@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

22.7.20

Ο Τόσκας ήξερε ότι μου στέρησαν εναέρια μέσα στις φωτιές της Μάνης και των Κυθήρων

Επιμένει ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής: Ο Τόσκας ήξερε ότι μου στέρησαν εναέρια μέσα στις φωτιές της Μάνης και των Κυθήρων

«Και προφορικώς και με υπόμνημα» είχε ενημερώσει τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για τα όσα συνέβησαν στις φωτιές του 2017 σε Κύθηρα και Μάνη, δήλωσε ο πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Βασιλειάδης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο κ. Βασιλειάδης τόνισε: «Επιχειρησιακά μου στερήθηκαν εναέρια μέσα, τα οποία επηρέασαν την έκβαση των πυρκαγιών και στα Κύθηρα και στη Μάνη. Είτε μου τα στέρησαν, είτε μου αφαιρέθηκαν», προσθέτοντας ότι τα έχει καταθέσει ενόρκως όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση. «Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), όταν ήμουν υπαρχηγός επιχειρήσεων, διοικητικά και υπηρεσιακά ανήκε στον υπαρχηγό επιχειρήσεων, δηλαδή σε μένα. Ζήτησα λοιπόν και πήρα εγγράφως το ημερολόγιο του ΕΣΚΕ. Αυτό το κατέθεσα στον κύριο εισαγγελέα», ανέφερε.

Ο κ. Βασιλειάδης περιέγραψε με αναλυτικό τρόπο την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στη Μάνη. «Στη Μάνη, η φωτιά ήταν από το πρωί, εγώ ήμουν εκεί γύρω στις 11:30-12:00 η ώρα μαζί με τον εξαίρετο αξιωματικό, τον αντιπτέραρχο, τον κ. Λαρέζο και παλεύαμε με δυο "Πεζετέλ", αυτά τα ψεκαστικά. Αναζητούσα τον κ. Καπέλιο επανειλημμένα στο κινητό του, δεν μου απαντούσε, τον βρήκα μέσω του υποδιοικητή του ΕΣΚΕ, τον κ. Γκολφίνο, και του είπα να μου στείλει επειγόντως εναέρια, γιατί δεν υπήρχαν άλλα συμβάντα εκείνη την ημέρα. Στις 19:00 η ώρα λοιπόν μου τηλεφωνεί και μου λέει "τι να σου στείλω τώρα; Είναι αργά". Ήρθαν, έκαναν μια ρίψη κι έφυγαν, αν θυμάμαι καλά», ανέφερε ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής. Πρόσθεσε, δε, «γιατί το έκανε, δεν το ξέρω. Αν είχε σκοπιμότητα ούτε αυτό το γνωρίζω. Παρ' όλα αυτά, επειδή είχαμε εξαιρετικό επιχειρησιακό σχέδιο κατορθώσαμε και τη σβήσαμε τη φωτιά».

Βασιλειάδης για φωτιά στα Κύθηρα: Ο κ. αρχηγός πήρε τα «Καναντέρ» και τα πήγε στο χωριό του, σε φωτιά σε ξερόχορτα

Αναφορικά με τη φωτιά στα Κύθηρα, ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, κ. Βασιλειάδης, ανέφερε ότι μαινόταν από το πρωί. «Εγώ όλη μέρα ζητούσα στον κ. Καπέλιο να πάω στη φωτιά. Να πάρω το ελικόπτερο για να συντονίσω το έργο της κατάσβεσης. 21:30 μου έδωσε εντολή να φύγω. Έφτασα λοιπόν 3:30 η ώρα τα ξημερώματα στα Κύθηρα, πέρασα με πλοίο του Λιμενικού απέναντι και παρ' όλα αυτά κατορθώσαμε και τη σβήσαμε την πυρκαγιά. Είχαμε όμως μια θερμή έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων και απαίτησα, ως όφειλα, την επόμενη μέρα από τον διοικητή του ΕΣΚΕ, ο οποίος το μετέφερε στον αρχηγό φαντάζομαι, να έχω εναέρια μέσα με το σύστημα ρολόι, όπως λέμε στη δική μας ορολογία, δηλαδή ένα να φεύγει, ένα να έρχεται, ούτως ώστε όλη τη μέρα πάνω στη θερμή περιοχή να έχουμε εναέρια μέσα. Το πρωί λοιπόν ήρθαν τρία "Καναντέρ", δύο "CL215" κι ένα "CL415". Το "CL415" παρουσίασε βλάβη, και έφυγε και το ζευγάρι των "CL215", τα πήρε ο κ. αρχηγός και τα πήγε σε μια φωτιά σε ξερόχορτα στην Καλαμάτα, στο χωριό από το οποίο κατάγεται, χωρίς μάλιστα να με ενημερώσει», δήλωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, γνώριζε τι συνέβη στις φωτιές της Μάνης και των Κυθήρων, ο Γιάννης Βασιλειάδης δήλωσε: «Βεβαίως και τα ήξερε όλα αυτά. Όταν τελείωσαν τα συμβάντα, τον ενημέρωσα και προφορικά και με υπόμνημα», υπογραμμίζοντας ότι η απάντηση που έλαβε είναι η αποστράτευσή του το 2018.

Ο κ. Βασιλειάδης θέλησε να ξεκαθαρίσει με αφορμή τα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες για παρεμβάσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα τόσο στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι όσο και στη Μάνη και τα Κύθηρα, ότι «επειδή αυτές τις μέρες ακούγονται διάφορα πράγματα για το πυροσβεστικό σώμα, κάποιοι προσπαθούν να το καπηλευθούν εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, θα ήθελα να πω το εξής: Το πυροσβεστικό σώμα έχει ήρωες στις τάξεις του. Το πυροσβεστικό δένδρο κάθε χρόνο ποτίζεται με το αίμα των ηρώων πυροσβεστών. Το πυροσβεστικό σώμα δεν έχει σχέση με προσωπικές ενέργειες του καθενός».

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/basileiadis-gia-toska-ixere-foties-manis-kythiron

http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

@!ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 100 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!@