Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΝΕΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 213.000€ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣΜε την νέα τελεσίδικη δικαστική απόφαση 4369/2017 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών απερρίφθη η έφεση της Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά της πρωτόδικης απόφασης 13695/2013 και πλέον η Ανεξάρτητη Αρχή υποχρεούται να καταβάλει αμέσως 213.000€ ως αποζημίωση στην εταιρεία ΜΑΡΙΑ ΦΛΩΡΑ ΕΠΕ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ. Το νέο ποσό προστίθεται στα 510.000€ που ήδη έχει καταβάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού από προηγούμενη δικαστική απόφαση, για την ίδια αιτία (για διαφορετικά χρονικά διαστήματα) και η συνολική αποζημίωση ανέρχεται πλέον στα 723.000€.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού κρίθηκε ένοχη από τα Διοικητικά Δικαστήρια (με επιβεβαίωση της 1ης απόφασης ήδη και από το Συμβούλιο της Επικρατείας), διότι καθυστέρησε αδικαιολόγητα να εξετάσει επί σχεδόν 4 χρόνια την καταγγελία των Βιβλιοπωλείων Φλωράς, οδηγώντας την εταιρεία σε οικονομική καταστροφή εξαιτίας της παράνομης δράσης του καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου.

Τα Βιβλιοπωλεία Φλωράς πτώχευσαν το καλοκαίρι του 2015 μη αντέχοντας τον ανελέητο πόλεμο του καρτέλ, πόλεμο που έκαναν υπό την «ανοχή» (δια της παράνομης καθυστέρησης) της Επιτροπής Ανταγωνισμού που καθυστέρησε να εξετάσει την καταγγελία, διευκολύνοντας στα μέγιστα την παράνομη δράση τους.

Η νέα δικαστική απόφαση αποτελεί μια ακόμα δικαίωση σε ένα άνισο αγώνα που διεξήχθη από το 2001 εναντίον του καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου και της ίδιας της Επιτροπής Ανταγωνισμού που «αρνιόταν» να κάνει το καθήκον της. Ένας αγώνας απέναντι σε ισχυρές δυνάμεις σε πολλά επίπεδα, ισχυρές δυνάμεις που έκαναν ανοίκειες επιθέσεις με διαφόρους τρόπους για να μας κάμψουν το ηθικό.

Όμως η μεγαλύτερη δυστυχία είναι ότι η καταδικασμένη αμετάκλητα Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει έως σήμερα ξοδέψει σχεδόν 20.000€ για να καταθέσει και να υποστηρίξει μια πρωτοφανή αγωγή εις βάρος του Γιώργου Φλωρά με την οποία διεκδικεί το εξωφρενικό ποσό των 500.000€ ως ηθική βλάβη, για προσβολή της μέσω προσωπικού ιστολογίου (με αναρτήσεις που διάβασαν 40 άνθρωποι). Με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχει εκδικαστεί ο 1ος βαθμός της εξωφρενικής αγωγής, το συνολικό ποσό που θα καταβάλει η Ανεξάρτητη Αρχή για να στηρίξει την αδιανόητη αγωγή της θα ανέλθει στα 40.000€. Σε μια προσπάθεια να «τιμωρήσει» τον πολίτη που η ίδια κατέστρεψε και στην εταιρεία του οποίου θα έχει καταβάλει έως τότε 723.000€ σαν αποζημίωση επειδή την κατέστρεψε.

723.000€ για μια ζημιά που απεδείχθη υστέρα από έναν πολυετή αγώνα απέναντι σε μια Επιτροπή Ανταγωνισμού με τεράστιους οικονομικούς πόρους, με άριστη νομική υπεράσπιση και με μια θεωρία που (όπως διατυπωνόταν από επίσημα χείλη) έλεγε ότι «θα κάνει τα πάντα για να μην πάρει ο Φλωράς την αποζημίωση που διεκδικεί», προφανώς εννοώντας σε νόμιμα πλαίσια. Προφανώς τα πάντα ήταν ανεπαρκή μπροστά στην αλήθεια του εγκλήματός τους.

Και μάλλον για αυτό το λόγο επιδιώκει να ρεφάρει με αδιανόητη αγωγή 500.000€, την πρώτη αγωγή φορέα του Κράτους κατά Πολίτη για δυσφήμηση σε προσωπικό ιστολόγιο.

Συγκριτικά με τα παραπάνω, μόνο ως πταίσμα μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αμέσως μόλις αποχώρησε από αυτήν, έγινε εταίρος με ειδίκευση στον ανταγωνισμό, στην δικηγορική εταιρεία που υπερασπίζεται στα αστικά δικαστήρια τους διοικούντες της βασικής εταιρείας του καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου στην δίκη με τα Βιβλιοπωλεία Φλωράς. Προφανώς ο πρώην αντιπρόεδρος ουδέποτε ανακατεύτηκε (άκουσε, μίλησε, συνεργάστηκε κλπ) με την υπόθεση ξενόγλωσσα βιβλία, μια υπόθεση που ταλάνισε την Επιτροπή Ανταγωνισμού έως τα τέλη του 2016, δηλαδή 4 μήνες πριν την αποχώρηση του, και για αυτό δεν έχει σύγκρουση συμφερόντων. Ενώ δηλαδή η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού και πολλά στελέχη της ασχολούνταν με την υπόθεση, εκείνος, που αντικαθιστά τον Πρόεδρο με βάση τον Νόμο, δεν άκουσε τίποτα!!

Παρότι είμαστε ευτυχείς για την δικαίωση και για την αποζημίωση, δυστυχώς το ποσό των 723.000€ για την ανικανότητα της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα το πληρώσει ο Έλληνας πολίτης και όχι οι υπαίτιοι υπάλληλοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Με εκτίμηση
Φλωράς Γιώργος
Πρώην νόμιμος εκπρόσωπος ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ
Μαγνησίας 101 Διόνυσος
Τηλ. 6974910050 email george.floras@floras.gr


ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ.
Σύνθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού


Η Επιτροπή Ανταγωνισμού απαρτίζεται από:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α. 
Δημήτριος Κυριτσάκης , Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ.  

AΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α. 
Άννα Νάκου, Δικηγόρος. 

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ : 
1. Βικτωρία Μερτικοπούλου , Δ.Ν. Δικηγόρος. 
2. Λευκοθέα Ντέκα, Δικηγόρος. 
3. Νικόλαος Ζευγώλης, Δικηγόρος, Δ.Ν. Πανεπιστημίου Αθηνών. 
4. Παναγιώτης Φώτης, Οικονομολόγος, Δρ. Οικονομικών, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ : 
1. Σωτήριος Καρκαλάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιο Πειραιώς. 
2. Ιωάννης Πετρόγλου, Δ.Ν. Δικηγόρος

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ : 
1. Μιχαήλ Πολέμης, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς. 
​​2. Αφροδίτη Αδαμάκου, Δικηγόρος.

ΘΑΒΟΥΝΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Δείτε τα μέλη!...Το ΣΔΟΕ ασκεί έλεγχο σε αυτά τα μέλη;


http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

O Soros χρηματοδότης των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα

Ο Soros βλέπει τον εαυτό του ως ιεραπόστολο της παγκοσμιοποίησης και θέλει να καταστραφεί το κλασσικό μοντέλο της δυτικής δημοκρατίας.

Γιατί να θέλει με 26.000 δολάρια το Open Society Foundation του Soros να στηρίξει οικονομικά όλες τις τρελές και παλαβές που εμφανίζονται στα Athens Pride, της "παρέλασης" για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα;

Γιατί ο Soros να θέλει να χρηματοδοτήσει κόμματα και κινήματα σε Ουγγαρία, Ιταλία, Γαλλία γιατί στήριξε δράσεις κατά της ισλαμοφοβίας;

Ο Soros θέλει την αποσταθεροποίηση, έχει ένα στόχο και χρησιμοποιεί το Open Society Foundation για να εξυπηρετεί τα αλλότρια σχέδια του.

Δεν υπάρχει λογική εξήγηση γιατί στήριξε τις τρελές στις παρελάσεις του Athens pride αλλά μια εξήγηση που δίνεται είναι ότι πάντα επιχειρεί να σπάσει κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις, δεν πιστεύει στην έννοια του κράτους και κάθε ενέργεια του υποκρύπτει οικονομικό δόλο όπως αναφέρει σε ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο τους οι Garret/Galland Research.

Το γεγονός …

Ευρωστρατός, Ελλάδα-Τουρκία: Οι προϋποθέσεις ήδη παραβιάζονται από την Τουρκία, αλλά η Ελλάδα συνεχίζει να γενικολογεί χωρίς αντίκρισμα

του Σωτήρη Σιδέρη

Πλήθος ερωτηματικών για την αδυναμία της Ελλάδας να θέσει όρους στην ΕΕ όσον αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις , προκαλούν οι παρασκηνιακές εξελίξεις αναφορικά με την προώθηση της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO), δηλαδή της ευρωπαϊκής άμυνας. Όπως είναι γνωστό η PESCO περιλαμβάνει και τον Ευρωστρατό και ήδη γίνονται κινήσεις για συμμετοχή και της Τουρκίας , παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις Άγκυρας –Βρυξελλών θεωρητικά βρίσκονται σε κρίση. Σύμφωνα με αξιόπιστες διπλωματικές πηγές, αλλά και με βάση τις θέσεις που έχει καταθέσει η Αθήνα στην ΕΕ και έχει στη διάθεσή του το omegapress.gr βρίσκονται σε εξέλιξη στην αρμόδια ομάδα εργασίας, «επίπονες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της κατ εξαίρεση συμμετοχής τρίτων στα προγράμματα της PESCO», δηλαδή διαπραγματεύσεις που αφορούν και την Τουρκία. Η ελληνική θέση συμπυκνώνεται στην πάγια αντίληψη ότι η Αθήνα στηρίζει την συνεργασία PESCO-Τουρκίας, υπό προϋποθέσεις που ωστόσο, όποτε τέθηκαν, ουδέποτε τηρήθηκαν από την …

Ο πολύς μυστήριος και άμεμπτος , Θάνος Σιτίστας (Επαχτίτης) έκανε αίτηση στην NSA; Ζήτησε έγγραφα; Και γιατί είναι ανύπαρκτο το Σχέδιο Φαιδώρα;

Υπάρχει νατοϊκό σχέδιο με την ονομασία «Φαιδώρα» για τον διαμελισμό της Ελλάδας;

Μια δεύτερη αναζήτηση με τον όρο «Campen» για το 1988 και πάλι δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου «NA/SG-SECDEF/WASHDC/264/83» είναι ανύπαρκτο.

ΕΛΑ ΑΛΕΚΟ!........ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ HOAXES.... ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!.....

Και για ποιό λόγο να είναι σωστός ο σειριακός αριθμός; Ε! Αλέκο;

Η ΔΙΚΗ: "Κάρλος το Τσακάλι" 500 χιλιάδες δολλάρια από την NSA για την δολοφονία του Αρχιστράτηγου του ΝΑΤΟ!...

Αλεξάντερ Μ. Χαίηγκ: Βαρέθηκα να ελέγχεται η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ από πέντε-έξι άτομα...!
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Είπε ο...Πρόεδρος των ΗΠΑ -Clinton

....η Αμερικανική ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη, έπρεπε να τεθεί σε υψηλή επιφυλακή, όπως και τα δύο αεροπλανοφόρα που θα χρησιμοποιούνταν ώστε οι δύο πλευρές να μην κλιμακώσουν το προγραμματισμένο "ελεγχόμενο" γεγονός σε έναν "θερμό" πόλεμο.

Επίσης είπε ότι η Αμερικανική βάση στην Πρέβεζα πρέπει να τεθεί σε υψηλή επιφυλακή.

Οι φόβοι του Lake πραγματοποιήθηκαν μέχρι ένα σημείο όταν στις 8 Ιανουαρίου ο γερουσιαστής John D. Rockefeller ο 4ος, από την δυτική Βιρτζίνια (και γιος του Προέδρου της Τριμερής Επιτροπής και της ARAMCO), τηλεφώνησε στον Clinton και ζήτησε συνάντηση για την επόμενη ημέρα.

Φυσικά, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, και η οικογένεια Rockefeller ζήτησε από τον Πρόεδρο να εξηγήσει με όλες τις λεπτομέρειες την προγραμματισμένη "κρίση" στο Αιγαίο.

ΗΠΑ-Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας-Ίμια 1996!

Ο καπετάνιος του αεροπλανοφόρου διατάζει το πλήρωμα να πάρει θέσεις μάχης και διατάζει να στρέψουν τους πυραύλους προς τους ελληνικούς σ…

Οι Ακρότητες και οι Αντιφάσεις της Νέας Θρησκείας (Κλιματικής Αλλαγής)!...

Γράφαμε πριν από λίγες εβδομάδες στην στήλη για τη νέα θρησκεία της Κλιματικής Αλλαγής ( 22/10) και το πώς ως μέρος του τελετουργικού της και των μεθόδων της, ισάξιες της Ιεράς Εξέτασης της Καθολικής Εκκλησίας, προχωρεί σε διώξεις και διαπομπεύσεις όσων έχουν την ατυχή έμπνευση και τόλμη να αντιτεθούν στο δόγμα της.

Τότε είχαμε αναφερθεί στην δίωξη από την Γαλλική κυβέρνηση και τελικά την απόλυση του από την κρατική τηλεόραση, του κ. Φιλίπ Βερντιέ, καταξιωμένου μετεωρολόγου, μετά από την έκδοση βιβλίου του που αμφισβητούσε ορισμένες από τις παραδοχές πάνω στις οποίες στηρίζονται τα χρησιμοποιούμενα σήμερα μοντέλα του Intergovernmental Panel on Climate Change- IPCC που ως γνωστό προσδιορίζουν «με ακρίβεια» εκατομμυριοστού το πώς θα διαμορφωθεί η μέση θερμοκρασία του πλανήτη το 2100 μ.Χ

Η δε Γαλλική κυβέρνηση λόγω του ότι φιλοξενεί την σύνοδο του COP21 στο Παρίσι έχει σύσσωμη προσχωρήσει και εντεστερνιστεί την νέα θρησκεία.

Όπως όλες οι θρησκείες έτσι και αυτή της Κλιματικής Αλλαγής περ…

Αυτοί είναι οι Τούρκοι καταζητούμενοι με Γερμανικές ταυτότητες!.....

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΤΑ (Σ/να) ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ SEA LION ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΠΛΥΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

https://photognomon.blogspot.com/2019/07/blog-post_6.html

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Πολιτική Ορθότητα: Μετανάστες του Ισλάμ- Δολοφονούν, Βιάζουν, Ληστεύουν και ζητούν επιείκεια!.... Τα ΜΜΕ δεν αναφέρουν τίποτα!.....

Κορνίλοφ Βλαντιμίρ

Στη Γερμανία, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο δίκες. Και οι δύο κατηγορούμενοι είναι μετανάστες από την Ασία.

Στη Γερμανία, αυτό το χρονικό διάστημα ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη δύο δίκες, στις οποίες οι κατηγορούμενοι είναι μετανάστες από την Ασία. Παρά όμως τη σοβαρότητα των εν λόγω εγκλημάτων, τα γερμανικά ΜΜΕ καλύπτουν αυτά τα θέματα αρκετά υποτονικά. Προφανώς, τα ΜΜΕ ακολουθούν την ίδια πολιτική ορθότητα, που ακολουθούσαν και στο γνωστό σκάνδαλο με τη μαζική σεξουαλική παρενόχληση γυναικών στην Κολωνία το 2016.

Μία από τις επίμαχες υποθέσεις είναι η δολοφονία του 57χρονου εκατομμυριούχου Μαχαέλ Ρίχερ που έγινε στην πόλη Χορμπ αμ Νέκαρ στη Νοτιοδυτική Γερμανία. Το περασμένο φθινόπωρο συνελήφθη ως ύποπτος για αυτό το έγκλημα ο Μοχάμεντ Ομράν Αλμπάκρ από τη Συρία, για τον οποίο, μάλιστα, πριν το έγκλημα, ο γερμανικός Τύπος έγραφε για εκείνον ότι είναι «παράδειγμα επιτυχημένης ενσωμάτωσης».

Η έρευνα όμως έδειξε ότι ο 27χρονος άνδρας, τον…

ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ KAI Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

του Ανδρέα Μουτζουρούλια*

Όσοι είχαν τον χρόνο, αλλά και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 81η ΔΕΘ, θα διαπίστωσαν πως σε κανένα σημείο της τοποθέτησής του δεν υπήρχε αναφορά στα λεγόμενα Εθνικά Θέματα. 
Σίγουρα η οικονομία, η ανεργία, το χρέος είναι στην υψηλότερη θέση της ατζέντας τόσο του Α. Τσίπρα, όσο και του Κ. Μητσοτάκη,....

I prefer to use Twitter and Gab to post short messages and quick notes.

From Ken Adachi

http://educate-yourself.org/contactus/

I appreciate being asked to join LinkedIn networks, but I don't want to be part of Facebook, or Google, or other social media outlets that require you to sign up, including LinkedIn. I prefer to use Twitter and Gab to post short messages and quick notes. 
My Twitter account is https://twitter.com/KenAdachi1 and my Gab account is https://gab.ai/KenAdachi

New ~ The Advantage of Encrypted Email

I want to switch over to encrypted email for all electronic communication wherever possible. I created a new mail account with a server in Germany called "http://tutanota.com" which anyone can join for free with a User name and Password. Approval in now immediate. 

While I'm sure the NSA and Swiss Intelligence can hack into encrypted email, your average fed agency, or military, or private hacker cannot, affording us some degree of privacy from unconstitutional surveillance and data mining. 
I assume that everyone knows by now that …

Ο Ν.Τραμπ «τελειώνει» τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Τ.Πάιατ: «Δεν ακολουθεί τις θέσεις μας»

Με ένα πρωτοφανές για τα αμερικανικά δεδομένα άρθρο, το μεγαλύτερο think tank των συντηρητικών στις ΗΠΑ, το Gatestone Institute, όχι απλώς φιλικά προσκείμενο στην κυβέρνηση Τραμπ, αλλά θεωρούμενο ότι εκφράζει τις θέσεις του Λευκού Οίκου, επιτίθεται σφοδρά στον Αμερικανό πρεσβευτή στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Αφορμή; Τα όσα είπε στην ομιλία του στο 7ο συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος στις 15 Μαΐου για τον διαμοιρασμό των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και την εν συνεχεία στοχοποίηση από αυτόν του pronews.gr, για τον τρόπο που απέδωσε την ομιλία του και «παρέσυρε» (σ.σ.: !!!) τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη σε «λανθασμένες θέσεις» σε άρθρο του στην «Καθημερινή»!

Να σημειώσουμε ότι ο τ. πρόεδρός του Gatestone Institute είναι ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Υιοθετώντας πλήρως την θέση του pronews.gr ότι ο Τζέφρι Πάιατ, απλά είναι οπαδός των Δημοκρατικών και ακολουθεί την δική του ατζέντα και όχι της κυβέρνησης Τραμπ, το Gatestone …