Anakonda 2016: Η ευκαιρία της Πολωνίας να επιτεθεί στην Ρωσσία με την βοήθεια των ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ...γύρω στο 2020

Τζόρτζ Φρίντμαν: Η Κατάρρευση της Ρωσίας γύρω στο 2020, και η ευκαιρία της Πολωνίας να επιτεθεί στη Ρωσία με την βοήθεια των ΗΠΑ....

Η μεγαλύτερη πλωτή γέφυρα M3 στην Anakonda 2016 (vid.)

Μία συνδυασμένη μονάδα Μηχανικού Γεφυροποιίας που αποτελούσε προσωπικό του 130ου Τάγματος Μηχανικού (PzPiBtl 130) του Στρατού της Γερμανίας και του 75ου Συντάγματος Μηχανικού του Στρατού της Βρετανίας, κατασκεύασε τη μεγαλύτερου μήκους πλωτή γέφυρα M3 που έχει κατασκευαστεί ποτέ γεφυρώνοντας τον ποταμό Vistula.

Η κατασκευή της γέφυρας έγινε σε θέση πλησίον του Chelmno της Πολωνίας, στο πλαίσιο της μεγάλης κλίμακας ΝΑΤΟϊκής άσκησης «Anakonda 2016». Η μήκους 350 μέτρων πλωτή γέφυρα κατασκευάστηκε από 8 βρετανικά και 22 γερμανικά στοιχεία της γέφυρας M3 σε χρόνο μόλις 35 λεπτών.

Αμέσως μετά,, 200 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και διαφόρων εκδόσεων των τροχοφόρων (8×8) τεθωρακισμένων οχημάτων Stryker, του 4ου Τάγματος (αναγνώρισης, επιτήρησης και πρόσκτησης στόχων) του 2ου Συντάγματος Ιππικού (2nd Cavalry Regiment) του Στρατού των ΗΠΑ διήλθαν τη γέφυρα κινούμενα προς τους προβλεπόμενους από το σενάριο αντικειμενικούς σκοπούς, ενώ ασφάλεια παρείχαν τμήματα του Στρατού της Πολωνίας.

Τόσο το 130ο Τάγμα Μηχανικού όσο και το 75ο Σύνταγμα Μηχανικού που εδρεύουν στο Minden της Γερμανίας είναι οι μοναδικές μονάδες του NATO που επιχειρούν την πλωτή γέφυρα M3 που κατασκευάζεται από τη General Dynamics European Land Systems (GDLS).

Σημειώνεται ότι η πλωτή γέφυρα M3 επιτρέπει τη διέλευση ερπυστριοφόρων οχημάτων στρατιωτικής κλάσης 85 (MLC 85), δηλαδή μπορεί να υποστηρίξει τη διέλευση αρμάτων μάχης M1A2 Abrams, Leopard 2A6 και Challenger 2,και τροχοφόρων οχημάτων MLC 132.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τη γέφυρα διήλθε επιβαίνων επί τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος Stryker ο αντιστράτηγος Ben Hodges, διοικητής των δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη και ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ταχεία ζεύξη και το υψηλό επίπεδο διαλειτουργικότητας που επιτεύχθηκε. http://www.defence-point.gr/news/?p=154049


Τα "Δανεικά Πυρηνικά" και η νατοϊκή άσκηση Ανακόντα στην Πολωνία

Ο πρώην Πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα εξέφρασε την επιθυμία, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, η χώρα του να "δανειστεί" ατομικά όπλα για να απαντήσει στην απειλή που αντιπροσωπεύει, σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν.


"Η Πολωνία πρέπει να φανεί σταθερή έναντι της Ρωσίας. Αφού ο Πούτιν προσπαθεί να μας φοβίσει με το πυρηνικό όπλο του, τότε γιατί να μην έχουμε κι εμείς ένα τέτοιο οπλοστάσιο;", ρωτάει ο ιστορικός ηγέτης του συνδικάτου Αλληλεγγύη από τις στήλες της εφημερίδας "Ρζετσποπόλιτα".

"Θα πρέπει να δανειστούμε, να μισθώσουμε πυρηνικά όπλα και να δείξουμε στον Πούτιν πως αν ένας ρώσος στρατιώτης πατήσει το πόδι του στο έδαφός μας, θα χτυπήσουμε. Ας είναι σαφές", λέει ο 70χρονος Λεχ Βαλέσα.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως σήμερα δεν υπάρχει η δυνατότητα να "δανειστεί" ή να "μισθώσει" κάποιος πυρηνικά όπλα. Εντούτοις ορισμένες χώρες, όπως το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ιταλία και η Τουρκία, φιλοξενούν στο έδαφός τους πυρηνικά όπλα τα οποία "μοιράζονται" στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Η Πολωνία θα έπρεπε να "πει κατηγορηματικά: 'Κύριε Πούτιν, δεν θα σας αφήσουμε να κάνετε ούτε βήμα. Αν το επιχειρήσετε, θα χαθείτε και θα χαθούμε κι εμείς'", προσθέτει ο Λεχ Βαλέσα.

Μια σημαντική στρατιωτική άσκηση άρχισε σήμερα στην Πολωνία με τη συμμετοχή 12.500 στρατιωτών, εκ των οποίων οι 750 προέρχονται από οκτώ άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.

Η άσκηση αυτή "αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένων των γεγονότων στην Ουκρανία", δήλωσε ο πολωνός υπουργός Άμυνας Τόμας Σιεμόνιακ στη διάρκεια τελετής για την έναρξη των γυμνασίων.

Η άσκηση αυτή, η οποία οργανώνεται από το 2006 και κάθε δύο χρόνια από τον πολωνικό στρατό με την κωδική ονομασία Ανακόντα, αφορούσε αρχικά μόνο τα επιτελεία. Δεδομένης της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία, ο υπουργός αποφάσισε φέτος να την διευρύνει και με στρατιώτες επί του πεδίου. "Θέλουμε να εκπαιδευθούμε σε αμυντικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ που κάνει λόγο για συλλογική άμυνα", δήλωσε ο Σιέμονιακ προς τους δημοσιογράφους "Πρόκειται για την πρώτη τέτοιας σημασίας άσκηση από την αρχή της σύγκρουσης" στην Ουκρανία, υπογράμμισε.

Εκτός από τους Πολωνούς, στα γυμνάσια θα συμμετάσχουν στρατιώτες από την Εσθονία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, οι οποίοι θα εκπαιδευθούν μέχρι τις 3 Οκτωβρίου στη βόρεια Πολωνία. Έχει ως κύριο στόχο τις προετοιμασίες για την υποδοχή, σε περίπτωση ανάγκης, των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ.

"Θέλουμε να αντλήσουμε από την άσκηση αυτή συμπεράσματα για το μέλλον, όχι μόνο το μακρινό, αλλά και το πιο κοντινό", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο δανός ταξίαρχος Τόρμπεν Μέλερ της διοίκησης του ΝΑΤΟ στο Μπρούνσουμ της Ολλανδίας. Τα διδάγματα από τα γυμνάσια αυτά θα χρησιμοποιηθούν σε μια άσκηση των επιτελείων του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί σε δεκαπέντε ημέρες στο Μπίντγκος της βόρειας Πολωνίας, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διάλογος Του Τζο Σίσκο με τον υποστράτηγο του ΝΑΤΟ, Χουήζερ για την Κύπρο

Κάποιοι από τα Καρτέλ της Λέσχης, αδειάζουν τον Ερντογάν!...

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Β)'

Η θέση αυτή εκτιμάται ιδιαίτερα από τον καγκελλάριο τη στιγμή αυτή, επειδή εξυπηρετεί και τα συμφέροντα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην εξωτερική της πολιτική προς την ΤΟΥΡΚΙΑ και προς τα Βαλκάνια γενικώτερα.

CIA Director Pompeo Oversees Capture Of UN Pedophile Who Leaked Video Of Hillary Clinton Killing Child

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Α)'