“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η Διάβρωση στην παιδεία, από την "Λαζάρειο Λέπρα"-Κομμουνισμο, δεν έχει τελειωμό

Σχόλιον: Πως συμβαίνει και όλοι αυτοί είναι διορισμένοι; Και πληρώνονται αλλά και χρηματοδοτούνται από τους φόρους που πληρώνουν οι Έλληνες;

Ανάμεσα τους, ο Αντώνης Λιάκος, καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην αναγνώριση της προφορικής ιστορίας σε επιστημονικό και θεσμικό επίπεδο, ο Πωλ Τόμσον, ο «πατέρας» της προφορικής ιστορίας, γνωστός και στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό από το βιβλίο του «Φωνές από το Παρελθόν»

Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν

Βιογραφικό Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 


(Επιστημονικά;)  ενδιαφέροντα: Προφορική Ιστορία, Σπουδές Μνήμης, Μετανάστευση, Εθνοτικές Ομάδες, Ανθρωπολογία της Βίας, Πολιτική Ανθρωπολογία, Εθνογραφία του ελληνικού Εμφυλίου

Έλαβε πτυχία Φιλολογίας και Ιστορίας;  από τα Πανεπιστήμια της Μπολώνια (Ιταλία, 1972), Ουτρέχτη (Ολλανδία, 1974) και Ιωαννίνων (1977) και διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ (1987). 


Εργάστηκε ως μεταφράστρια στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1980-2000). 

Από το 2000 διδάσκει ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Ι.Α.ΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

Ειδικευμένη σε θέματα προφορικής ιστορίας, κοινωνικής μνήμης, εθνοτισμού και, πιο πρόσφατα, ανθρωπολογίας των μετασοσιαλιστικών κοινωνιών και της μετανάστευσης. Δημοσίευσε πολλά βιβλία και άρθρα στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά. Είναι διευθύντρια του εργαστηρίου κοινωνικής ανθρωπολογίας και του αρχείου προφορικών μαρτυριών που στεγάζεται εκεί. 

Είναι επίσης πρόεδρος της Ένωσης Προφορικής Ιστορίας (ΕΠΙ) και μέλος της διεθνούς συντακτικής επιτροπής του περιοδικού “Oral History”. Επιστημονική υπεύθυνη ερευνητικού προγράμματος για Φύλο και Μετανάστευση από την Νοτιοανατολική Ευρώπη (2004-2007), και της ερευνητικής ομάδας του Ι.Α.ΚΑ στα προγράμματα Ελληνικά για Μετανάστες Γονείς (2010-2011) και Σχεδιάζοντας το Μουσείο Πόλης του Βόλου (2011-2015).


Η καθηγήτρια Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν μιλάει για τα παιδιά του Εμφυλίου Πολέμου στην σελίδα "novazora"

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Mémoire(s)», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017


Στο σεμινάριο συμμετείχαν :


Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν, Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Νίκος Γραίκος, Δρ. Ιστορίας της Τέχνης Α.Π.Θ.
Ελένη Αδαμοπούλου, Εκπαιδευτικός – Πληροφορικός
Νίκος Καραγιαννακίδης, Εκπαιδευτικός – Ιστορικός
Μαρία Καραστεργίου, Κοινωνική Ανθρωπολόγος
Αναστάσιος Μαρκουλίδης, Δημοσιογράφος – Πληροφορικός


Η κυρία καθηγήτρια του ΙΑΚΑ Βόλου δεν υφίσταται καμία κριτική, καμία αξιολόγηση ποτέ και από κανέναν και έτσι έχει αφεθεί να λέει τα ανυπόστατα.


∆ιπλωµατική εργασία (Ανθελληνική βεβαίως) 


Όψεις της κατοχής και της αντίστασης στη δυτική
Μακεδονία:η περίπτωση του SNOF

Εισηγητής, Γιώργος Κουµαρίδης
Επόπτρια καθηγήτρια, Άννα Ματθαίου
Επιβλέπουσα καθηγήτρια, Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν



Για να γίνετε μέλος, συμπληρώσετε τη φόρμα μελών και στείλτε την στη Μαρία Καραστεργίου karastergiou@hotmail.com ή στο rvboes@gmail.com.

Τα μέλη που έχουν γίνει δεκτά μπορούν να στείλουν τη συνδρομή τους στον εξής λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα 781/---250, δικαιούχοι Βαν Μπούσχοτεν Γερτρούδη και Καβάλα Μαρία.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments