“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Οι δικαστές στις ΗΠΑ δεν φοβούνται τους τραπεζίτες


To ποσό των 150 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται με δικαστική απόφαση να πληρώσει η Morgan Stanley με το αιτιολογικό ότι παραπλάνησε δύο ασφαλιστικά ταμεία και τα οδήγησε σε αγορά ομολόγων υψηλού κινδύνου με συνέπεια να υπάρξουν πολλές ζημιές.

Ο γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια, Χαβιέ Μπεσέρα αποφάσισε τα 122 από τα 150 εκατομμύρια θα καταλήξουν στο Ταμείο Συνταξιοδότησης Δημοσίων Υπαλλήλων της Καλιφόρνια ενώ 8 εκατομμύρια θα εισπράξει το Ταμείο Συνταξιοδότησης των Δασκάλων.

Η τράπεζα αρνήθηκε την ενοχή της αλλά τόνισε ότι αυτός είναι ο τελευταίος διακανονισμός που υπογράφει και που έχει σχέση με τα μεγάλη οικονομική κρίση του 2008.

Μία από τις φράσεις του Εισαγγελέα Μπεσέρα πάντως δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες: “H Morgan Stanley έλεγε ψέμματα σχετικά με τους κινδύνους των προϊόντων της και αποκόμισε κέρδη από τα ταμεία των Δημοσίων Υπαλλήλων και των Δασκάλων της Καλιφόρνια”.

http://www.bankwars.gr/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments