“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Αντιπολίτευση που… χρειάζεται διακοπές

ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Αντιπολίτευση που… χρειάζεται διακοπές

Toυ ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΔΕΡΗ

Βούιξαν  τα social media  από το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης  γύρισε με στρατιωτικό ελικόπτερο από την Αντίπαρο, αφού ως εκεί είχε πάει με την τακτική συγκοινωνία.  

Θα μπορούσε  να ασκηθεί   κριτική  εάν πήγαινε για διακοπές. Όμως οι δυο παρουσίες του, σε Αντίπαρο και Επίδαυρο σχετίζονταν με  δύο γεγονότα ήσσονος μεν σημασίας, ευρείας ωστόσο επικοινωνιακής εμβέλειας.
 
Στην Αντίπαρο  παρέδωσε τα ελληνικά  διαβατήρια στον Τομ Χανκς και την σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον.  Ήταν άραγε σοβαρό και έπρεπε να πάει; Ειλικρινά δεν ξέρουμε,  αλλά ήταν μια είδηση που το CNN καταχώρησε στην πρώτη του σελίδα. Ήταν δηλαδή μια ενέργεια που συνέβαλε στην προώθηση  του brand name της χώρας. Στην εποχή των Media  ζούμε άλλωστε.  

Παράλληλα στην Επίδαυρο  βρέθηκε ως Πρωθυπουργός της χώρας σε μια παράσταση που είχε παγκόσμια μετάδοση. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση  νόμισε ότι εντόπισε φλέβα χρυσού  και ξεσήκωσε τον κόσμο.  Και δεν άφησαν μόνο τα  troll να ξεσαλώσουν στο διαδίκτυο, αλλά  επιφορτίστηκαν και σοβαρά  επώνυμα στελέχη τους να πάρουν μέρος στον πανζουρλισμό.


Κατανοητό ο μέσος πολίτης  να έχει επιφυλάξεις ή αντιρρήσεις για την κίνηση του Πρωθυπουργού (και η στήλη έχει, παρότι επαγγελματικά γνωρίζουμε ότι αυτά γίνονταν πάντα).  Αλλά όταν οι  του ΣΥΡΙΖΑ  καταγγέλλουν μια μοναδική μετακίνηση μέσα σε ένα χρόνο πρωθυπουργίας, γελούν οι εικόνες του Καμμένου που είχε  καταστήσει τα ελικόπτερα του στρατού, όχι μόνο ταξί να τον πηγαινοφέρνουν από το σπίτι στο γραφείο και σε διάφορα νησιά, αλλά και  ιδιωτικά παιχνίδια του, να τα πιλοτάρει ο ίδιος παρανόμως, κάτι που απαγορεύεται  από τους κανονισμούς. 

Γελάει και η εικόνα του Τσίπρα, να έχει τα παιδιά του στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο, και επιστρέφοντας από την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα,  να κάνει  παράκαμψη για το Παρίσι.  Τα παιδιά πήγαν μεν στη Eurodisney και ο ίδιος σε μυστικές  ιδιωτικές  συναντήσεις με τον τραπεζίτη Ρότσιλντ, και άλλη μία  με τον πρόεδρο  της  L’ Oreal, Ζαν-Πολ Αγκόν. Εκ μέρους της  L’ Οreal  πάντως είχε  αποκλειστεί   κάθε ενδιαφέρον για επενδύσεις, και είχε χαρακτηρισθεί η συνάντηση ως ιδιωτική. Ποτέ δεν μάθαμε τίποτα για τις συναντήσεις αυτές.

Την  αποκάλυψη είχε κάνει ο Αδωνις Γεωργιάδης, αλλά η παρουσία των παιδιών αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων,  από  αναγκαστικό non paper  του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ «έδωσε»  τα παιδιά!   

Το πρωθυπουργικό αεροπλάνο είχε επίσης χρησιμοποιήσει ο Τσίπρας για να μεταβεί στην Κρήτη για προεκλογική ομιλία του,  καθώς  και σε άλλη περίπτωση στην Καβάλα, πάλι για  τον ίδιο λόγο. 

Με τέτοιο  βεβαρημένο ιστορικό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στ’ αλήθεια  θεωρούν ότι αποτελεί προνομιακό τους πεδίο και πειστικό λόγο η καταγγελία για μια μετακίνηση του νυν στη διάρκεια ενός χρόνου;  

Μάλλον βαθιά απελπισία  καταδεικνύουν σε ένα τομέα όπου μόνο  απολογούμενοι έπρεπε να είναι.

Το δεύτερο  αστείο  επεισόδιο αφορούσε νομοθετική  ρύθμιση  η οποία θα κάλυπτε νομικά   τη - διορισμένη από τον  ΣΥΡΙΖΑ  - Διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, προκειμένου να διευκολυνθεί η  ιδιωτικοποίηση, στην οποία αναγκαστικώς  αφού δεν υπάρχει άλλη λύση, συμφωνούν και οι εργαζόμενοι. 


Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ κα Τζάκρη  έβγαλε φλόγες στην ομιλία της και κατήγγειλε τον αρμόδιο υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη για την ασυλία των μελών του Δ.Σ. της ΕΒΖ   

Όταν  Γεωργιάδης τους προειδοποίησε ότι αν δεν την ψηφίσει  ο ΣΥΡΙΖΑ,  θα αποσύρει την ρύθμιση, με όποιες συνέπειες υπάρξουν και στις θέσεις εργασίας, στον ΣΥΡΙΖΑ  κατανόησαν την  καταστροφική στάση τους, και κάνοντας κωλοτούμπα ψήφισαν και «με τα δυο χέρια» την διάταξη.

Το αδιανόητο είναι ότι στην συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση  με την οποία διαψεύδει τον Γεωργιάδη, ισχυριζόμενος  ότι  δεν ψήφισε!  Τα πρακτικά της Βουλής όμως διαψεύδουν τον ίδιο. Η τροπολογία περιείχε και άλλες διατάξεις τις οποίες όντως  καταψήφισε, αλλά την συγκεκριμένη διάταξη που αφορούσε το Δ.Σ. της ΕΒΖ την υπερψήφισε.  Είναι ακατανόητο ότι ψεύδονται έτσι, την στιγμή που ο Γεωργιάδης είχε ήδη από ώρα ανεβάσει στο Twitter βίντεο με το «ναι» της Τζάκρη.  

Τρίτο  επεισόδιο ήταν...

 η καταγγελία  Τζανακόπουλου  ότι στο Ελληνικό μπαίνουν άνθρωποι της κυβέρνησης. Αφορμή δημοσίευμα  όπου μετά τον διαχωρισμό της περιουσίας  των  αδελφών Λάτση , η Μαριάννα Λάτση αποχώρησε από τη Lamda Development, και το μερίδιό της  εξαγόρασε η εταιρία  Real estate Orilina,   στην οποία μετέχουν ο αδελφός του υφ. Οικονομικών Γ. Ζαβού, ο αδελφός του Αντ. Σαμαρά  και η Μιράντα Ξαφά.


Η Orilina  εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο  για αναληθή,  ανακριβή και προσβλητικά δημοσιεύματα  (δημοσιεύματα φιλικού στον ΣΥΡΙΖΑ μέσου, στο οποίο  βασίστηκε ο Τζανακόπουλος). Η εταιρεία εξηγεί ότι επενδύει μεν σε ακίνητη περιουσία, αλλά διαβεβαιώνει ότι ουδέποτε αγόρασε μετοχές της  LD    (κάτι που εύκολα ελέγχεται), ενώ ούτε  τα μέλη του ΔΣ της  έχουν σε προσωπικό επίπεδο μετοχές της.

Αυτά, ειδικά στο καιρό του διαδικτύου, είναι εύκολα αποδείξιμα. Δεν ζούμε στο 2011-15 όπου όσα έλεγαν γίνονταν εύκολα αποδεκτά.  

Τρία στα τρία λάθος. 

Μήπως τώρα στις  διακοπές τους να προβληματιστούν πως θα κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση; 

Εκτός  αν δεν μπορούν, πράγμα  λίαν πιθανόν!

http://radar-gr.blogspot.com/2020/07/blog-post_722.html#more 

http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Comments