“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Από το 1998 οι εισαγγελείς έψαχναν για κυκλώματα στα σώματα ασφαλείας αλλά ποτέ δεν βρήκαν.... έκθεση της Ε.Υ.Π. και τα ραντεβού που κατέγραψε το βίντεο αλλά..(θα διαλύσω ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ν.Δ.).κάηκε το φίλμ

"Φάκελος Μάλαμα"!Οι "χαμένες" φωτογραφίες από την έκθεση της Ε.Υ.Π. και τα ραντεβού που κατέγραψε το βίντεο αλλά...κάηκε το φίλμ


Σχέδιο για ανάκληση απόστρατων σε περίπτωση κρίσης μελετά η Κατεχάκη

Του Άρη Σπίνου

Ήταν καλοκαίρι του 1998 όταν ο τότε νεαρός Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Γεράκης, εισέβαλε για πρώτη φορά και σφράγισε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει ένα εκτεταμένο κύκλωμα διαφθοράς, που ξεκινούσε από το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας και τα Τμήματα Αλλοδαπών και φαινόταν να έφτανε μέχρι τον προθάλαμο του Υπουργικού Γραφείου στην Κατεχάκη. Κατάσχεσε φακέλους από το υπασπιστήριο του τότε υπουργού Ρωμαίου και την κρατική ασφάλεια.

Για πρώτη φορά εκείνη την εποχή ψυθιριζόταν το όνομα του νεκρού σήμερα Παπαχρήστου χωρίς να αποδειχθεί τίποτα,αφού στις Ε.Δ.Ε. που ακολούθησαν οι αστυνομικοί ξεχνούσαν να πάνε να καταθέσουν.  2 εβδομάδες αργότερα έκανε και δεύτερη «επίσκεψη» σε υπηρεσίες της Αστυνομίας. Αυτή τη φορά, σειρά είχε το Αστυνομικό Μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και τα στοιχεία που ενδιέφεραν τον  Γεράκη στην έρευνά του για τα κυκλώματα της διαφθοράς, βρίσκονταν στο Τμήμα Ηθών της Ασφάλειας Αττικής και στο Τμήμα Αλλοδαπών Αθηνών.

Η πιάτσα βοούσε  ότι ο Γεράκης πήγαινε "συστημένος" σε συγκεκριμένος φακέλους από τον πληροφοριοδότη του Α.Γ. που υπηρετούσε τότε στην δίωξη Ναρκωτικών

Στη ΓΑΔΑ  ο εισαγγελέας  δεν κατέσχε φακέλους, όπως είχε κάνει κατά την έφοδό του στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Τους 20 φακέλους με στοιχεία για εξάμηνες άδειες παραμονής αλλοδαπών κυρίως, τους οποίους επέλεξε, ζήτησε να τους παραλάβει υπηρεσιακά.

Από τότε πέρασαν είκοσι δύο χρόνια και η επικαιρότητα συγκλονίζεται και πάλι από μια υπόθεση «διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ.» που προέκυψε, αυτή την φορά, από έρευνα της ΕΥΠ για την περίοδο 2014- 2017.

Κεντρικό πρόσωπο σε αυτή την χρονίζουσα υπόθεση με τον τίτλο «διαφθορά στην Αστυνομία» ήταν ο πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ, Σπύρος Παπαχρήστος, ο οποίος δολοφονήθηκε ξημερώματα της 1ης Μάη 2018 έξω από την ταβέρνα «Κρητικός» στην Παλλήνη.

Ένας άνθρωπος που, για όσους ήξεραν, και για όσους ερεύνησαν δημοσιογραφικά, ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους πολιτικούς, τους επιχειρηματίες και την ροή του μαύρου χρήματος, απ΄ όπου και αν προέρχονταν αυτό! Το ήξερε όλη η πιάτσα. Ότι έκανε ο Παπαχρήστος το έκανε τόσο φανερά αφού γνώριζε ότι έχει...αστυνομική ασυλία.

Ένας άνθρωπος απίστευτα ευφυής, που όποιος είχε την τύχη να μιλήσει μαζί του, πέρα από «δουλειές» και συμφέροντα, αντιλαμβανόταν πλήρως πως λειτουργούσε, και λειτουργεί, το σύστημα της «διαφθοράς» σε όλο το πλάτος και το ύψος της νεοελληνικής πραγματικότητας.

Η ΕΥΠ λοιπόν κατέγραψε ότι κατέγραψε, και για τους λόγους που το έκανε. Επαφές, συνομιλίες και συναντήσεις, αστυνομικών, κακοποιών, δικηγόρων, δημοσιογράφων και πολιτικών, σε μια έκθεση που υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Παρενθετικά θα τονίσουμε ότι την ίδια περίοδο τα πρόσωπα που θεωρούνται κομβικά σε αυτό το κύκλωμα, είχαν συναντήσεις με πολύ περισσότερα πρόσωπα «ενδιαφέροντος», όμως περιέργως δεν αναφέρονται πουθενά. Λες και οι παρακολουθήσεις των "επιχειρησιακών"της 4ης διεύθυνσης της Ε.Υ.Π. γινόταν επιλεκτικά. Συναντήσεις σε ταβέρνες με στρατηγούς, πρώην και νυν,υπουργούς,πρώην και νυν,δεν υπάρχουν μέσα στην 70σέλιδη αναφορά της Ε.Υ.Π. 

Ούτε φυσικά οι μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του για τα ραντεβού που έκανε με "Πετρελαιάδες" με κορυφαίο σήμερα παράγοντα του Υπ.Προστασίας του Πολίτη.

Στις ίδιες συναντήσεις του ήταν και ανώτερα στελέχη της Ε.Υ.Π. Από την έκθεση λείπουν βίντεο και φωτογραφίες από  αντίστοιχες συναντήσεις που  πραγματοποιούσε στο «σουβλατζίδικο» της Φιλοθέης που ανήκει σε γνωστό συνεργάτη πασίγνωστου εφοπλιστή όπως    και στην απομονωμένη πιτσαρία του Χαλανδρίου. 

Τα ραντεβού του αυτά …ξέφυγαν εντελώς από το «μικροσκόπιο» της ΕΥΠ!! Στο τελευταίο καταγώγιο που έπαιζαν μπαρμπούτι,αν ρωτούσε κάποιος,που να πληρώσει για να μην τον ενοχλεί η ασφάλεια,θα του έλεγαν,να βάλει πρώτα καφέ  Gima στο μαγαζί του και μετά...ένα ραντεβού με τον Μάλαμα θα του δώσει όλες τις απαντήσεις.

Σήμερα το διεφθαρμένο ταμείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει μείνει χωρίς χειριστή.Με γαλάζια εύσημα στην πλάτη κάποιοι προσπαθούν να πάρουν το λόγο του Μάλαμα και του Παπαχρήστου. Πριν λίγες μέρες,ένας ανώτερος συνταξιούχος της ΕΛ.ΑΣ. που εμπλέκεται στην δικογραφία πίνοντας τον καφέ του στο ξενοδοχείο Crystal στην πλατεία Βάθης έλεγε στους συνομιλητές του :"Είναι γελασμένοι αυτοί που είχα εγώ για θελήματα να νομίζουν ότι θα με στείλουν αδιάβαστο. Θα πάρω μαζί μου τόσο κόσμο που θα διαλύσω ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ν.Δ."

Υ.Γ. Για όσους γνωρίζουν ακόμα η δολοφονία του Παπαχρήστου έχει χρεωθεί στον Καραγιάννη.Η δολοφονία του Καραγιάννη έχει χρεωθεί στο δεξί χέρι του Στεφανάκου,που και αυτός έπεσε νεκρός 

Τίποτα από τα παραπάνω του Υ.Γ. για όσους επίσης ξέρουν  δεν είναι αλήθεια.



http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Comments