“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Bruno Le Maire: Η Ευρώπη πρέπει να γίνει μια «αυτοκρατορία» για να συναγωνιστεί με τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ρωσσία!....

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire ζήτησε να γίνει η Ευρώπη μια «αυτοκρατορία» για να ανταγωνιστεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού ο πρόεδρος της χώρας Εμμανουήλ Μακρόν κάλεσε για στρατό της ΕΕ να υπερασπιστεί τον σύμμαχο του ΝΑΤΟ.

"Πρόκειται για την Ευρώπη που πρέπει να γίνει ένα είδος αυτοκρατορίας, όπως είναι η Κίνα. Και πώς είναι οι ΗΠΑ ", δήλωσε ο κ. Le Maire στη Γερμανική Handelsblatt .

Προσθέτοντας ότι πρόκειται για «ειρηνική αυτοκρατορία», ο υπουργός οικονομικών και οικονομικών μίλησε για τα πράσινα διαπιστευτήρια της προοδευτικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι η ευρωπαϊκή αυτοκρατορία θα πρέπει να «αναφέρεται στην πράσινη ανάπτυξη». Ούτε η Κίνα ούτε οι ΗΠΑ, οι οποίες εγκαταλείπουν τη Συμφωνία των Παρισίων για την Αλλαγή του Κλίματος, βρίσκονται σε αυτή τη διαδρομή ».

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο για την αναφορά του στην «αυτοκρατορία», ο κ. Le Maire είπε: «Μην με ενοχλείτε, μιλώ για μια ειρηνική αυτοκρατορία που είναι ένα συνταγματικό κράτος.

"Χρησιμοποιώ τον όρο για να ευαισθητοποιήσω ότι στον αύριο κόσμο, θα είναι για την εξουσία. Η εξουσία θα κάνει τη διαφορά: η τεχνολογική δύναμη, η οικονομική, η οικονομική, η νομισματική, η πολιτισμική δύναμη θα είναι καθοριστικής σημασίας.

"Η Ευρώπη δεν θα πρέπει πλέον να αποφεύγει να επιδεικνύει τη δύναμή της και να είναι μια αυτοκρατορία της ειρήνης", επεσήμανε ο υπουργός.

Ο κ. Le Maire δήλωσε επίσης ότι η Γαλλία θα συνεχίσει το εμπόριο με το Ιράν ενάντια στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ που επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει «να πούμε σαφώς στις ΗΠΑ: είμαστε μια κυρίαρχη ήπειρος».

Πρόσθεσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία εργάζονταν σε ένα κέντρο συμψηφισμού ειδικού σκοπού (SPV) , το οποίο θα επέτρεπε στις εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρακάμπτουν τις αμερικανικές κυρώσεις και να διατηρούν νόμιμο και διεθνές εμπόριο με το ισλαμικό καθεστώς, με το The Guardian σημειώνοντας την περασμένη εβδομάδα ότι θα μπορούσε να φιλοξενηθεί είτε από τη Γερμανία είτε από τη Γαλλία.

"Είναι σαφές σε όλους ότι σήμερα παίρνει θάρρος να σταθεί στο δρόμο της κυβέρνησης του Donald Trump.

«Θέλουμε ένα μέσο για την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Ευρώπης. Μετά τη δημιουργία του οχήματος ειδικού σκοπού, χρειαζόμαστε προσωπικό και τελικά τραπεζική άδεια. Στη συνέχεια, ενδέχεται να είμαστε σε θέση να μετατρέψουμε το SPV σε διακυβερνητικό ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο. "

"Θέλουμε έναν τρόπο ανταλλαγής αγαθών και υπηρεσιών όταν οι οικονομικές ροές μεταξύ Ιράν και Ευρώπης δεν είναι πλέον δυνατές. Αυτό είναι νόμιμο και σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Οι πληρωμές παραμένουν στην Ευρώπη ", πρόσθεσε ο Le Maire.

Ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε ότι το SPV θα παραβίαζε τις κυρώσεις των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι θα είναι "σύμφωνο με το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο".

"Διαφωνούμε με τη νομιμότητα των εξωεδαφικών κυρώσεων των ΗΠΑ. Δεν μπορείτε να παραβιάσετε τυχόν κυρώσεις που δεν ισχύουν για εμάς. "

Η αντιφατική στάση του υπουργού Οικονομικών έρχεται μετά το γεγονός ότι ο γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η ΕΕ χρειάζεται το δικό της στρατό για να "προστατευθεί" από την Κίνα, τη Ρωσία και ακόμη και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η Macron εντάχθηκε στις ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Guy Vehofstadt και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker καλώντας για βαθύτερη ενσωμάτωση στην ΕΕ που θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.

https://www.breitbart.com/europe/2018/11/13/france-finance-minister-europe-become-empire-compete-us-vows-defy-trumps-iran-sanctions/

****************************************

Europese Unie nu voornemens een militair imperium te worden

Over gestoorde globalisten gesproken, de EU in recent nieuws:

Merkel (DE) en Macron (FR) roepen op om nu spoedig een EU leger te starten. De oplettende kijker zou denken dat we die al hadden, maar ok, dit is het nieuws.

Angela Merkel heeft gezegd dat EU-leiders op een dag zouden moeten overwegen “een echt, echt Europees leger”. Sprekend tot het Europees Parlement in Straatsburg, steunde de Duitse bondskanselier de moedige stap in het Europese defensiebeleid, als onderdeel van een toespraak over de noodzaak van EU-samenwerking op het gebied van migratie, klimaatverandering en terrorismebestrijding. Merkel zei: “We moeten kijken naar de visie om een echt, echt Europees leger te creëren.” De kanselier zei dat het idee de NAVO zou aanvullen.

Duitsland die graag een Europees leger start. Hmm… Waarom zou Merkel nu toch graag een groot Europees leger willen leiden…? Er schiet me toch werkelijk geen enkele reden te binnen.

Ook in het nieuws: French finance minister: We need a European empire.

Europese eenheid moet meer zijn dan alleen een fotomoment, zei Bruno Le Maire, minister van Financiën, in een exclusief interview. Echte eenheid – politiek, financieel en militair – ontbreekt nog steeds binnen de Europese Unie, volgens de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire. De Europese Unie zou “een vreedzaam rijk” moeten worden om op te komen tegen China en de VS, voerde Le Maire aan.

Duitsland & Frankrijk roepen om een gezamenlijk leger, Frankrijk met de wens om daarmee een Europees Keizerrijk (Le Maire gebruikte het woord ‘Empire’) te starten, om oorlog te zoeken met China, Rusland en de VS. Niets mis mee toch?

Maar gelukkig is het dan wel een “Empire of Peace”, wat Le Maire zoekt. Een beetje als de Religie van Vrede wellicht? Juist, dus deze Empire of Peace komt dan wel met dat leger waar ze zelf over kunnen besluiten, zonder uiteraard inspraak van de bevolking. En klaarblijkelijk met heel veel migranten van buiten de EU om dit alles mogelijk te maken.

The inmates are running the asylum.
Gelukkig hebben we als bevolking inspraak… Oh nee, dat hadden we juist niet. Dat was juist het probleem: ongekozen megalomane sujetten die zonder verantwoording te hoeven afleggen de uitvoerende macht uitoefenen over 500 miljoen inwoners. Wat kan hier mis mee gaan!?

Reactie van Nigel Farage, hier. Meer in de video hier .

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments