“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

O CEO της Goldman, Lloyd Blankfein, ως παπατζής!...

O CEO της Goldman Sachs απέλυσε τους αναλυτές που προέβλεπαν ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει μετάλλιο

Υπέστησαν στραπάτσο ως απλοί παπατζήδες

Κι ενώ η Ελλάδα απόψε θα κατακτήσει το 5ο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο κάποιοι θυμούνται τις προβλέψεις της Goldman Sachs οι αναλυτές της οποίας υποστήριζαν ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει με άδεια χέρια. 



Είχαν μάλιστα καταρτίσει και σχετικό πίνακα τον οποίο μπορείτε να δείτε στο τέλος του κειμένου.

Οι αναλυτές της GS λοιπόν έπεσαν έξω για μια ακόμη φορά στις εκτιμήσεις του για την Ελλάδα. Μπορούμε λοιπόν να ισχυριστούμε πως πρόκειται για παπατζήδες ολκής.

O CEO της Goldman, Lloyd Blankfein, αποφάσισε να απολύσει τους αναλυτές που υπογράφουν τις συγκεκριμένες προβλέψεις.

Η Goldman Sachs εκτιμούσε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν συνολικά 106 μετάλλια, από τα αυτά τα 45 χρυσά, πολύ κοντά δηλαδή στη συγκομιδή των αθλητών της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου του 2012 (104 μετάλλια).

Δεύτερη θα είναι η Κίνα, με 89 μετάλλια, από τα οποία τα 36 θα είναι χρυσά. Στην έκθεση επισημαίνεται όμως μία σημαντική διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες. Η κυριαρχία των ΗΠΑ είναι επικεντρωμένη σε αθλήματα με περισσότερα αγωνίσματα και κατά συνέπεια μετάλλια, όπως η κολύμβηση και ο στίβος, ενώ η Κίνα είναι καλύτερη σε αθλήματα όπως το πινγκ πονγκ, το μπάντμιντον και οι καταδύσεις.

Τρίτη, σύμφωνα με την Goldman Sachs, θα είναι η Μ. Βρετανία με 59 μετάλλια και τον εθνικό της ύμνο να ακούγεται 23 φορές στις απονομές. Οσο για τη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι πολλοί αθλητές της έχουν τιμωρηθεί εξαιτίας των καταγγελιών για εκτεταμένο ντόπινγκ με κρατική υποστήριξη, εκτιμάται ότι θα είναι τέταρτη στον πίνακα μεταλλίων, κατακτώντας 58 συνολικά, ανάμεσά τους 14 χρυσά.

Τέλος, για τη Βραζιλία, η Goldman Sachs προβλέπει ότι οι διοργανωτές θα πάρουν 22 μετάλλια, κάτι που αν επαληθευθεί θα αποτελεί την καλύτερη συγκομιδή της χώρας σε θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.

Η Ελλάδα δεν υπήρχε στο χάρτη.


Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments