“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ο Γερμανός Πρέσβυς, τα καταστήματα "Public" και "Τα ένοχα μυστικά της Κατοχής".


Όταν τα "Ένοχα μυστικά της Κατοχής"
ενοχλούν τους Γερμανούς του "Public"...

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι στις μέρες μας ένας ιστορικός συγγραφέας υπόκειται σε μια λογοκρισία ή έστω απόπειρα χειραγώγησης, απ' αυτές που μόνο σε αλήστου μνήμης ολοκληρωτικά καθεστώτα τις είχαμε γνωρίσει, συνδυασμένη με μια αήθη και δόλια συμπεριφορά.


Και εξηγούμαι. Επί πολλούς μήνες πληροφορούμαι τα παράπονα κάποιων αναγνωστών των βιβλίων μου, οι οποίοι αναζητώντας να τα προμηθευθούν απευθύνονται καλοπροαίρετα στα καταστήματα "Public", καθώς έχουν την ψευδαίσθηση ότι πρόκειται περί συγκροτημένων βιβλιοπωλείων. Δυστυχώς όμως κάθε άλλο παρά συγκροτημένα είναι, αφού άλλωστε δεν είναι βιβλιοπωλεία, παρά μόνο πολυκαταστήματα που τυχαίνει να έχουν και ένα τμήμα πώλησης βιβλίων, όπως πωλούν άλλα άσχετα είδη. Μέχρι εδώ είναι δικαίωμά τους και απομένει στους πελάτες των καταστημάτων "Public" να τα κρίνουν ως προς τα είδη που διαθέτουν και πόσο δεοντολογικά συμπεριφέρονται - ιδίως έναντι των αναγνωστών που επιχειρούν να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη τους.

Αυτό όμως που είναι αδιανόητο, παράνομο και όλως διόλου απαράδεκτο, όσο και απεχθέστατο και εξοργιστικό, είναι να εμφανίζουν συστηματικά τα πλέον ευπώλητα από τα κυκλοφορούντα βιβλία μου (εν προκειμένω τα "Ένοχα μυστικά της Κατοχής") ότι έχουν εξαντληθεί και δεν είναι διαθέσιμα! Επί πολλούς μήνες τώρα τα παρουσιάζουν ως δήθεν εξαντλημένα, ενώ ουδέποτε εξαντλήθηκαν και είναι πάντοτε διαθέσιμα τόσο από τον ίδιο τον εκδότη όσο και από τον χονδρέμπορο, αλλά και από άλλες αλυσίδες γνωστών βιβλιοπωλείων (όπως η "Πολιτεία" και ο "Ιανός") ή κεντρικά βιβλιοπωλεία. 

Προφανής στόχος είναι όσοι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες τα αναζητούν και κάνουν το σφάλμα να απευθυνθούν στα "Public" ή την ιστοσελίδα τους, βλέποντας την ένδειξη "εξαντλημένα" να εγκαταλείπουν την προσπάθεια να αποταθούν σ' ένα σοβαρότερο βιβλιοπωλείο.
Αυτό βεβαίως αποτελεί μια σαφή και δόλια παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των βιβλίων μου, που όπως είναι ευνόητο θα αντιμετωπισθεί νομικά και θα αναζητηθούν οι προκύπτουσες ευθύνες. Θα πρέπει να επισημάνω ότι τόσο ο υπογράφων ως συγγραφέας, όσο και ο εκδότης των προσφάτων βιβλίων μου, τα οποία ψευδώς και παραπλανητικά εμφανίζονται ως δήθεν εξαντλημένα, έχουμε κατ' επανάληψη απευθυνθεί στα "Public", διαμαρτυρόμενοι τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς. 

Η μόνιμη επωδός ως απάντηση ήταν ότι θα διορθωθεί το λάθος και ότι επιθυμούν να έχουν μια στενότερη συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο "Historia", που εκδίδει τα βιβλία μου. Παρ' όλα αυτά ουδέποτε αφαιρέθηκε η ένδειξη "εξαντλημένα", ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το δίτομο έργο μου "Τα ένοχα μυστικά της Κατοχής".

Ως συγγραφέας ιστορικών βιβλίων, πολλά των οποίων είναι εξαιρετικώς αποκαλυπτικά για γεγονότα και πρόσωπα της σύγχρονης ιστορίας μας και κυρίως της Κατοχής, αλλά κανένα από τα δημοσιευόμενα στοιχεία ουδέποτε έχει διαψευσθεί ή έστω αμφισβητηθεί, αναρωτιέμαι τι παρακινεί τους Γερμανούς του "Public" σε τέτοια αήθη συμπεριφορά...

Αθήνα, 2 Σεπ. 2016

Δημοσθένης Κούκουνας

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments