Συρία: «Οι ΗΠΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Κούρδων και του Στρατού μας»

«Οι αναίτιες συγκρούσεις στην πόλη Αλ Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία, έγιναν από τους Κούρδους- προκαλώντας το στρατό της Συρίας, με την συγκατάθεση των Αμερικανών», δήλωσε ο πολιτικός εμπειρογνώμονας, επικεφαλής του γραφείου Τύπου του συριακού Χριστιανικού Πατριωτικού Κινήματος «Σουρία αλ Ούμ», Τζορτζ Μάλκουν.


 Την Πέμπτη, ο ευρωπαϊκός εκπρόσωπος του κουρδικού Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης, Ιμπραήμ Ιμπραήμ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Σπούτνικ ότι η πολεμική αεροπορία της Συρίας, χτυπά τις κουρδικές θέσεις στην Αλ Χασάκα προκαλώντας θανάτους στον άμαχο πληθυσμό. Πολεμικά αεροσκάφη της συριακής κυβέρνησης για πρώτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια προέβησαν σε αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους, όπως η Αλ Χασάκα. 

«Οι Αμερικανοί πιέζουν τους έμπιστούς τους (Κούρδους), ανεξάρτητα από τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν στην Χασάκα. Επιδιώκουν να εκτονωθεί η πίεση (από το στρατό εναντίον των μαχητών) στο Χαλέπι», δήλωσε από το τηλέφωνο ο Μάλκουν στο Ria Novosti

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, η διοίκηση του συριακού στρατού ήταν έτοιμη σε τέτοιες προκλήσεις, που δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά. 

«Οι Κούρδοι θεωρούν ότι ο στρατός, όπως πάντα, θα απαντήσει στις προκλήσεις τους, ώστε να πάρουν ότι θέλουν, αλλά το αεροσκάφος βομβάρδισε έξι θέσεις τους», είπε ο εμπειρογνώμονας, υπονοώντας ότι δεν περίμεναν αεροπορική επίθεση.

 Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Χριστιανικού Πατριωτικού Κινήματος, η μεγαλύτερη απειλή είναι για τον χριστιανικό πληθυσμό στην Αλ Χασάκα, και η κύρια σύγκρουση θα γίνει στην καρδιά της πόλης, όπου ζει η πλειονότητα των Χριστιανών. 

Ο εμπειρογνώμονας σημειώνει ότι μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην Αλ Χασάκα, ίσως, η Μόσχα, ζητήσει από τους Κούρδους να αποφασίσουν με ποιον πρόκειται να πολεμήσουν. Ο ίδιος θα τονίσει ότι εάν οι Κούρδοι επιλέξουν την φιλο-αμερικανική συμπεριφορά, η Ρωσία θα επιλέξει μια διαφορετική στρατηγική μαζί τους.

The Hellenic Information Team

https://isxys.blogspot.com/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: 26/11/1943, Οι Γερμανοί εκτελούν 118 Σπαρτιάτες στο Μονοδένδρι Λακωνίας!...

Jerusalem Post: το Ισραήλ και η Γερμανία είναι το κλειδί για την αρχική χρηματοδότηση ενός Καταλανικού κράτους

«Οι Εβραίοι της Αμερικής οδηγούν τους πολέμους της Αμερικής»:

Απόρρητο Ισραηλινό έγγραφο που διέρρευσε αποκαλύπτει συντονισμό Ισραήλ-Σαουδαράβων για πόλεμο

Η νέα Αυστροουγγαρία εναντίον της Ε.Ε.

Επανασύσταση της τρομοκρατίας από την Αμερικανική Πρεσβεία; Δολοφονία Ερντογάν στην Αθήνα;

VIDEO: Enraged Muslim Jump Kicks Man In The Back For Protesting Outside London Mosque

Yiannis Roubatis, ancien eurodéputé grec du PASOK, est le fondateur et l’éditeur d’EurActiv Grèce

ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ NSA….

SERCO: A Corporate Octopus With Tentacles Wrapped Around The Globe