Ρωσία καλεί ΝΑΤΟ: Ειδικοί στη Μόσχα για διαβουλεύσεις!

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε το ΝΑΤΟ σε διαβουλεύσεις στη Μόσχα τον Σεπτέμβριο με σκοπό να συζητηθεί η στρατιωτικοπολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανατόλι Αντόνοφ.

«Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ κλήθηκαν στη Μόσχα για συνομιλίες για την κατάσταση στην Ευρώπη», είπε ο Αντόνοφ και αποκάλυψε πως στις 29 Ιουλίου ...

πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των στρατιωτικών ακολούθων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ κατά την οποία πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα του συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα τον Ιούλιο.

«Παρά τις διαφορετικές θέσεις επί τον σκοπών και αποφάσεων που ελήφθησαν στην σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία η ρωσική πλευρά εκφράζει την ετοιμότητά της για παραγωγικό διάλογο επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος», είπε ο Αντόνοφ και τόνιζε πως η Μόσχα αναλύει διεξοδικά τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Βαρσοβία.

Σημείωσε επίσης πως η Μόσχα κατά την σύνοδο της Βαρσοβίας έθεσε στο ΝΑΤΟ ένα παραγωγικό, όπως το χαρακτήρισε, πρόγραμμα όσον αφορά την εξέλιξη των σχέσεων για την αποκλιμάκωση της έντασης και την αποφυγή περιστατικών στη γραμμή επαφής των ενόπλων δυνάμεων των δύο πλευρών.

Ο Ρώσος υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ασφάλειας πτήσεων στη Βαλτική και ανέφερε πως κλήθηκαν στη Μόσχα αξιωματούχοι και των Βαλτικών χωρών είτε ανήκουν στο ΝΑΤΟ είτε όχι.

Στις αρχές Ιουλίου ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Φιλανδό ομόλογό του Σαούλι Νιινίστρο πως η Ρωσία υποστηρίζει φινλανδική πρόταση για απαγόρευση πτήσεων αεροσκαφών στη Βαλτική με κλειστούς τους αναμεταδότες (transponders).

Κατά τις επαφές του με τον Πούτιν ο Φινλανδός πρόεδρος ανέλαβε πρωτοβουλία για την επίτευξη συμφωνίας επί των πτήσεων στην περιοχή της Βαλτικής ώστε να προστατευθεί η ασφάλειά τους. «Γνωρίζουμε τον φόβο των Βαλτικών χωρών για τη Ρωσία, όπως και ότι η Ρωσία θεωρεί το ΝΑΤΟ απειλή. Είναι σημαντικό να κάνουμε μικρά έστω βήματα για εμπέδωση της εμπιστοσύνης», είχε πει ο Νιινίστρο.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: 26/11/1943, Οι Γερμανοί εκτελούν 118 Σπαρτιάτες στο Μονοδένδρι Λακωνίας!...

Jerusalem Post: το Ισραήλ και η Γερμανία είναι το κλειδί για την αρχική χρηματοδότηση ενός Καταλανικού κράτους

«Οι Εβραίοι της Αμερικής οδηγούν τους πολέμους της Αμερικής»:

Απόρρητο Ισραηλινό έγγραφο που διέρρευσε αποκαλύπτει συντονισμό Ισραήλ-Σαουδαράβων για πόλεμο

Η νέα Αυστροουγγαρία εναντίον της Ε.Ε.

Επανασύσταση της τρομοκρατίας από την Αμερικανική Πρεσβεία; Δολοφονία Ερντογάν στην Αθήνα;

VIDEO: Enraged Muslim Jump Kicks Man In The Back For Protesting Outside London Mosque

Yiannis Roubatis, ancien eurodéputé grec du PASOK, est le fondateur et l’éditeur d’EurActiv Grèce

ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ NSA….

SERCO: A Corporate Octopus With Tentacles Wrapped Around The Globe