“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Όταν η CIA σε συνεργασία με το ΚΚΕ δολοφόνησαν τον Λαμπράκη!.... Τα ίδια και στην Βενεζουέλα!....

Βενεζουέλα: Πόλωση του κλίματος μετά τη δολοφονία στελέχους της αντιπολίτευσης

Πολώνεται ακόμη περισσότερο το κλίμα στην προεκλογική εκστρατεία στη Βενεζουέλα, μετά από τη δολοφονία ενός τοπικού ηγέτη της αντιπολίτευσης, την Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκδήλωσης, ο Λουίς Μανουέλ Ντίας, γενικός γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του κόμματος Δημοκρατική Δράση στην Αλταγκράσια δε Οριτούκο, στην πολιτεία Γκουάρικο, έπεσε νεκρός την Τετάρτη χτυπημένος από σφαίρες ενώ βρισκόταν στο βήμα στο πλευρό της Λιλιάν Τιντόρι, της συζύγου του ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή.

Ο βουλευτής Χένρι Ράμος Αγιούπ, γενικός γραμματέας της εθνικής οργάνωσης της Δημοκρατικής Δράσης και υποψήφιος στις εκλογές, κατήγγειλε μέσω Twitter ότι «ένοπλες συμμορίες» που συνδέονται με το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα (PSUV), όπως υποστήριξε, διέπραξαν την επίθεση.

Ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο του απάντησε κατά τη διάρκεια ενός πύρινου λόγου του στην Πορτουγκέσα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, ότι «η έρευνα της σήμανσης και οι μαρτυρικές καταθέσεις που συγκεντρώθηκαν από πρόσωπα που βρίσκονταν εκεί δείχνουν ήδη ότι αυτό είναι εντελώς ψευδές». Για τον Μαδούρο, η δολοφονία μάλλον οφείλεται σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες». Δύο εισαγγελείς ορίστηκαν επικεφαλής της έρευνας.

Η Βενεζουέλα αποτελεί μια από τις χώρες όπου καταγράφονται τα πιο σοβαρά προβλήματα ένοπλης βίας — σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΟΗΕ, καταγράφονταν 53,7 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους το 2012 στο κράτος αυτό της Λατινικής Αμερικής (έναντι μιας ανά 100.000 στη Γαλλία, για παράδειγμα). Η δολοφονία διαπράχθηκε δέκα ημέρες πριν διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές για την ανάδειξη τα 167 μέλη της Βουλής.

Η εκλογική αναμέτρηση αυτή χαρακτηρίζεται ιστορική από την αντιπολίτευση, που θεωρείται το φαβορί. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δίνουν στην αντιπολίτευση προβάδισμα που κυμαίνεται από 14 ως 35 εκατοστιαίες μονάδες.

Αναλυτές προσκείμενοι στην αντιπολίτευση θεωρούν ότι η δολοφονία είχε σαφώς πολιτικά κίνητρα και στόχος της ήταν «να προκαλέσει φόβο» και να αποθαρρύνει τους υποστηρικτές των αντιπολιτευόμενων κομμάτων. Αλλά, προσθέτουν οι αναλυτές, αυτό μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ο συνασπισμός MUD, στον οποίο συμμετέχουν περίπου 30 κόμματα της αντιπολίτευσης, καταδίκασε έντονα την δολοφονία του Ντίας και επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση. Η αντιπολίτευση έχει καταγγείλει διάφορα επεισόδια σε βάρος ηγετών της, όπως μια επίθεση εναντίον του πρώην υποψηφίου της για την προεδρία Ενρίκε Καπρίλες.

Ο Λουίς Αλμάγκρο, γενικός γραμματέας του ΟΑΚ, εκτίμησε ότι «η δολοφονία ενός πολιτικού ηγέτη είναι θανάσιμο πλήγμα για τη δημοκρατία», ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επανέλαβε ότι προτίθεται να στείλει μια αντιπροσωπεία παρατηρητών στις εκλογές.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καταδίκασε την δολοφονία και κάλεσε την κυβέρνηση να προστατεύσει όλους τους υποψήφιους στις εκλογές.

«Αυτή ήταν η αιματηρότερη από τις πολλές πρόσφατες επιθέσεις και ενέργειες εκφοβισμού με στόχο υποψήφιους της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι. «Οι εκστρατείες βίας και εκφοβισμού δεν έχουν καμιά θέση στη δημοκρατία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters
Πηγή



http://dia-kosmos.blogspot.gr/