“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Τα Βρήκαν Κυβέρνηση – Αζέροι για τον TAP ..ΣΣ. ΣΕ ΠΟΙΟ ΥΨΟΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΜΙΖΕΣ; ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΖΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!...

Αζερμπαϊτζάν: Ξανάρχισαν Μετά Από Πολλά Χρόνια οι Εισαγωγές Αερίου Από τη Ρωσσία
Σε συμφωνία για την επιτάχυνση των έργων κατασκευής του αγωγού Trans Adriatic Pipeline (ΤΑP) στο ελληνικό έδαφος κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Ενέργειας με την κοινοπραξία του αγωγού φυσικού αερίου για την τροποποίηση της αρχικής σύμβασης, διασφαλίζοντας σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερα αντισταθμιστικά οφέλη.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε χθες ότι είναι πλέον εφικτή η επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή στο ελληνικό τμήμα, επισημοποιώντας το «ξεπάγωμα» του έργου το οποίο αντιστοιχεί σε συνολική επένδυση 1,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Οπως έγινε γνωστό, υπεγράφη και η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων με τις τροποποιήσεις στο σκέλος της όδευσης του αγωγού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοινοπραξία του TAP αποδέχθηκε να διπλασιάσει τα κονδύλια που θα διαθέσει σε τοπικά έργα ενίσχυσης των περιοχών από όπου θα περάσει ο αγωγός, αυξάνοντας τον προϋπολογισμό στα 32 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης φαίνεται ότι επιλύθηκαν ταυτόχρονα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούσαν τις αποζημιώσεις για τη διέλευση του αγωγού από δασικές εκτάσεις, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το ελληνικό Δημόσιο αναμένεται ότι θα προχωρήσει σε κοινοποίηση Εξαίρεσης Κρατικής Ενίσχυσης στις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να ξεμπλοκάρει και η χρηματοδότηση του έργου από την Ε.Ε.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/