“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Οργή στην Κύπρο για τις δηλώσεις του Γερμανοτσολιά Τσίπρα που κόπηκαν από Μαξίμου

Περίεργες οι αναφορές του πρωθυπουργού
στο Κυπριακό από την Άγκυρα


Για έλλειψη γνώσης σημαντικών πτυχών του Κυπριακού κατηγορούν τον κ. Τσίπρα στη Λευκωσία - Η προσπάθεια της Αθήνας να μαζέψει την γκάφα Τσίπρα για το άνοιγμα κεφαλαίων της διαπραγμάτευσης Τουρκίας-ΕΕ και η «κοπτοραπτική» του Μαξίμου που έσβησε τις επίμαχες δηλώσεις από το επίσημο απομαγνητοφωνημένο κείμενο

Με απίστευτο ερασιτεχνισμό και ελαφρότητα, αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τις επαφές που είχε στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογο του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Όπως αναφέρουν πολιτικοί κύκλοι στη Λευκωσία, ο κ. Τσίπρας «πήγε απροετοίμαστος και δεν απέφυγε τα λάθη, που ουσιαστικά ακυρώνουν τη κοινή στρατηγική Αθηνών Λευκωσίας στο θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση Τουρκάλας δημοσιογράφου σε σχέση με τα «παγωμένα» κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ είπε: «Είμαστε θετικοί στην έναρξη των διαδικασιών, για τα κεφάλαια 23 και 24», αλλά «δεν θέλουμε τα κεφάλαια αυτά να κλείσουν εύκολα ή στο πόδι, αλλά πρέπει να συζητηθούν και να εκπληρωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις».

Δήλωσε επίσης αρωγός στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, καθώς και οι δυο χώρες έχουν να κερδίσουν από αυτή την πορεία. Όπου υπάρχει βούληση υπάρχει και τρόπος, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν αμοιβαία βήματα.

Λευκωσία: Μας άδειασε...

Πολιτικοί κύκλοι στη Λευκωσία εξοργίστηκαν από τις δηλώσεις Τσίπρα καθώς επρόκειτο για «άδειασμα» της κυπριακής κυβέρνησης η οποία έχει καταστήσει σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει το άνοιγμα κεφαλαίων, αν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τις κυπρογενείς υποχρεώσεις της με πρώτη την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

---------

ΠΝΙΓΗΚΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ…

"Μύλος" με τις δηλώσεις Τσίπρα από Τουρκία σχετικά με την Κύπρο!

“Κόλαση” με δηλώσεις τους πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία για την Κύπρο, οι οποίες δεν συμπεριελήφθησαν στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο των όσων είπε. Η κυβέρνηση μιλά για “τεχνικό λάθος” κι όχι για προσπάθεια σκόπιμης παραποίησης.

Τελικά έφταιγε ο …Σάκης και το copy-paste

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Αγκυρα Αθανάσιος (Σάκης) Φλώρος και το λάθος copy-paste έφταιγαν για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αγκυρα αναφορικά με τα κεφάλαια που πρέπει να ...ανοιγοκλείσουν στις διαπραγματεύσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία.

Ολη μέρα χθες, η Αθήνα αλλά και η Λευκωσία, επιδόθηκαν σε μία αγωνιώδη προσπάθεια για να αλλάξουν το κλίμα παρεξήγησης που προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στο θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ και τη στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αυτές.

Ως γνωστόν, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της τουρκικής Haberturk για το άνοιγμα των «παγωμένων» κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Τσίπρας είπε:

«Είμαστε θετικοί στην έναρξη των διαδικασιών, για τα κεφάλαια 23 και 24», αλλά «δεν θέλουμε τα κεφάλαια αυτά να κλείσουν εύκολα ή στο πόδι, αλλά πρέπει να συζητηθούν και να εκπληρωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις».

Επίσης, τάχθηκε στο πλευρό της Τουρκίας όσον αφορά την ενταξιακή πορεία της, καθώς όπως είπε και οι δυο χώρες έχουν να κερδίσουν από αυτή την πορεία, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν αμοιβαία βήματα. Όπου υπάρχει βούληση υπάρχει και τρόπος, δήλωσε.

Οι δηλώσεις αυτές του πρωθυπουργού εξελήφθησαν στη Λευκωσία ως άδειασμα της κυπριακής κυβέρνησης και διεμήνυσαν πως ο πρωθυπουργός όφειλε να υπενθυμίσει στην Τουρκία την υποχρέωσή της να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το κλίμα ήλθε να βαρύνει η απουσία των επίμαχων δηλώσεων για άνοιγμα των κεφαλαίων 23 και 24 και για αμοιβαία βήματα από το επίσημο απομαγνητοφωνημένο κείμενο που διανεμήθηκε από το Μαξίμου.

Πολιτικοί κύκλοι στη Λευκωσία επέρριπταν στον κ. Τσίπρα έλλειψη γνώσης σε σημαντικές πτυχές του Κυπριακού και θεωρούσαν ότι ο πρωθυπουργός πήγε στην Αγκυρα απροετοίμαστος, δίχως προηγούμενη ενημέρωση, γεγονός που τον οδήγησε σε λάθη.

Ελληνική πρεσβεία: Mea culpa

Το θέμα έσπευσε να «μαζέψει» τελικά το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αγκυρα, το οποίο ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το συμβάν, επικαλούμενο «εκ παραδρομής παράλειψη» από το τελικό απομαγνητοφωνημένο κείμενο της κοινής συνέντευξης Τύπου των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και Αχμέτ Νταβούτογλου.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της πρεσβείας «διευκρινίζει ότι αυτό οφειλόταν καθαρά σε τεχνικούς λόγους».

Λευκωσία: Δεν υπάρχει παρερμηνεία...

Στην ίδια κατεύθυνση κατευνασμού κινήθηκε από την πλευρά της και η Λευκωσία:

«Είμαστε σε συνεχή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση, δεν υπάρχει θέμα παρερμηνείας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για άνοιγμα κεφαλαίων και ότι αν υπάρχει θέληση μπορούν να προχωρήσουν αυτά τα κεφάλαια ή τα όποια κεφάλαια. Είναι αυτό που λέμε και εμείς ότι, στην Τουρκία εναπόκειται αν υπάρχει θέληση να προχωρήσουν τα κεφάλαια αυτά» ήταν η δήλωση του εκπροσώπου της κυπριακής κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη σχετικά με το θέμα.

ΟΧΙ συνδιαχείριση στο Αιγαίο, γκρίζες ζώνες, σχέδιο «τύπου Ανάν» στην Κύπρο!

---------
Πήγε ως ντελιβεράς Ευρωπαϊκής πολιτικής και γύρισε ως πρωταγωνιστής σε εθνική τραγωδία



Το είχαμε επισημάνει με τον πιο εμφατικό τρόπο: ο Αλέξης Τσίπρας δεν έπρεπε με κανένα τρόπο να πάει στην Αγκυρα, ειδικά αυτή τη στιγμή, ειδικά γι αυτό το λόγο για τον οποίο πήγε. Ηταν από πριν πασιφανές ότι αυτό το ταξίδι θα ήταν μεγάλο λάθος. Δυστυχώς, όμως, πήγε. Και το αποτέλεσμα ήταν φυσικά ακριβώς αυτό που είχε προβλεφθεί…

Ο κ. Τσίπρας επέστρεψε στην Ελλάδα με άδεια χέρια ως προς εκείνα που ήλπιζε, αλλά με πολύ πιο βαριά τη σκιά της τουρκικής πολιτικής πάνω από την κυβέρνησή του και τη χώρα από ότι πριν πάρει το αεροσκάφος για τη γείτονα. Όχι μόνον δεν κατάφερε το παραμικρό ως προς το μέγα ζήτημα του προσφυγικού – πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού η Τουρκία ξέρει πολύ καλά τι κάνει επ’ αυτού -, αλλά, αντιθέτως, βρέθηκε μπροστά σε ένα είδος τετελεσμένου από πλευράς Νταβούτογλου: ότι το Αιγαίο είναι πλέον αντικείμενο… τριμερούς συνδιαχείρισης ανάμεσα στην Τουρκία, τη… Γερμανία και, μαζί, καταϊδρωμένη και την Ελλάδα.

Όποιος θεωρεί πως πέσαμε έξω έστω και σε μια από τις προειδοποιήσεις μας, δεν έχει παρά να δει όλα εκείνα για τα οποία προειδοποιούσαμε την παραμονή του ταξιδιού

Ο κύριος Τσίπρας πέτυχε λοιπόν να «δημιουργήσει» ένα νέο status – το οποίο προδήλως εξυπηρετεί όλους τους άλλους πλην της Ελλάδος: είναι, επίσης προδήλως, η κατεύθυνση την οποία είχαν από κοινού προετοιμάσει Αγκυρα και Βερολίνο και στην οποία ο πρωθυπουργός έπεσε μέσα σαν πρωτάρης – που, δυστυχώς, είναι και, παρόλα αυτά, επιμένει να κάνει εμφανίσεις στα μεγάλα τραπέζια της διεθνούς πολιτικής, όλες τους μέχρι σήμερα η μία πιο ατυχής για την Ελλάδα από την άλλη…

Με δυο λέξεις, όπως θα τις έλεγε ο λαός, ο Νταβούτογλου τον έκανε τον Τσίπρα μια χαψιά. Ή, αλλιώς, πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Τώρα, το πόσο ακριβώς – και πόσο… ακριβά - κουρεμένος βγήκε, θα φανεί στο αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως και να ‘χει, ένα είναι σίγουρο μετά (και) από αυτό το ταξίδι του απόλυτου ελληνικού μικρομέγαλου ερασιτεχνισμού: ότι στο μόνο που μπορούμε πλέον να ελπίζουμε, είναι στο ελληνικότατο ο Θεός μαζί μας!

Δυστυχώς, ο Νταβούτογλου τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί τον Τσίπρα που πήγε έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα κάνει διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική στην Άγκυρα, για να καταλήξει να μην μπορεί να κάνει ούτε καν ελληνική – το αντίθετο… Και το μεγάλο πρόβλημα είναι τι λέει αυτό το «χαρτί», που ακόμα δεν το ξέρουμε.

Όμως, δεν είναι παράξενο: μια ματιά στα βιογραφικά, αλλά και τα επιτεύγματα των δυο τους για τις χώρες τους, τα λέει, δυστυχώς, όλα…

ΤΟ ΒΗΜΑ

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/