“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Σκόρπιες σκέψεις-Για το πολιτικό προσωπικό και Μη, της Ελλάδας.

Διαβάζω εφημερίδες, βλέπω τηλεοπτικές εκπομπές, ακούω δηλώσεις παραγόντων και ραδιοφωνικές –ραδιοφονικές, θα 'πρεπε να πει κανείς– συζητήσεις ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΝΟΗΜΑ. Παντού βασιλεύει η ασάφεια, η αντιφατικότητα και η αυθαιρεσία. 

Το μόνο που διακρίνω ευκρινέστατα στην Ελλάδα και διεθνώς είναι τα συγκρουόμενα συμφέροντα.

Η Τουρκία επιχειρεί να αναβιώσει σημαντικό τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας, προβάλλοντας εξωφρενικές απαιτήσεις. Οι χώρες του Βίζεγκραντ μποϊκοτάρουν προκλητικά και αναίσχυντα κάθε πιθανή πρόοδο στο Προσφυγικό. Ταυτόχρονα σκάει μύτη ατόφια η παλιά Αυστροουγγαρία, έτοιμη για διεθνή δράση. Οι ΗΠΑ δρέπουν καρπούς ποιώντας την νήσσα, ενώ η Μέρκελ επαινεί αιφνιδίως την Ελλάδα! Και αυτό –εννοείται– χωρίς να επικρίνει στο ελάχιστο την Τουρκία. (Το Προσφυγικό έχει βαθιές ρίζες και δεν πρόκειται να διευθετηθεί σύντομα και μάλιστα με… μπαλώματα.)

Τα συμβούλια και τα διαβούλια θα συνεχίζονται σχεδόν στο διηνεκές. Οι γνώμες των αξιωματούχων θα μεταβάλλονται άρδην, όταν εμπλέκονται θεμελιώδη κρατικά συμφέροντα. Και οι άνθρωποι θα υπόκεινται στη χυδαία βαναυσότητα, στην τυραννική αδικία και στην ταπείνωση, κάθε φορά που θα επιχειρούν, ταλανιζόμενοι, να μετακινηθούν για να αποφύγουν τον θάνατο. Η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη. Το γνωρίζουν, αλλά εξ ανάγκης δεν ορρωδούν προ ουδενός.

Η ελληνική κοινωνία κάνει ό,τι μπορεί για να τους βοηθήσει. Το ίδιο κάνουν σε ατομικό επίπεδο πάμπολλοι Έλληνες και μάλιστα οι πλείστοι από το υστέρημά τους. Υπάρχουν, βέβαια, και οι αισχροκερδείς που τους εκμεταλλεύονται. Είναι, όμως, μια κατάπτυστη μειονότητα. Μια μειονότητα που συμμερίζονται σιωπηρώς τη στάση της αρκετοί πολιτικοί της αντιπολίτευσης, αξιωματικής και μη. Ιδίως οι εξουσιομανείς, που είναι δακτυλοδεικτούμενοι.

Το ξημέρωμα της Δευτέρας προς την Τρίτη είχαμε την ευκαιρία στην εκπομπή «Ενικός» του Νίκου Χατζηνικολάου, παρά την οργή μας για τα συμβαίνοντα, να ξεκαρδιστούμε στα γέλια με τις άλλοτε γελοιωδέστατες και άλλοτε παμπόνηρες απαντήσεις του τελικά αλλοπρόσαλλου μα και ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΥ, όπως αποδείχθηκε περίτρανα, Βασίλη Λεβέντη. (Η… λεβεντιά αυτού του υποκειμένου τρέχει σαν νερό από τα μπατζάκια του.)

Όσο και να φαίνεται περίεργο, το πρώτο πράγμα που με ενόχλησε ήταν ότι αποκαλούσε τον Νίκο Χατζηνικολάου «κύριο Νίκο». Επιδίωκε προφανώς να δείξει οικειότητα. Το ύφος του, όμως, πρόδιδε αγένεια και αυθάδεια. Τον ενοχλούσε ΚΑΘΕ ερώτηση και των τεσσάρων δημοσιογράφων. Οι τρεις νεαροί στο τέλος τού έδειξαν… σεβασμό (!), ενώ η κυρία από την Κύπρο πήρε γενικόλογη και τετριμμένη απάντηση.

Έρχομαι τώρα στην καταχθονιότητα του ευτελέστατου αυτού ατόμου που παριστάνει αρχηγό κόμματος (με εναλλασσόμενους, υποτίθεται, ανά εξάμηνο βουλευτές, πομπώδη προεκλογική δήλωση που δεν τήρησε): Επισκέφθηκε, είπε, τη Γερμανία, χωρίς να απαντήσει στο ερώτημα «με ποιους συναντηθήκατε εκεί». Μετέβη πλειστάκις στην εν Αθήναις γερμανική πρεσβεία, προδήλως για να λαμβάνει εντολές.

Έκανε, υποθέτω, και άλλα ταξίδια και κυρίως ύποπτες συναντήσεις. Μέχρι πρότινος ωρυόταν συνεχώς για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Είχε, όμως, άλλα στον νου του, για τα οποία τηρούσε σιγήν ιχθύος. Επιδίωκε εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό! Και όχι μόνο αυτό. Τον είχε βρει κιόλας. Έναν αριβίστα του χειρίστου είδους που τα… κατορθώματά του τα βιώσαμε προ καιρού στο πετσί μας.

Τα είχε κουβεντιάσει όλα μαζί του και εκείνος –τραβάτε με κι ας κλαίω– είχε δεχθεί να αναλάβει το υψηλό αξίωμα του πρωθυπουργού, ερήμην της βουλήσεως του συνόλου των ελλήνων βουλευτών. Πρόκειται για τον πρώην διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, ο οποίος παρακολουθούσε ΤΑ ΠΑΝΤΑ παρασκηνιακά, δίνοντας μάλιστα και συμβουλές, και ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ (3 Μαρτίου 2016), λέγοντας χιλιοειπωμένες γενικότητες. 

Αναφέρω κατά λέξη μόνο την ακόλουθη θρασύτατη δήλωση: «Δώσαμε λαβή για να μας χαρακτηρίζουν ξέφραγο αμπέλι»! Τόνισε, επίσης, το ανατριχιαστικό ότι η μόνη για δαύτον αποδεκτή λύση είναι… «εκ του αποτελέσματος» η οικουμενική –και ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ, κατά γενική ομολογία– κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου (!), που έπρεπε… να παραμείνει στην εξουσία! 

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: Ο Προβόπουλος είναι το alter ego του Παπαδήμου. Ο οποίος Προβόπουλος μας φόρτωσε προβλήματα: Την υπόθεση της Marfin Egnatia Bank AE, την αμαρτωλή Proton Bank του Λαυρεντιάδη και κυρίως το «κούρεμα» των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων! Η διαφορά του από τον Λεβέντη (που τον προτείνει) συνίσταται στο ότι το μυαλό του λειτουργεί, ενώ ο Λεβέντης είναι βλάκας με πατέντα.

Η υπό τον καπετάνιο της φακής υιό Μητσοτάκη ΝΔ θα διασπαστεί συντομότατα. Τόλμησε ο λεγάμενος να αντικαταστήσει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, βάζοντας στη θέση του τον γνωστό τσεκουροβγάλτη Βορίδη. Κώστας Καραμανλής και όλοι οι καραμανλικοί βουλευτές της ΝΔ είναι έξαλλοι. Και θα αντιδράσουν βίαια. Ακόμα και η αδερφή του Ντόρα έχει αγανακτήσει, γνωρίζοντας πόσο εκτεθειμένος ΚΑΙ στα αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία του είναι, συμπεριλαμβανομένων των δήθεν «δώρων» Χριστοφοράκου, επίσης. 


Ο νυν αρχηγός καλεί τον άμεμπτο εισαγγελέα Διαφθοράς Δ. Παπαγγελόπουλο για να τον… επιπλήξει (!) -με ποιο δικαίωμα, άλλωστε;-, στηριζόμενος στην ψευδέστατη αναφορά της οικογενειακώς νεοδημοκρατικής (ή μάλλον μητσοτακικής) Τσατάνη, ώστε να βγάλει λάδι τον αρχιαπατεώνα Βγενόπουλο που διώκεται στην Κύπρο, πετυχαίνοντας μ' έναν σμπάρο δυο τρυγόνια! Προσθέτω ότι η «Αυγή» θεωρεί πως τα… λουλούδια Λοβέρδος και Βενιζέλος συμπορεύονται σ' αυτό το όργιο με τον αδίστακτο αυτόν ουτιδανό. 

Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ πρώην βουλευτή, πρ. ευρωβουλευτή και πρ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής

Παρόν

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments