“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η.Π.Α: Η Space Force κατηγορεί τη Ρωσία για πύραυλο καταστροφής δορυφόρων

Σύμφωνα με το περιοδικό Time, η υπηρεσία βρήκε αποδείξεις ότι οι Ρώσοι πραγματοποιούν δοκιμές για ένα νέο όπλο που θα καταστρέφει δορυφόρους.

Η Ρωσία έθεσε σε τροχιά τους δίδυμους δορυφόρους Cosmos 2542 και Cosmos 2543 τον περασμένο Νοέμβριο και οι ΗΠΑ άρχισαν να τους παρακολουθούν πιο στενά όταν πέρασαν κοντά από τον δικό τους στρατιωτικό δορυφόρο KH-11. Εξέφρασαν στο παρελθόν τις ανησυχίες τους για την πραγματική χρήση των δύο δορυφόρων και παρατήραν ότι ο ένας από αυτούς εκτόξευσε ένα μικρό πύραυλο με κατεύθυνση προς τον άλλο, χωρίς, πάντως, να σημειωθεί σύγκρουση. Η επίσημη εξήγηση των Ρώσων είναι ότι δεν είναι κάποιος πύραυλος, αλλά ειδικό εργαλείο τελευταίας τεχνολογίας που εξετάζει τον δορυφόρο από πολύ κοντινή απόσταση. Οι Αμερικανοί, ωστόσο, θεωρούν ότι η ταχύτητα με την οποία κινείται ταιριάζει με πύραυλο που εκτοξεύεται από τον δορυφόρο και πιστεύουν ότι όντως δοκιμάζουν τεχνολογία καταστροφής άλλων δορυφόρων. Άλλωστε, η Ρωσία έχει ήδη πραγματοποιήσει δοκιμή εκτόξευσης βλήματος από δορυφόρο το 2017.

Ο επικεφαλής της US Space Command και των Διαστημικών αποστολών της US Space Force, στρατηγός John W. Raymond, καταδίκασε την ενέργεια των Ρώσων. "Το ρωσικό δορυφορικό σύστημα που χρησιμοποιήθηκε για τη δοκιμή αυτών των όπλων είναι το ίδιο που μας ανησύχησε νωρίτερα μέσα στη χρονιά, όταν κινήθηκε πολύ κοντά σε δικούς μας κυβερνητικούς δορυφόρους. Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η Ρωσία συνεχίζει τις προσπάθειες της για την ανάπτυξη διαστημικών όπλων και συστημάτων που θέτουν την ασφάλεια των ΗΠΑ σε κίνδυνο. Οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με τους συμμάχους τους, είναι πανέτοιμες και αποφασισμένες να υπερασπιστούν το έθνος, τους συμμάχους και τα συμφέροντα τους από εχθρικές πράξεις στο Διάστημα."

ΣΧΕΤΙΚΟ: https://www.ptisidiastima.com/

https://isxys.blogspot.com/2020/07/space-force.html



http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Comments