'Οταν ο Κώστας Καραμανλής έγινε κουμπάρος. Και θα μας φέρει την απλή αναλογική με τον Τσίπρα!

Ο Κώστας Καραμανλής παρευρίσκεται το 2004 ως μάρτυρας στο γάμο της κόρης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Καραμανλής στο γάμο της Εσρά. 


  Μίνι σύνοδο κορυφής χαρακτήρισαν τα τουρκικά..
μέσα ενημέρωσης το γάμο της κόρης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εσρά. Δεν ήταν μόνο οι πέντε χιλιάδες αστυνομικοί, τα ελικόπτερα και τα μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης που θύμιζαν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ. 

Ήταν κυρίως οι υψηλοί προσκεκλημένοι και μάρτυρες του γάμου όπως ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα, ο ηγέτης του Πακιστάν στρατηγός Μουσάραφ και ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Αντριάν Ναστάζε. 

Ο ίδιος ο Ερντογάν χαρακτήρισε το γάμο «συνάντηση των πολιτισμών» υπενθυμίζοντας ότι από τους τέσσερις μάρτυρες δυο ήταν χριστιανοί και δυο μουσουλμάνοι. 

Και μπορεί ο γάμος της Εσρά να μην κατάφερε το τελειωτικό χτύπημα στη θεωρία του Χάντινγκτον περί σύγκρουσης πολιτισμών, σίγουρα όμως ικανοποίησε την επιθυμία του πατέρα της να στείλει ένα μήνυμα προς ανατολή και δύση. 

Η τελετή χαρακτηρίστηκε σεμνή αν και είχε 7.500 προσκεκλημένους. Ο γάμος ήταν πολιτικός όπως επιβάλλει το κοσμικό καθεστώς της χώρας αλλά στο κοινό μπορούσες να διακρίνεις ουκ ολίγες γυναίκες με μουσουλμανική μαντίλα. 

Μια από αυτές ήταν και η νύφη, η οποία σπουδάζει στις ΗΠΑ ακριβώς επειδή δεν μπορούσε να φορά την μαντίλα στα πανεπιστήμια της χώρας της. Και η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων όμως δεν πέρασε απαρατήρητη. 

«Πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος έγινε δεκτός υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής. Την προηγούμενη ημέρα ο Ερντογάν του είχε χαρίσει αναμνηστικό δίσκο με την εικόνα της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. 

«Τηρήθηκε το πρωτόκολλο» 

Για την ιστορία να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά οι υπηρεσίες εθιμοτυπικού κατάφεραν να αποφύγουν τα μίνι διπλωματικά επεισόδια που συνοδεύουν την οικογένεια Ερντογάν. 

Θυμίζουμε ότι στον γάμο του γιου του Ερντογάν ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιχείρησε να φιλήσει το χέρι της νύφης. 

Ενώ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ζεύγους Ερντογάν στην Αθήνα, ο Κώστας Καραμανλής θέλησε να ασπαστεί την σύζυγου του Τούρκου πρωθυπουργού. 

Πηγή:www.lifo.gr


http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διάλογος Του Τζο Σίσκο με τον υποστράτηγο του ΝΑΤΟ, Χουήζερ για την Κύπρο

Κάποιοι από τα Καρτέλ της Λέσχης, αδειάζουν τον Ερντογάν!...

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Β)'

Η θέση αυτή εκτιμάται ιδιαίτερα από τον καγκελλάριο τη στιγμή αυτή, επειδή εξυπηρετεί και τα συμφέροντα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην εξωτερική της πολιτική προς την ΤΟΥΡΚΙΑ και προς τα Βαλκάνια γενικώτερα.

CIA Director Pompeo Oversees Capture Of UN Pedophile Who Leaked Video Of Hillary Clinton Killing Child

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Α)'