“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Κοινή άσκηση Αζερμπαϊτζάν - Τουρκίας στα σύνορα με την Αρμενία

Σε μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση σε συνεργασία με την Τουρκία προχωρά το Αζερμπαϊτζάν στα τέλη Ιουλίου και η οποία θα διαρκέσει πάνω από δέκα ημέρες.

Κοινή στρατιωτική άσκηση ετοιμάζουν το Αζερμπαϊτζάν μαζί με την Τουρκία στις 29 Ιουλίου.


Πρόκειται για μια άσκηση μεγάλης κλίμακας η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων περιοχών και στα σύνορα με την Αρμενία.

Η άσκηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 29 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο εβδομάδες παρατηρήθηκε στρατιωτική ανάφλεξη και σποραδικές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή του Τοβούζ στη συνοριακή γραμμή Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Οι δύο χώρες βρίσκονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε ένοπλες αντιπαραθέσεις κυρίως για τον έλεγχο της περιοχής Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Αυτή τη φορά ωστόσο, το επίκεντρο των συγκρούσεων εντοπίζεται βορειότερα.

Στις 12 Ιουλίου το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν εξέδωσε ανακοίνωση που έκανε λόγο για συγκρούσεις στα σύνορα οι οποίες προκάλεσαν απώλειες και στις δύο πλευρές.

Με τη δημοσίευση των συγκρούσεων, διάφορες δυνάμεις και οργανισμοί κάλεσαν σε αυτοσυγκράτηση, ανάμεσά τους και η Ρωσία. Παρά ταύτα, νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν έκανε λόγο για νέα κλιμάκωση στις 14 Ιουλίου.

https://sputniknews.gr/tourkia/202007277910472-koini-askisi-azermpaitzan---tourkias-sta-synora-me-tin-armenia/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Comments