“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Project 23560 Lider

Η ρωσική United Shipbuilding Corporation (USC) θα υπογράψει συμβόλαιο με το Κρεμλίνο ώστε να αναλάβει την μαζική παραγωγή των νέων ρωσικών πολεμικών πλοίων με την κωδική ονομασία Project 23560 Lider (ή Leader, δηλαδή «ηγέτης» στα αγγλικά), μετά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού αργότερα μέσα στο έτος.

Σύμφωνα με το The National Interest ο σχεδιασμός των 23560 Leader βρίσκεται στο τελικό στάδιο, σε συνεργασία με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Μετά την θετική απόφαση του Κρεμλίνου αναμένουμε την υπογραφή του συμβολαίου όπου θα καθορίζονται οι όροι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σημειώνει στο RIA Novosti ο Igor Ponomarev, αντιπρόεδρος τη USC.

Το νέο αντιτορπιλικό πολεμικό πλοίο των Ρώσων με χωρητικότητα 17.500 τόνων, μήκος 200 μέτρων και βύθισμα 20 μέτρων, θα είναι εξοπλισμένο με τουλάχιστον 200 αντιεροπορικούς, αντιβαλλιστικους και θαλάσσης - εδάφους πυραύλους, ενώ θα μπορεί να διεξάγει και αντιυποβρυχιακό πόλεμο.

Το πλοίο αναμένεται να έχει 60 πυραύλους cruise, 128 αντιεροπορικούς πυραύλους ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι Ρώσοι η πυραυλική του ασπίδα θα βασίζεται στους S-400 ή S-500. Επίσης οπως σημειώνεται θα μεταφέρει και υπερηχητικούς πυραύλους Zircon, που αποτελούν το σύστημα «άμεσου παγκόσμιου χτυπήματος».

Το 23560 Leader θα είναι πυρηνοκίνητο ενώ θα διαθέτει την διπλάσια οπλικη ισχύ από τα αντίστοιχα αμερικανικά πλοία. Το μεγάλο του πλεονέκτημα θα είναι ότι θα μπορεί να ελλιμενιστεί σε οποιοδήποτε λιμάνι του κόσμου.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments