“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Καναδάς: Αυτο - ακυρώνεστε με αυτά που κάνετε κύριοι του Προξενείου


Εκεί που πήγαμε να χαρούμε, πως ίσως κάτι πήγε να αλλάξει στο Προξενείο, χτες ήρθε μια καινούργια απογοήτευση να μας ταρακουνήσει.

Διαβάσαμε ένα μήνυμα σε ένα φιλικό μας ιστολόγιο, με τίτλο "Ανακοίνωση Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Τορόντο".

Στην ανακοίνωση δε αυτή, η οποία είναι "ανυπόγραφη", επιχειρείται κάτι, που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ άλλοτε στα χρονικά δρώμενα της ελληνικής Διπλωματίας.
Βλέπουμε στην ουσία το Προξενείο, να τρώει "αυτογκόλ".

Η ανακοίνωση -για να καταλάβουν όσοι δεν την διάβασαν (ή δεν την άκουσαν)- λέει:

"Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη φημολογία περί συνεργασίας του με συγκεκριμένους ιδιώτες, επιχειρήσεις ή άλλους φορείς στο πλαίσιο της παροχής προξενικών υπηρεσιών.


Το Γεν. Προξενείο δε φέρει ευθύνη για πληροφορίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και προέρχονται από μη εξουσιοδοτημένα τρίτα πρόσωπα, στο πλαίσιο ιδιωτικών συμφωνιών παροχής «συμβουλευτικών» υπηρεσιών.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν απευθείας με το Γενικό Προξενείο για υποθέσεις που εμπίπτουν στους τομείς της αρμοδιότητάς του.

Υπογραμμίζεται ότι οι Ελληνικές προξενικές Αρχές στον Καναδά ενεργούν στο πλαίσιο της Ελληνικής Νομοθεσίας καθώς και οδηγιών του Υπουργείου Εξωτερικών, με γνώμονα την προστασία των Ομογενών και τη διασφάλιση των συμφερόντων τους".

Μάλιστα.. «Γιατί δεν λέτε τα πράγματα με το όνομά τους τότε;»

Ποιούς ακριβώς ενοχοποιείτε; 
Για ποιές "συνεργασίες" μιλάτε;
Ποιούς αποκαλείτε "μη εξουσιοδοτημένα τρίτα πρόσωπα" και σε ποιόν ακριβώς τομέα δεν έχουν εξουσιοδότηση;
Ποιές είναι οι υπηρεσίες που προσφέρουν και που εμπίπτουν στην δικαιοδοσία και μόνο του Προξενείου; Εκδίδουν ή ανανεώνουν και αυτοί διαβατήρια; Εκδίδουν, επικυρώνουν και σφραγίζουν εξουσιοδοτήσεις ή πληρεξούσια;
Κάνουν κι άλλα; Αν ναι, κατονομάστε τους ή γράψτε να ξέρουμε "τι ακριβώς κάνουν" και που δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση (άρα υπεισέρχονται στις δικαιοδοσίες του Προξενείου), ώστε να τους αποφεύγουμε.
Γιατί, αυτό που κάνετε, είναι να πετάτε στον αέρα μια ανυπόγραφη δήλωση, γεμάτη αόριστους υπαινιγμούς γενικολογώντας, αφήνοντας να αιωρούνται ένα σωρό παραπλανητικές εντυπώσεις, χωρίς κανένα απολύτως όμως στοιχείο ή συγκεκριμένη κατηγορία, ώστε να "προστατεύσετε" - όπως ισχυρίζεστε ότι κάνετε - τον κόσμο. Την πετάτε, "κι όποιον πάρει ο χάρος".

Το αν δεν έρχεται πλέον ο κόσμος στο Προξενείο, δεν φταίνε οι "έξωθεν" αλλά οι "έσωθεν".

Καθίστε να κάνετε μια αυτοκριτική, και ίσως ανακαλύψετε τους πραγματικούς λόγους που το Προξενείο είναι υπό αμφισβήτηση και έχασε κάθε αίγλη, κερδίζοντας μόνο δυσμενή σχόλια.

Με την ανακοίνωσή σας αυτή επίσης, αφήνετε ευλόγως να εννοηθεί, ότι οι προκάτοχοί σας παρανομούσαν, διότι συνεργάζονταν με "μη εξουσιοδοτημένα τρίτα πρόσωπα" ή ήταν παντελώς άσχετοι, και ότι τώρα ήρθατε εσείς να βάλετε ένα τέλος σε όλα αυτά.

Εσείς δεν ήσασταν κύριε Γενικέ, που, από τις πρώτες κι όλας ημέρες της εδώ παρουσίας σας, είπατε σε κάποιους "είστε παραμάγαζα, κι εγώ θα σας κλείσω", συνεχίζοντας ως και σήμερα να τους δυσφημείτε και να τους κατηγορείτε όπου βρεθείτε ;

Μαζέψατε γύρω σας κάποιους "ανίκανους" υπαλλήλους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την άγνοιά σας σε πολλά ζητήματα -όπως δείχνουν τα γεγονότα- για να περνάνε καλά οι ίδιοι, αλλάξατε κτήριο, διώχνατε κακήν κακώς τον κόσμο φωνάζοντας το Security, συμπεριφερόσασταν εκεί μέσα με αυταρχικό και παντελώς απαράδεκτο τρόπο τους Έλληνες ομογενείς, μειώσατε επί πλέον τις ώρες λειτουργίας του Προξενείου, και σας φταίνε τώρα οι άλλοι; 
Σε μια παροικία 120.000 Ελλήνων, καταφέρατε να μην πατάει ψυχή στο Προξενείο, και σας φταίνε οι "τρίτοι" ;
Κάτι ακόμα: Μαθαίνουμε τελευταία, ότι κάνετε και μεταφράσεις, αληθεύει; Και αν αληθεύει, έχετε τέτοια εξουσιοδότηση; Έχει κάποιος εκεί μέσα επίσημη, αναγνωρισμένη σφραγίδα μεταφραστή;

Στο δια ταύτα..

Από πότε "απαγορεύεται" να ζητήσει κάποιος από έναν επαγγελματία εκτός Προξενείου, να διεκπεραιώσει αντ' αυτού κάποιες υποθέσεις του, επειδή δεν έχει τον χρόνο να τις επιληφθεί ο ίδιος;

Υπάρχουν νόμοι κύριοι, μόνο που εσείς παραφράζετε τους νόμους κατά πώς σας συμφέρει, νόμοι, που λένε τι μπορεί να κάνει κάποιος και τι δεν μπορεί. Μέχρι στιγμής, δεν είδαμε καμία παρατυπία από κανέναν ιδιώτη, ενώ βλέπουμε πολλές από σας.

Και κατόπιν, μέσα στον πανικό σας -για την κατάπτωση του Προξενείου- γράφετε και μοιράζετε ανυπόγραφες "ανακοινώσεις", βάζοντάς τες μάλιστα και να παίζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και στο ράδιο, με την ελπίδα πως θα τις πιστέψουν κάποιοι αδαείς Έλληνες.

Εμείς θα σας πούμε απλά, "συνέλθετε".
Τίποτε άλλο.

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/