“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Εξαφάνιση των Επικίνδυνων Στοιχείων: Η Ρωσσία θέλει να δει την Κόρη του Πράκτορα Σκριπάλ

Αξίωμα: «Αν κάτι έχει φύγει από τη μέση, δεν μπορεί να δράσει εναντίον σου…»

Ο πατέρας της, ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας , παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Η Ρωσία ζήτησε να έχει προξενική πρόσβαση στη Γιούλια Σκριπάλ, την κόρη του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, η οποία δηλητηριάστηκε μαζί με τον πατέρα της στις αρχές Μαρτίου και νοσηλεύεται σε βρετανικό νοσοκομείο.



Έγινε γνωστό από το νοσοκομείο ότι η κατάσταση της υγείας της 33 ετών γυναίκας «βελτιώνεται» και δεν θεωρείται πλέον κρίσιμη.

«Έχει ανταποκριθεί καλά στη θεραπεία, αλλά συνεχίζει να λαμβάνει ειδική κλινική περίθαλψη όλο το 24ωρο», δήλωσε με ανακοίνωσή της η Κριστίν Μπλανσάρντ, ιατρική διευθύντρια του νοσοκομείου της περιοχής του Σάλσμπερι.

Ο πατέρας της, Σεργκέι, παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ενημέρωσε τη ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο για την εξέλιξη αυτή και η Μόσχα θέλει τώρα να μιλήσει με τη Γιούλια Σκριπάλ, που είναι Ρωσίδα υπήκοος.
Ο νέος υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, ένας από τους πρωτοστάτες της εκστρατείας Brexit, ήρθε σε επαφή με την εβραϊκή κληρονομιά του πριν από 30 χρόνια όταν ο ίδιος πήγε εθελοντικά σε ένα κιμπούτς στο Ισραήλ, αποκάλυψε η αδελφή του.


Κοινωνική Μηχανική

Ζ}-Εξαφάνιση των Επικίνδυνων Στοιχείων: Όταν κάτι αποδεικνύει την ενοχή των κοινωνικών μηχανικών, αυτοί το εξαφανίζουν, όπως και κάθε σχετικό στοιχείο. Π.χ. αν ένας άνθρωπος έχει γίνει μάρτυρας σε ένα σημαντικό έγκλημα και οι εγκληματίες εξαφανίσουν τον ίδιο και την οικογένειά του, σχεδόν κανείς δεν θα ασχοληθεί αργότερα με το τι γνώριζε ο εξαφανισμένος, αν δεν έχει κάποια σημαντική ένδειξη για αυτό και ίσως ολόκληρο το έγκλημα ξεχαστεί.

Οι φίλοι του μπορούν εύκολα να πειστούν ότι έχει ταξιδέψει κάπου ή ότι έπεσε θύμα κάποιου ατυχήματος ή και απεβίωσε λόγο επιδείνωσης της υγείας του/της. Στην περίπτωση που πρόκειται για κάποιο αντικείμενο, αν το αντικείμενο εξαφανιστεί, δεν μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο.

Αξίωμα: «Αν κάτι έχει φύγει από τη μέση, δεν μπορεί να δράσει εναντίον σου…»

Γ}-Αυθεντία: Οι ανά τους αιώνες κοινωνικοί μηχανικοί, για να επιβάλλουν την εξουσία τους και σε γνωστικό επίπεδο, κατασκεύασαν τις «αυθεντίες»

Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι διαφημίζονται ως «ειδικοί» πάνω σε ένα θέμα από όλο το σώμα των Μ.Μ.Ε., μέχρι που το πλήθος τους ταυτίζει με αυτό.  Συνήθως αυτοί δημιουργούν μια επίπλαστη πραγματικότητα, την οποία ονομάζουν «πεδίο γνώσης» τους ή «επιστήμη» τους, την οποία ορίζουν με κάποιον στεγανό ή λογικοφανή τρόπο. 

Συνδυάζουν τα πλέον αποδεκτά πιστεύω των ανθρώπων που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα θέματα και αποκρύπτουν επιμελώς όλες τις αδυναμίες και τα σκοτεινά σημεία, υποστηρίζοντας ότι η «γνώση» τους απαντά σε όλα τα ερωτήματα. 

Αν κάποιος ανακαλύψει κάτι που δεν αρέσει στους κοινωνικούς μηχανικούς, αυτοί καλούν την αυθεντία που σχετίζεται με το θέμα, η οποία απορρίπτει, εξευτελίζει και ακυρώνει τον πραγματικό ερευνητή.  

Αξίωμα: «Το πλήθος δεν μπορεί να δει τα πράγματα απρόσωπα. Κάθε ιδέα συγχέεται με αυτούς που τη διακινούν…»

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments