Συνεργάτης του κομμουνιστικού καθεστώτος της Πολωνίας ο Λεχ Βαλέσα;

Ο Λεχ Βαλέσα είχε συνεργαστεί με την κομμουνιστική αστυνομία, σύμφωνα με ντοκουμέντα, ο ίδιος το διαψεύδει. Φωτογραφία Wikipedia.
Έγγραφα που κατέσχεσε το Πολωνικό Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης (IPN) κατηγορούν τον ιστορικό αρχηγό του πολωνικού συνδικάτου Αλληλεγγύη Λεχ Βαλέσα ότι κατά τη δεκαετία του 1970 είχε συνεργασθεί με τις κομμουνιστικές μυστικές υπηρεσίες (SB), μια κατηγορία την οποία αρνήθηκε αμέσως ο πρώην πρόεδρος.

“Στο προσωπικό ντοσιέ του, υπάρχει ένας φάκελος με μια χειρόγραφη δέσμευση για συνεργασία, με την υπογραφή Λεχ Βαλέσα “Μπόλεκ”. Ανάμεσα στα έγγραφα που περιέχει το ντοσιέ αυτό, υπάρχουν επίσης χειρόγραφες αποδείξεις είσπραξης χρημάτων υπογραμμένες με το ψευδώνυμο “Μπόλεκ”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής αυτού του επίσημου θεσμού Λούκας Καμίνσκι.

Ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, προχώρησε αμέσως σε διάψευση στο μπλογκ του, όπως έχει κάνει επανειλημμένα στο παρελθόν, αν και παραδέχθηκε ότι είχε επαφές με την SB, αλλά χωρίς να συνεργασθεί μαζί της.

“Δεν μπορεί να υπάρχουν έγγραφα που να προέρχονται από εμένα. Αν υπήρχαν, δεν θα ήταν ανάγκη να τα κατασκευάσουν. Θα το αποδείξω στη δικαιοσύνη”, έγραψε.

Ο Καμίνσκι έδωσε σήμερα το πρωί συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει πως νέα έγγραφα ανακαλύφθηκαν πολύ πρόσφατα στην κατοικία του υπουργού Εσωτερικών της κομμουνιστικής περιόδου στρατηγού Τσέσλαβ Κίστζακ, ο οποίος απεβίωσε πέρυσι.

Στο ντοσιέ του “Μπόλεκ”, ο οποίος αριθμεί 279 έγγραφα και καλύπτει την περίοδο 1970-76, είπε ο Καμίνσκι, “βρίσκει κανείς πολυάριθμες αναφορές από συναντήσεις μελών της SB μ’ αυτόν τον τελευταίο”.

“Ορισμένες αναφορές είναι χειρόγραφες και υπογράφονται με το ψευδώνυμο ‘Μπόλεκ'”, διευκρίνισε. Ένας ειδικός που εξέτασε τα έγγραφα αυτά έκρινε ότι είναι αυθεντικά, δήλωσε ακόμη ο επικεφαλής του IPN.

Το 2000, ειδικό δικαστήριο είχε απαλλάξει τον Βαλέσα από κατηγορίες για συνεργασία με την SB, ένα θέμα αδιάκοπων πολιτικών συζητήσεων στην Πολωνία και μία από της αιτίες της πόλωσης της πολωνικής κοινωνίας ανάμεσα σε οπαδούς και εχθρούς του ιστορικού ηγέτη της Αλληλεγγύης.

Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο-WWW.AMNA.GR., Βαρσοβία, Πολωνία

http://mignatiou.com/2016/02/sinergatis-tou-kommounistikou-kathestotos-tis-polonias-o-lech-valesa/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διάλογος Του Τζο Σίσκο με τον υποστράτηγο του ΝΑΤΟ, Χουήζερ για την Κύπρο

Κάποιοι από τα Καρτέλ της Λέσχης, αδειάζουν τον Ερντογάν!...

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Β)'

Η θέση αυτή εκτιμάται ιδιαίτερα από τον καγκελλάριο τη στιγμή αυτή, επειδή εξυπηρετεί και τα συμφέροντα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην εξωτερική της πολιτική προς την ΤΟΥΡΚΙΑ και προς τα Βαλκάνια γενικώτερα.

CIA Director Pompeo Oversees Capture Of UN Pedophile Who Leaked Video Of Hillary Clinton Killing Child

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Α)'