Το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζει πόλεμο στα Βαλκάνια με Αλβανούς και Βόσνιους τζιχαντιστές

Το Ισλαμικό Κράτος έχει δημιουργήσει μυστική βάση στα Βαλκάνια και ετοιμάζεται για έναρξη τζιχάντ (ιερού πολέμου) με ετοιμοπόλεμους πυρήνες του στη Βοσνία και στο Κόσοβο, υποστηρίζει Κροάτης αξιωματούχος στο ARA News.

Από την αρχή της ανόδου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, χιλιάδες μουσουλμάνοι από δυτικές χώρες εντάχθηκαν στις γραμμές του.

Οι δυτικές κυβερνήσεις δεν έχουν κρύψει την ανησυχία τους ότι εάν αυτοί οι τζιχαντιστές επιστρέψουν στη Δύση, είναι πιθανό να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Κροάτης αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι δεκάδες άνδρες από το Ισλαμικό Κράτος έχουν εγκαταστήσει μια «μυστική βάση» στα Βαλκάνια.

Παράλληλα, το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη εκπαιδεύσει δεκάδες τζιχαντιστές στο Κόσοβο και στη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Σύμφωνα με τις κροατικές μυστικές υπηρεσίες, μια ομάδα τζιχαντιστών μελών στο Ισλαμικό Κράτος, που κατάγονται από τα Βαλκάνια, επέστρεψαν στις χώρες τους.

«Καταφέραμε να αναγνωρίσουμε ένα σημαντικό στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ο οποίος οργανώνει δεκάδες τζιχαντιστές στα Βαλκάνια», είπε ο Κροάτης αξιωματούχος μιλώντας ανώνυμα.

Τώρα, εκμεταλλευόμενοι τις προσφυγικές ροές, πολλοί τζιχαντιστές επιστρέφουν στην Ευρώπη ανάμεσα στους πρόσφυγες και ενδυναμώνουν τους πυρήνες τζιχαντιστών που ήδη έχουν σχηματιστεί σε ευρωπαϊκό έδαφος.

«Πολλοί από αυτούς ζητούν άσυλο λέγοντας ότι είναι Σύροι», πρόσθεσε.

Τον Ιούνιο το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε ένα βίντεο στο διαδίκτυο που έδειχνε μια ομάδα Βαλκάνιων τζιχαντιστών στη Συρία, που απειλούσαν τις κυβερνήσεις τους και αμερικανικούς στόχους με αποστολές αυτοκτονίας.

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην Αιγηίδα η κοιτίδα του ανθρώπινου γένους

Η Σία Αναγνωστοπούλου «βόλεψε» και τον σύζυγό της ως… Διευθυντή

Ἡ Κρυφή ἱστορία τοῦ 20ου αἰῶνος

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Α)'