είχαν κρύψει μέσα στον νόμο 4208/13, που ψηφίστηκε επί Άδωνη, διάταξη που απαγόρευε στο ΣΔΟΕ να κάνει έλεγχο!

Ήταν αρχές του 2013 όταν το ΣΔΟΕ, που δεν γνώριζε ότι υπάρχει «άβατο» στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ύστερα από καταγγελίες για διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ δημόσιου χρήματος, ξεκίνησε να κάνει οικονομικό έλεγχο. Με την επίσκεψη του ΣΔΟΕ σήμανε αμέσως συναγερμός. Η ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ έδρασε ταχύτατα. Ως εκ θαύματος, στον νόμο 4208/13, στο άρθρο περί «ελέγχου των νοσοκομειακών λοιμώξεων», κρύφτηκε διάταξη που απαγόρευε τον έλεγχο από το ΣΔΟΕ, καθώς και από οποιονδήποτε άλλον ελεγκτικό μηχανισμό, και ανέθετε τον έλεγχο αποκλειστικά στον γενικό επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ (νόμος 4208/13, ΦΕΚ 252 / Α / 18-11-2013, άρθρο 21, παρ. 6).

Η σκανδαλώδης αυτή παράγραφος αναφέρει τα εξής:
«Τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) που αποτελούν εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας υπόκεινται σε διαχειριστικούς ελέγχους αποκλειστικά από τον γενικό επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ και την ΥΠΕΔΥΦΚΑ, ύστερα από εντολή του υπουργού Υγείας»!
Ο έλεγχος από το ΣΔΟΕ σταμάτησε. Μαζί, όμως, σταμάτησε και κάθε έλεγχος, μια και ο τότε γενικός επιθεωρητής του ΣΕΥΥΠ κ. Σαμπατακάκης είχε διορισμένα, με αδιαφανείς διαδικασίες, και τα δύο του παιδιά στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σήμερα, μετά την εντολή του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και την άφιξη εκεί των «Ράμπο της Υγείας», η ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ, απ' ό,τι μαθαίνουμε, βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Από τη μια μεριά, ο νέος υπουργός «δεν καταλαβαίνει τίποτα» και, από την άλλη, η νέα ηγεσία του ΣΕΥΥΠ δεν έχει παιδιά διορισμένα και έχει δείξει ότι είναι αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Επιτέλους, το πάρτι, με τον χορό των εκατομμυρίων, πρέπει να σταματήσει… Πάρτι που είναι διαχρονικό και στο οποίο εμπλέκονται πάρα πολλοί... Αν προχωρήσει ο έλεγχος, θα κλάψουν πολλές μανούλες...

Παρόν
http://dia-kosmos.blogspot.gr/