“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Από το δεν πληρώνω!....Θα μας ταράξουν στους φόρους!

Μέχρι χτες η κυρία Βαλαβάνη ήταν ταυτισμένη στην συνείδηση του κόσμου με το Κίνημα "Δεν πληρώνω"

Τώρα καλεί τους πολίτες να κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον και να πληρώσουν τους φόρους τους. Και μάλιστα ζητά να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους εκείνοι που μπορούν και εκείνοι που δεν μπορούν. Ειδικά αυτό το τελευταίο, συντρόφισσα, δεν θα το ζητούσε ούτε ο Αντώνης. Να είμαστε γενναιόδωροι! Καλώς ήρθατε στον κόσμο του ρεαλισμού! Κατανοούμε ότι το ζητούμενο ήταν να πάρετε την εξουσία.


Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Τα διαθέσιμα του ελληνικού δημοσίου δεν φτάνουν για πολύ καιρό. Αν συνεχιστεί το αρνητικό κλίμα στην αγορά και οι πολίτες συνεχίσουν να μην πληρώνουν τους φόρους τους, το δημόσιο θα έχει σύντομα πρόβλημα στην καταβολή των μισθών και των συντάξεων.

Έχει δίκιο η κυρία Βαλαβάνη. Αν δεν πληρώσουμε τους φόρους μας το κράτος θα καταρρεύσει. Αυτό λέγαμε από πάντα. Η κυρία Βαλαβάνη ήταν εκείνη που έλεγε άλλα. Την καλωσορίζουμε στον κόσμο του ρεαλισμού. Σιγά - σιγά θα προσγειωθούν και οι υπόλοιποι στον πραγματικό κόσμο. Και καλά θα είναι να το κάνουν γρήγορα...

Το κακό είναι ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ποντάρει πολλά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Το θέμα είναι τι ακριβώς εννοεί ο καθένας μιλώντας για φοροδιαφυγή. Και τι δυνατότητες δίνονται στον πολίτη να αμυνθεί απέναντι στις αυθαιρεσίες του κράτους. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που δημιούργησαν οι δημιουργοί της τεχνολογικής γραφειοκρατίας της προηγούμενης κυβέρνησης είναι το γεγονός ότι αύξησαν τα κατασταλτικά μέτρα και στην πράξη αφαίρεσαν από τον πολίτη το νόμιμο και δημοκρατικό δικαίωμα της άμυνας.

Σε έναν έλεγχο του ΣΔΟΕ, για παράδειγμα, ο ελεγκτής μπορεί να επιβάλλει ένα εξοντωτικό πρόστιμο. Ο πολίτης μπορεί να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, αλλά χρειάζεται να καταβάλει το μισό ποσό από εκείνο που του έχει βεβαιώσει ο έλεγχος. Κι αν δεν το έχει; Ας πρόσεχε! Κι αν το πρόστιμο είναι παράλογο; Σε αυτό το σημείο οι γραφειοκράτες πέταγαν το μπαλάκι στην Δικαιοσύνη. Ο πολίτης μπορεί να δικαιωθεί μετά από αρκετά χρόνια. Θα χρειαστεί να ξοδέψει πολλά χρήματα και πολλές ώρες. Ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψει οτιδήποτε άλλο. Και πάλι, ας πρόσεχε!

Ο κ. Νικολούδης μας είπε ότι δεν είναι σκοπός του να κλείσει κόσμο στις φυλακές, αλλά να αναγκάσει τους φοροφυγάδες να πληρώσουν. Μαζί του! Τους κανόνες δεν γνωρίζουμε. Ελπίζουμε να τους μάθουμε σύντομα. Ας πούμε ότι βρίσκουν μία κατάθεση που έχετε στην τράπεζα ύψους 100.000 ευρώ. Διότι αυτά θα βρουν. Τα άλλα, τα "πονηρά", δεν βρίσκονται καν σε τράπεζα της ΕΕ. Σας βρίσκουν, λοιπόν, με 100.000 ευρώ. Πόσα χρήματα θα σας δικαιολογήσουν ως αποταμίευση; Το τι θα συμβεί στο τέλος μπορούμε εύκολα να το προβλέψουμε! Στο όνομα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής θα πάρουν όσα ακριβώς τους λείπουν.

Δεν χρειάζεται αυστηρότητα απέναντι στους φοροφυγάδες; Χρειάζεται! Αρκεί να είναι φοροφυγάδες. Να υπάρχει Δικαιοσύνη. Κανόνες δικαίου. Διαφορετικά, θα έχουμε υπερβολές που θα παραβιάσουν ευθέως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εκτός κι αν η κατάσχεση περιουσίας για λόγους εντυπωσιασμού είναι μέρος των νέων ηθών. Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε.

Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί σήμερα στις Βρυξέλλες. Αν θα συμφωνήσει ή όχι η ελληνική κυβέρνηση σε ένα νέο πρόγραμμα και πότε. Αυτό για το οποίο μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε είναι ότι θα μας ταράξουν στους φόρους. Κι αν είναι να πληρώσουν εκείνοι που δεν έχουν πληρώσει μέχρι σήμερα, έχει καλώς. Φοβόμαστε ότι δεν θα συμβεί έτσι...

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr

Πηγή:www.capital.gr

http://dia-kosmos.blogspot.gr/