“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Τι τρέχει με Lazard και Βαρουφάκη;

Μιλώντας στο γαλλικό Paris Μatch για τις «εξαντλητικές» ημέρες και νύχτες πλάι στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάννη Βαρουφάκη για τη διαπραγμάτευση, ο Ματιέ Πιγκάς της Lazard αποκαλύπτει τα όσα ήδη ξέρουμε και όσα δεν ξέρουμε.

«Μια κούρσα ενάντια στο χρόνο έχει αρχίσει, βρήκαμε τον Ματιέ Πιγκάς να ντοπάρεται. Κατανάλωνε συνεχώς ενεργειακά ποτά και καραμέλες με coca cola. Πέρασε ακόμη ένα Σαββατοκύριακο στην Αθήνα με μια ομάδα 15 ανθρώπων» αναφέρει το δημοσίευμα.


Οκτώ ημέρες μετά τις εκλογές, ο Ματιέ Πιγκάς πέταξε στην ελληνική πρωτεύουσα με ένα ιδιωτικό Falcon, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του. «Το μέλλον της Ευρώπης παίζεται στην οδό 121 Boulevard Haussmann, στο Παρίσι», γράφει το “Wall Street Journal”. Είναι η διεύθυνση της τράπεζας Lazard, της τράπεζας που συμβουλεύει σήμερα την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα, την Αίγυπτο».

To Paris Match παραθέτει επιπλέον λεπτομέρειες από την συνάντηση Πιγκάς – Βαρουφάκη, πριν το κρίσιμο Eurogroup. «Ο Γιάνης Βαρουφάκης, γνωστός για το ξυρισμένο κεφάλι του σαν τον Μπρους Γουίλις, τον περίμενε με τζιν και αθλητικά», γράφει το περιοδικό.«Γεια, τι κάνεις;» του είπε στα αγγλικά.

Έδειχνε πολύ χαλαρός. Και πολύ μόνος, επίσης.«Είχε δίπλα του μόνο έναν σύμβουλο επικοινωνίας και δύο βοηθούς, δύο κόρες φίλων του που είχε προσλάβει την προηγούμενη μέρα» διηγείται ο Πιγκάς. «Δεν είχε ανάγκη από μια στρατιά οικονομολόγων», προσθέτει ο Πιγκάς με θαυμασμό. «Ο πρωθυπουργός Τσίπρας του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη» σχολιάζει. Αυτό που συμβαίνει δεν το έχει ξαναδεί ο τραπεζίτης. «Εδώ δεν χάνουν χρόνο με κουβέντες. Ολα είναι άτυπα και πολύ γρήγορα. Συζητούν, αποφασίζουν και εκτελούν».



«Οι δύο άνδρες γνωρίζονται αρκετά χρόνια. Ο Γιάννης μπόρεσε να εκτιμήσει την τεχνική ικανότητα που έδειξε η Lazard και ο Pigasse έδειξε με τη διαγραφή των 100 δισ. του ιδιωτικού ελληνικού χρέους το 2011, υπό την σοσιαλιστική κυβέρνηση του Παπανδρέου. Ήταν επίσης σε θέση να παρακολουθήσει τις πολλές συνεντεύξεις που έχει δώσει ο γάλλος τραπεζίτης στη χώρα του για να διαμαρτυρηθεί για την λιτότητα, την οποία αποκαλεί “ανθρώπινο πρόσωπο της βαρβαρότητας”. Και έχει χειροκροτήσει «επαναστάσεις» -το best-seller του που δημοσιεύθηκε το 2012 (Εκδ. Plon), το οποίο μάλιστα έχει μεταφραστεί στα ελληνικά. […]
Για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αναφέρεται «ως ένας Αρμαγεδδών», παρότι, όπως λέει «όλοι θα έχαναν από αυτό».
Όμως παρότι στολίζει θετικά τον Βαρουφάκη, εκείνος «αδειάζει» τον Πιγκάς. Το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευαμα που αναφέρει ότι ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, προσέλαβε «δύο κόρες φίλων του»:

«Διευκρινίζεται ότι ο Υπουργός δεν έχει κάνει καμία πρόσληψη και δη θυγατέρων φίλων του» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ στην οποία προστίθεται «Επιπλέον, αποσαφηνίζεται ότι η Lazard συνεργάζεται με το Υπουργείο Οικονομικών αμισθί και ατελώς».

Νομίζω ότι το δημοσίευμα και γενικά όλα η σχέση Βαρουφάκη – Lazard γεννά εύλογα πολλές απορίες. Άσχετα με το θέμα κατά πόσο ο …. “ντοπαρισμένος” Πιγκάς παρερμήνευσε την παρουσία δυο βοηθών στο χώρο του Βαρουφάκη, αναρωτιέται κανείς, ποιο είναι το όφελος μιας εταιρείας που μόνο και αποκλειστικό στόχο έχει το χρήμα και το κέρδος, να προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της με τόσο πάθος.

“Αφιλοκερδώς” για τραπεζίτη και τέτοια εταιρεία -ξεχάστε το- δεν υπάρχει! Ή “κάποιος” άλλος πληρώνει, ή τα κέρδη θα εισπραχτούν με πλάγιο τρόπο. Ούτε πιστεύουμε ότι o Πιγκάς είναι ιεραπόστολος και σωτήρας Ελλάδας και Ευρώπης. Είναι φανερό, ότι το σοσιαλιστικό κίνημα έχει χάσει την αίγλη του, τόσο εδώ όσο και στην Αμερική του Ομπάμα, και αναζητούν νέα προσωπεία, για τον ίδιο λύκο.

Τι τρέχει, λοιπόν, με Βαρουφάκη και Lazard;

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments