“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Περισσότεροι από 50.000 Ουιγούροι έχουν ενταχθεί στις τάξεις του ΙΚ. μέσω Τουρκίας

Περισσότερα από 100.000 πλαστά τουρκικά διαβατήρια χρησιμοποίησε το Ισλαμικό Κράτος ώστε να διευκολύνει επίδοξους μαχητές του να περάσουν από την Τουρκία στην Συρία και να ενισχύσουν τις τάξεις τους. 

 Η τουρκική εφημερίδα Meydan παραθέτει την ιστορία ενός συνεργάτη Ουιγούρου, αξιωματούχου του ΙΚ, ο οποίος προμηθεύει με πλαστά διαβατήρια τους επίδοξους μαχητές. Το κόστος απόκτησης του πλαστού διαβατηρίου είναι 200 δολάρια. Περισσότεροι από 50.000 Ουιγούροι, Κινέζοι υπήκοοι, έχουν μεταβεί στην Τουρκία από την Κίνα, την Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία και έχουν περάσει στην Συρία, μετά από παραμονή μιας ημέρας στην Κωνσταντινούπολη. Οι περισσότεροι έχουν συλληφθεί από την τουρκική αστυνομία, αλλά κατόπιν απελευθερώνονται. «Περισσότεροι από 50.000 Ουιγούροι έχουν ενταχθεί στις τάξεις του ΙΚ», αναφέρει η εφημερίδα.
 

Ο Ουιγούρος αξιωματούχος του ΙΚ, γνωστός ως Νουραλί Τ. οργανώνει αποστολές μαχητών σε όλο τον κόσμο. Όσοι εισέρχονται στην Τουρκία με πλαστά διαβατήρια φιλοξενούνται για μια ημέρα στην Τουρκία, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία και ξενώνες, και κατόπιν οδηγούνται στην Συρία. Η τουρκική κυβέρνηση, αν και επισήμως καταδικάζει το ΙΚ, ουσιαστικά υποστηρίζει τους τζιχαντιστές, επιτρέποντας τη διέλευση μαχητών και αγοράζοντας το πετρέλαιο που αυτοί πουλούν. 

Υπάρχουν εξάλλου ενδείξεις αποστολής τουρκικών όπλων προς τους μαχητές που πολεμούν κατά του καθεστώτος Άσαντ. 

Αν και μέλος του ΝΑΤΟ, επίσης, αρνείται να υποστηρίξει τις αμερικανικές επιχειρήσεις κατά του ΙΚ, γεγονός που ίσως καταδεικνύει τους ιδεολογικούς δεσμούς ορισμένων αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης με το ΙΚ. Σύμφωνα με την τουρκική αντιπολίτευση, τραυματίες του ΙΚ έτυχαν περίθαλψης σε τουρκικά νοσοκομεία.

http://www.defence-point.gr/news/?p=126729


ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ 29/10/12: Μέχρι και Ουιγούρους ισλαμιστές μισθοφόρους έστειλε η Άγκυρα στην Συρία!

 http://isxys.blogspot.com/2015/04/50000.html
http://dia-kosmos.blogspot.gr/