“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Οι Άθλιοι: Η Οδός Ενόπλου-Η προδοσία κάποιου καθρέφτη!....

Τί Θα Κάνει Ο Τσίπρας Όταν Κατασχέσει Την Περιουσία Όλων Όσων Χρωστούν Στο Δημόσιο;

Πάνος Παναγιώτου*

Σε πρόσφατο άρθρο κατέθεσα στοιχεία που δείχνουν ότι ο Α. Τσίπρας έχει χτίσει ένα φορολογικό κράτος φούσκα και υποστήριξα πως ένας από τους βασικούς τρόπους που επιχειρεί και θα επιχειρήσει να το χρηματοδοτήσει είναι με πρωτοφανή αριθμό κατασχέσεων από τους πτωχευμένους και υπό πτώχευση Έλληνες.

Λιγότερο από δέκα ημέρες αργότερα τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων επιβεβαίωσαν τους φόβους μου: Στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν κατασχέσεις ύψους 3.4 δισ. ευρώ, σπάζοντας εκκωφαντικά κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Ο αδηφάγος εισπρακτικός μηχανισμός που χρηματοδοτεί και συντηρεί την επιβίωση της κυβέρνησης Τσίπρα προχωρά σε κατασχέσεις με τέτοιο ρυθμό, που όχι μόνο ξεπέρασε τον εξωφρενικό ετήσιο στόχο του ύψους 2,7 δισ. ευρώ αλλά και οδεύει μέχρι το κλείσιμο του έτους προς το ασύλληπτο ρεκόρ κατασχέσεων ύψους 5 δισ. ευρώ.

Αυτό όταν ο ίδιος ο Α. Τσίπρας το 2014 είχε δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλία, «ώστε να δοθεί άμεσα λύση για τη προστασία των εισοδημάτων από κατασχέσεις λόγω χρεών».

Είναι εντυπωσιακό αλλά η κυβέρνηση Σαμαρά κατά της οποίας έριχνε τα βέλη του ο κ. Τσίπρας κατηγορώντας τη ότι επέβαλλε βροχή κατασχέσεων είχε πραγματοποιήσει συνολικά το 2014, 55.579 κατασχέσεις εισπράττοντας 395 εκ. ευρώ κυρίως από μεγαλοφειλέτες του δημοσίου ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα προέβη σε 971.508 κατασχέσεις μόνο σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό ότι με την τρέχουσα νομοθεσία κατάσχονται και συντάξεις Ελλήνων που δεν έχουν οφειλές στο δημόσιο (όσοι έχουν απομείνει) καθώς αν έχουν κοινό λογαριασμό με οφειλέτη και δεν τον έχουν οι ίδιοι δηλώσει ως ακατάσχετο η εφορία τους παίρνει τη σύνταξη και ας γνωρίζει ότι δε χρωστούν ούτε ευρώ.

Για πόσο, όμως, μπορεί να συνεχιστεί αυτό; Μέχρι να πραγματοποιηθούν κατασχέσεις και στα 3.857.086 νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία;

Και έπειτα; Πώς θα συντηρηθεί ένα κράτος που βασίζεται στην υπερφορολόγηση όταν 4 εκ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα έχουν πτωχεύσει πέραν κάθε ελπίδας επιστροφής;

Σε αυτά τα ίδια νοικοκυριά και τους πτωχευμένους επιχειρηματίες θα εφαρμοστεί η μείωση του αφορολόγητου από το 2019 ώστε να πληρώσουν φόρους. Με ποιον τρόπο;

Και τα νέα φορολογικά μέτρα του προσφάτως ψηφισμένου μίνι μνημονίου και οι νέοι φόροι 1 δισ. ευρώ το 2018 και όλοι οι προηγούμενοι.

Πόσο δύσκολο είναι να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι το μοντέλο της δεν είναι βιώσιμο; Οι Έλληνες πτωχεύουν με τον υψηλότερο ρυθμό απ’ την έναρξη της κρίσης.

Στο πρώτο οκτάμηνο του 2017 τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 8,551 δισ. ευρώ σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ όταν το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών όλες τις προηγούμενες δεκαετίες και τα δέκα χρόνια κρίσης από το 2008 είναι 89.7 δισ. Δηλαδή στους τελευταίους 8 μήνες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν σχεδόν κατά 10%.

Την ίδια στιγμή με άμεση επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης απειλούνται 1.652.508 οφειλέτες. Έλληνες συμπολίτες μας. Οι οποίοι δε θα έχουν χρήματα όχι για να συμβάλλουν στην κατανάλωση αλλά ούτε για να επιβιώσουν.

Αυτή είναι η ανατροπή και το νέο οικονομικό μοντέλο της»δίκαιης ανάπτυξης» που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα;

Υπάρχει λογικός άνθρωπος που δεν αντιλαμβάνεται ότι μια τέτοια φούσκα φορολογίας που τρέφεται από ένα τσουνάμι κατασχέσεων και πτωχεύσεων κάποια στιγμή θα σκάσει με καταστροφικές συνέπειες;

Και μετά τί;

Analitis.gr

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments