Η Βενεζουέλα Ζητά Περίοδο Χάριτος από την Κίνα για την Αποπληρωμή των Δανείων

Η Βενεζουέλα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Κίνα προκειμένου να πάρει περίοδο χάριτος για τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί από κινεζικές τράπεζες, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

H χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει δανειστεί από το 2007 πάνω από 50 δισ. από την Κίνα, με όρους που προβλέπουν ότι ένα μέρος των πωλήσεων από το αργό θα κατευθύνονται για την αποπληρωμή των δανείων.Η βουτιά στις τιμές του αργού πετρελαίου δημιουργεί εμπόδια για την τήρηση της συμφωνίας από την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, καθώς η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία πρέπει να παραχωρεί περισσότερα βαρέλια για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Σύμφωνα με δύο πηγές από την πετρελαϊκή βιομηχανία που επικαλείται το Reuters, η Βενεζουέλα αναζητά τώρα μια περίοδο χάριτος για ένα χρόνο όπου θα πληρώνει μόνο τους τόκους των δανείων. Οι πηγές ανέφεραν πως η κρατική πετρελαϊκή PDVSA θα πληρωθεί για προμήθειες αργού που τώρα προορίζονται για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου.

Η αλλαγή θα βελτίωνε τις ταμειακές ροές της εταιρείας κατά 3 δισ. δολάρια, αν εφαρμοζόταν απ΄αυτόν τον μήνα, υπολόγισε μια από τις πηγές. Αυτό θα διευκόλυνε την PDVSA να τηρήσει το βαρύ πρόγραμμα αποπληρωμής ομολόγων το 2016, ενώ θα περιόριζε τις ανησυχίες των επενδυτών για μια επικείμενη χρεοκοπία.

Ο πρόεδρος της κρατικής πετρελαϊκής της Βενεζουέλας, δήλωσε στο Reuters πως σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Κίνα μετά από το ταξίδι του στην Ρωσία αυτή την εβδομάδα.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένθετο: ΗΠΑ-Καμμένος, Τσίπρας-Ερντογάν!...

CIA Director Pompeo Oversees Capture Of UN Pedophile Who Leaked Video Of Hillary Clinton Killing Child

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Α)'

Διάλογος Του Τζο Σίσκο με τον υποστράτηγο του ΝΑΤΟ, Χουήζερ για την Κύπρο

ΗΠΑ: Ο Στρατηγός John Hyten επιβεβαίωσε ότι τα Ρωσσικά Και Κινέζικα, όπλα δεν είναι Ψεύτικα όπως δημοσίευσαν τα ΜΜΕ!..

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Β)'