“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Επαναλειτουργία του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων στο CERN, μετά από την τρίμηνη διακοπή λειτουργίας.....

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν την επαναλειτουργία του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων στο CERN, μετά από την τρίμηνη διακοπή λειτουργίας του για εργασίες συντήρησης. (;)

Οι επιστήμονες ελπίζουν τώρα ότι ο μεγαλύτερος επιταχυντής του κόσμου θα συνεχίσει να μας προσφέρει νέα συνταρακτικά στοιχεία, μέσω των συγκρούσεων 1 δις πρωτονίων το δευτερόλεπτο.

Οι ερευνητές στοχεύουν στην αύξηση της έντασης και την αναβάθμιση Υψηλής Φωτεινότητας του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων η οποία αναμένεται να βοηθήσει δραστικά στην ύπαρξη νέων ανακαλύψεων τα επόμενα χρόνια.
«Έπρεπε να επανεκκινήσουμε όλο το μηχανισμό το 2015 και αυτό απαίτησε πάρα πολλή σκληρή δουλειά για να το επιτύχουμε. Φέτος, μετά από μια διακοπή 13 εβδομάδων, ελπίζουμε όλα να είναι ευκολότερα και έτσι έχουν αποδειχτεί μέχρι τώρα. Τα τεστ λειτουργίας πήγαν καλά, ο έλεγχος της μηχανής πήγε εξαιρετικά» εξήγησε ο Μάικ Λαμόντ, συντονιστής των μηχανημάτων του Μεγάλου Επιταχυντή στο CERN.
Οι ακτίνες αποτελούνται από δέσμες πρωτονίων που κινούνται όπως τα βαγόνια του τρένου σχεδόν στην ταχύτητα του φωτός, γύρω από την κυκλική σήραγγα 27 χλμ, όπου βρίσκεται ο Μεγάλος Επιταχυντής.

Στέλνοντας τις δέσμες αυτές ο επιταχυντής προκαλεί τις συγκρούσεις, από τις οποίες, οι επιστήμονες μπορούν να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα, για τα βασικά συστατικά της ύλης, για τα στοιχειώδη σωματίδια και να μάθουν περισσότερα για την αρχή του Σύμπαντος αλλά και τη σύνθεσή του.
«Σήμερα, το 2016 θα είναι μια συναρπαστική χρονιά. Περιμένουμε πάρα πολλά νέα δεδομένα. Το 2016 ονομάζεται Έτος Παραγωγής Φωτεινότητας, γιατί θα αναβαθμίσουμε τη φωτεινότητα. Άρα αναμένω ένα τεράστιο πακέτο όμορφων αποτελεσμάτων που έχουν να κάνουν με τη φυσική» επισήμανε η Φάμπιολα Τζιανότι, Γενική Διευθύντρια του CERN.
Οι ερευνητές μελετούν αυτή την περίοδο το σήμα που ανιχνεύτηκε την περσινή χρονιά. Αν υπάρξουν στατιστικά μετρήσιμα στοιχεία, τότε σίγουρα θα μιλούμε για την ανακάλυψη ενός καινούργιου σωματιδίου.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments