Προσφορά Εξαγοράς της Monsanto Κατέθεσε η Bayer


Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer υπέβαλε προφορά εξαγοράς του κολοσσού αγροτικών προϊόντων Monsanto, που ειδικεύεται στην παραγωγή γενετικά τροποποιημένων σπόρων. Σε περίπτωση υλοποίησής της, η συγχώνευση θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη βιομηχανία σπόρων και φυτοφαρμάκων στον κόσμο. Η προσφορά εξαγοράς αντανακλά τη γενικότερη τάση μεταξύ εταιρειών του κλάδου των αγροτικών προϊόντων και φυτοφαρμάκων να αναζητούν συμμαχίες, να περικόπτουν τις τιμές και γενικώς να προσπαθούν να περιορίσουν το κόστος. Ο λόγος είναι η υποχώρηση των τιμών των αγροτικών εμπορευμάτων, που έχει πλήξει τα κέρδη τους.

Οπως, πάντως, σχολίασε η Monsanto, η συγχώνευση ενδέχεται να προσκρούσει σε αντιρρήσεις των αρχών ανταγωνισμού, εξαιτίας του συντριπτικού μεγέθους που θα έχει η νέα μεικτή εταιρεία και του ανάλογου ελέγχου που θα ασκεί στην αγορά σπόρων και φυτοφαρμάκων. Από την πλευρά της, η Bayer επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε επαφές με τη Monsanto, για να δει τη μετοχή της να κλείνει με απώλειες άνω του 8%. Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 90 δισ. δολάρια και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής φυτοφαρμάκων μετά τη Syngenta.

Σε ό,τι αφορά τη Monsanto, η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται σε 42 δισ. δολάρια και το περασμένο έτος επιχείρησε να εξαγοράσει την ελβετική ανταγωνίστριά της Syngenta. Τελικά, όμως, η Syngenta αποδέχθηκε προσφορά της κινεζικής ChemChina έναντι 43 δισ. δολαρίων, μολονότι η συμφωνία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, καθώς εξετάζεται από τις αμερικανικές αρχές ανταγωνισμού. Επί μήνες φημολογείτο ότι η Monsanto ήταν στόχος εξαγοράς είτε της Bayer είτε της BASF.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: 26/11/1943, Οι Γερμανοί εκτελούν 118 Σπαρτιάτες στο Μονοδένδρι Λακωνίας!...

Jerusalem Post: το Ισραήλ και η Γερμανία είναι το κλειδί για την αρχική χρηματοδότηση ενός Καταλανικού κράτους

«Οι Εβραίοι της Αμερικής οδηγούν τους πολέμους της Αμερικής»:

Απόρρητο Ισραηλινό έγγραφο που διέρρευσε αποκαλύπτει συντονισμό Ισραήλ-Σαουδαράβων για πόλεμο

Η νέα Αυστροουγγαρία εναντίον της Ε.Ε.

Επανασύσταση της τρομοκρατίας από την Αμερικανική Πρεσβεία; Δολοφονία Ερντογάν στην Αθήνα;

VIDEO: Enraged Muslim Jump Kicks Man In The Back For Protesting Outside London Mosque

Yiannis Roubatis, ancien eurodéputé grec du PASOK, est le fondateur et l’éditeur d’EurActiv Grèce

ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ NSA….

SERCO: A Corporate Octopus With Tentacles Wrapped Around The Globe