“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η κατάρριψη του Ρωσσικού αεροσκάφους και οι τουρκικές προθέσεις

Giancarlo Elia Valori

Ένα ρωσικό αεροσκάφος τακτικό βομβαρδιστικό χαμηλών πτήσεων Sukhoi-24, το οποίο θεωρείται καλύτερο από τα Tornado, καταρρίφθηκε βόρεια της Λατάκια από τουρκικά F-16. Το ρωσικό αεροσκάφος πετούσε στα 6.000 μέτρα κατά μήκος των συνόρων Συρίας- Τουρκίας και σύμφωνα με τους Ρώσους, περίπου ένα χιλιόμετρο από τα τουρκικά σύνορα.

Είναι πράγματι πιθανό να πέρασε για ελάχιστα δευτερόλεπτα τα τουρκικά σύνορα - αν υποτεθεί ότι η τουρκική εκδοχή είναι αληθινή. 

  •  Η εντολή για την κατάρριψη δόθηκε απευθείας από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Νταβούτογλου ο οποίος, κατά ειρωνεία της τύχης, ως υπουργός Εξωτερικών υποστήριζε πως η νέα πολιτική της Τουρκίας βασιζόταν στα «μηδενικά προβλήματα με τις γειτονικές χώρες».
Τα γεγονότα δείχνουν πως το Su-24 βλήθηκε ενώ βρισκόταν στο βόρειο τμήμα της Συρίας και οι δύο πιλότοι κατάφεραν να διαφύγουν πηδώντας με αλεξίπτωτα. Ένας από τους δύο πιλότους υποτίθεται ότι σκοτώθηκε από τους τζιχαντιστές, ενώ ο άλλος συνελήφθη από τη δέκατη ταξιαρχία του Τουρκμενιστάν, μια από τις πολλές οργανώσεις τζιχαντιστών που χρηματοδοτούνται απευθείας από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Συμπτωματικά, αυτή η οργάνωση επιχειρεί ακριβώς στην περιοχή Λατάκια, στα όρια των ρωσικών θέσεων. Το βίντεο που κυκλοφόρησε από την «Δέκατη Ταξιαρχία» δείχνει έναν Ρώσο πιλότο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, που περιβάλλεται από περιχαρής «αντάρτες». Τα ρωσικά μαχητικά ελικόπτερα σαρώνουν την περιοχή ψάχνοντας για επιζώντες ή άλλα δεδομένα σχετικά με την τουρκική ενέργεια. Ανεπίσημες Ρωσικές πηγές κάνουν λόγο για έναν πύραυλο που εκτοξεύθηκε από το έδαφος και χτύπησε το Su-24.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη δεν αποτελούν απειλή για την Τουρκία, αλλά επιχειρούν βόρεια της Λατάκια, όπου στις τάξεις της «Δέκατης Ταξιαρχίας», βρίσκονται πολλοί τζιχαντιστές από πολλές χώρες –ακόμα και από τη Ρωσία. Ο Ρώσος Πρόεδρος μίλησε για «συνενόχους των τρομοκρατών», οι οποίοι μαχαίρωσαν πισώπλατα τη Ρωσία.

Τα δεδομένα που συλλέγονται μέχρι στιγμής είναι σημαντικά και αποκαλυπτικά. Χάρη στην εξωτερική πολιτική του Προέδρου των ΗΠΑ και την απόλυτη ασχετοσύνη της ΕΕ, η Μεσοποταμία είχε γίνει ένα τέλειο πεδίο δοκιμών για την εξάπλωση της τζιχάντ και των υποστηρικτών της.

Η Ρωσική Ομοσπονδία, δεδομένου ότι δεν φοβάται να πολεμήσει και δεν αναλώνεται σε ατέρμονες συζητήσεις για το αν πρέπει ή όχι να στείλει στρατεύματα στην περιοχή, απλά αποφασίζει να στείλει δυνάμεις και αυτό είναι όλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Ομπάμα ποτέ δεν αναφέρθηκε στην «ισλαμική τρομοκρατία», αλλά γενικά στον τρόμο –κάτι που είναι λανθασμένο, επειδή δεν μιλάμε για ταινίες τρόμου, αλλά για τζιχάντ η οποία μπορεί να έχει κάποια τρομοκρατικά χαρακτηριστικά, αλλά περιέχει όλα τα στοιχεία του κλασικού και ακόμη και του ανορθόδοξου πολέμου. 


  • «Χτυπήστε και σκοτώστε τους άπιστους όπου τους βρείτε, αναζητήστε και εξοντώστε τους εχθρούς του Ισλάμ αδυσώπητα» (Σούρα 4:90) 
  Πιθανότατα ο Μπαράκ Ομπάμα θα το θυμάται καθώς όταν ήταν μικρός είχε παρακολουθήσει ένα θρησκευτικό σκολείο στην Ινδονησία.

Ωστόσο, μόλις η Ρωσία εμφανίστηκε στη Συρία, 51 ιμάμηδες από όλη την Αραβική Χερσόνησο έσπευσαν να καταδικάσουν τη ρωσική παρουσία στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ, ενώ η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Κουβέιτ αύξησαν κατά τουλάχιστον 60%, τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό προς τις διάφορες ομάδες «ανταρτών», συμπεριλαμβανομένης της Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου, που δραστηριοποιείται στο Μάλι, τη Μαυριτανία και το Μαρόκο.

Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά είναι ταυτόχρονα και τμήμα του σουνιτικού μετώπου


Το ΑΚΡ έχει λάβει τεράστια χρηματοδότηση από την αρχή της ίδρυσής του από τη Σαουδική Αραβία. 

Σήμερα ο στόχος της είναι η δημιουργία ενός μεγάλου παντουρανικού μετώπου από την Ανατολία ως τους αντάρτες Ουιγούρους της κινεζικής επαρχίας Xinjiang, τους οποίους εξακολουθεί να εκπαιδεύει και να χρηματοδοτεί. Πολλοί από τους λεγόμενους αντάρτες της Συριακής αντιπολίτευσης, στρατολογούνται και στέλνονται στο Νταγκεστάν και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας, όπως και σε πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες με ισχυρή μουσουλμανική μειονότητα. Το επόμενο βήμα του Ερντογάν είναι να δημιουργήσει τη νέα μεγάλη τουρκία, αποσπώντας σουνιτικά τμήματα από τη Συρία, το Λίβανο και το Ιράκ.

Βέβαια, αν ισχύουν όσα δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος Πούτιν, ότι το Ισλαμικό Κράτος υφίσταται συντριπτικά πλήγματα, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ορισμένες χώρες που το υποστηρίζουν αποφάσισαν να προβούν σε μια τέτοια σκληροπυρηνική ενέργεια και να καταρρίψουν το Su-24.

Ως εκ τούτου, αν το ΝΑΤΟ συνεχίσει να χρησιμοποιεί την Τουρκία για να διεισδύσει στη Μέση Ανατολή, αντί να επικεντρωθεί στο σουνιτικό δίκτυο και τη Σαουδική Αραβία, θα δημιουργήσει αστάθεια σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, η οποία θα γυρίσει εναντίον μας στη Μεσόγειο.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/