“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Πάνε να δώσουν, με φωτογραφικό διαγωνισμό, σε offshore του Μαυρίκιου την έκδοση βίζας σε Κινέζους για την Ελλάδα!

Είχε το... προνόμιο από το 2012, με απευθείας ανάθεση - Να επέμβει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς


Καλή δουλειά, με σίγουρα λεφτά, έχει στηθεί γύρω από την ετοιμασία του φακέλου με τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση βίζας στον κινέζο πολίτη που θέλει να επισκεφθεί τη χώρα μας, δυστυχώς με τις ευλογίες του υπουργείου Εξωτερικών. Δουλειές τις οποίες οι εκτός κυκλωμάτων δεν τις παίρνουν χαμπάρι και κάποιοι θησαυρίζουν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ευνοημένη επιχείρηση είναι μία από τις offshore εταιρείες που έχουν συσταθεί με τη νομοθεσία του... Μαυρίκιου, όπου έχει και την έδρα της! Την ώρα που η προηγούμενη κυβέρνηση κατήγγελλε τις offshore εταιρείες, ανέθετε στη συγκεκριμένη τον Μάιο του 2012, χωρίς διαγωνισμό, το αποκλειστικό δικαίωμα «παροχής υπηρεσιών εξωτερικού παρόχου» στο Πεκίνο, στη Σαγκάη και στην Καντόνα.

Οι αποδείξεις είναι αδιάψευστες. Και τις γνωρίζει το υπουργείο Εξωτερικών. Συγκεκριμένα:

* Το υπουργείο Εξωτερικών στις 11 Μαΐου 2012 υπέγραψε με την εταιρεία VF Worldwide Holdings Limited, η οποία έχει συσταθεί με τη νομοθεσία του Μαυρίκιου (Mauritius), όπου και έχει την έδρα της, μνημόνιο συνεργασίας για την «παροχή υπηρεσιών εξωτερικού παρόχου», σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EC) 810/2009 (Visa Code) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

* Στις 21 Δεκεμβρίου 2012, η πρεσβεία της Ελλάδας στο Πεκίνο, κατ' εντολήν του υπουργείου Εξωτερικών, υπέγραψε με την εν λόγω εταιρεία σύμβαση «παροχής υπηρεσιών εξωτερικού παρόχου» ετήσιας ισχύος, η οποία ανανεώθηκε για έναν ακόμη χρόνο και έληξε στις 21 Δεκεμβρίου 2014. Αλλά η εν λόγω εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίζει να παρέχει «υπηρεσίες εξωτερικού παρόχου»! Για όλα τα παραπάνω δεν έγινε προκήρυξη διαγωνισμού, όπως ρητά προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 43 του Κανονισμού (EC) 810/2009 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Να σημειώσουμε ότι το υπουργείο Εξωτερικών, ύστερα από έγγραφες διαμαρτυρίες ελληνικών εταιρειών, είχε υποσχεθεί από τις αρχές του 2014 ότι θα προκηρύξει διαγωνισμό για την παροχή αδειών λειτουργίας Visa Application Centre (VAC) στην Κίνα σε όσες εταιρείες καλύπτουν τις απαιτήσεις τού ανωτέρω Κανονισμού. Τελικά στις 4 Μαρτίου 2015 συγκρότησε επιτροπή για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για την ανάδειξη «εξωτερικού παρόχου υπηρεσιών θεωρήσεων Schengen», βάσει του Κανονισμού (EC) 810/2009 και του άρθρου 20 του ν. 4315/2014. Και εδώ αρχίζουν τα παρατράγουδα, με τα οποία είναι σίγουρο ότι δεν έχει καμία σχέση η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Κυκλοφορεί στους «διαδρόμους» ότι ο διαγωνισμός θα είναι φωτογραφικός, προκειμένου να έχει το μονοπώλιο της έκδοσης βίζας σε Κινέζους για την Ελλάδα η offshore εταιρεία του Μαυρίκιου. Και αν επιβεβαιωθεί η εξέλιξη αυτή, θα είναι προς βλάβη των εθνικών μας συμφερόντων. 

Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι το 2013 επισκέφθηκαν την Ελλάδα μόνο 28.328 κινέζοι τουρίστες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΤΕ! Είναι περίεργο και ανεξήγητο να υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που πληρούν τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας να τις αγνοεί και να προτιμά να συνεργάζεται παράνομα με την εταιρεία του... Μαυρίκιου. Ύστερα από όλα τα παραπάνω, αυτονόητη προβάλλει η προσωπική παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο οποίος πρέπει να ζητήσει από την αρμόδια Γ' Γενική Διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρέσβης κ. Δημήτρης Τζιράς, που ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά του, να διασφαλίζει ο διαγωνισμός τη συμμετοχή επί ίσοις όροις όλων των ενδιαφερομένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο... και καλύπτουν τις προϋποθέσεις που προβλέπει η προκήρυξη. Και να μην αφήνει την παραμικρή υπόνοια ότι πρόκειται για προεπιλεγμένη εταιρεία που θα πάρει τη χρυσή δουλειά. 

Αυτή η ενδεχόμενη εξέλιξη μπορεί να αποτραπεί με την πρόβλεψη στην προκήρυξη ότι άδεια «παροχής υπηρεσιών εξωτερικού παρόχου» θα δοθεί σε όλες τις εταιρείες που θα μετάσχουν στον διαγωνισμό και θα καλύπτουν τους όρους που προβλέπονται, με την υποχρέωση να ανοίξουν γραφεία σε πολλές πόλεις της Κίνας, για την εξυπηρέτηση περισσότερων Κινέζων που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/