“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Χασίς στο Μαξίμου: Ο διάλογος Καρανίκα-Πολάκη στη Bουλή για ΔΕΘ και κάνναβη

Τις τελευταίες λεπτομέρειες για την αυριανή ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αλλά και για τα νομοσχέδια που επιθυμούν να περάσουν, πριν τις εκλογές συζήτησαν σήμερα ο Νίκος Καρανίκας με τον Παύλο Πολάκη.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, νωρίτερα το πρωί στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας άκουσε - με προσοχή- τον υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού  να του αναλύει το πλαίσιο στο οποίο θα κυμανθεί η ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ν. Καρανίκας εξήγησε στον Π. Πολάκη πως η ομιλία θα είναι ουσιαστικά μια επίθεση στην πλουτοκρατία και ακόμη μία φορά ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να πολώσει τους πολίτες αναφερόμενος στις οικονομικές τάξεις. " Θα πατάξουμε τον καπιταλισμό, πρέπει να πει" είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια πηγή όμως μαρτυρά πως ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργικού γραφείου ήταν περισσότερο προβληματισμένος για την κάνναβη, παρά για την επικείμενη ομιλία που θα παίξει σημαίνοντα ρόλο στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Καρανίκας επιχείρησε να ζητήσει τη βοήθεια Πολάκη στο να περάσει ένα ακόμα νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της κάνναβης στην Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός, αν και άκουγε με προσοχή, απέφυγε να πει τη γνώμη του. Κατά τον Ν. Καρανίκα, θα πρέπει όσο είναι ακόμα καιρός και υπάρχει η δυνατότητα να περάσει από τη Βουλή ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την ιδιωτική χρήση της κάνναβης, αλλά και θα ευνοεί τη σύσταση λεσχών κάνναβης... "όπως συμβαίνει στην Ολλανδία" αντέτεινε για παράδειγμα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Ο Π. Πολάκης ήταν φοβερά προβληματισμένος για την αυριανή ομιλία Τσίπρα και δεν το έκρυβε, αφού όταν μιλούσε ήταν μόνο για να ρωτήσει ο,τι την αφορά.

Ωστόσο ο Ν. Καρανίκας απαντούσε γρήγορα, βιαστικά, επιγραμματικά και επανέφερε την κουβέντα στο πολυπόθητο του νομοσχέδιο. Βάσει λοιπόν του στρατηγικού σχεδιασμού, που έχει χαραχθεί ήδη, η ομιλία Τσίπρα θα είναι σύντομη και περιεκτική. Πρέπει να τονιστεί η έξοδος από τα μνημόνια, ώστε να γίνει πιστευτό πως πλέον μπορεί να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη.

Πηγή

Ξεκλείδωσαν τις πόρτες και... χασίς στο Μαξίμου

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, την Τρίτη φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε και η κουβέντα των δύο, έφτασε κάποια στιγμή στο δημοσίευμα της Liberation για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, το οποίο είχε τίτλο: «Δυναστεία Μητσοτάκη - Ο μικρός «Κούλης» στην εξουσία».

Εκεί λοιπόν, ο νεοεκλεγείς βουλευτής της κυβέρνησης, εξαπέλυσε επίθεση με βαριές εκφράσεις, κατά μερίδας ξένων ανταποκριτών που καλύπτουν τις εξελίξεις στην χώρα μας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως μέσα στο Μαξίμου υπήρχαν άνθρωποι που κάπνιζαν χασίς.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, είπε: «Οι ανταποκριτές πολλών ευρωπαϊκών εφημερίδων, έγραφαν για μια Ελλάδα που δεν υπάρχει. Για μια Ελλάδα που τους διηγήθηκαν στα γεμάτα καπνό γραφεία του Μαξίμου τα στελέχια του αποδημούντος ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όλοι. Υπάρχουν ανταποκριτές ξένου Τύπου που κάνουν εξαιρετική δουλειά και ξέρουν τα θέματα αλλά και όταν δεν τα ξέρουν κάθονται και τα κοιτάζουν σωστά.

Yπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -και χασισοκαπνό  κι όλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους».

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments