@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

7.8.20

Τη διάλυση της NRA ζητά η (μαύρη) εισαγγελέας των δημοκρατικών (Κλίντον) της Νέας Υόρκης


Η γενική εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης υπέβαλε αγωγή κατά της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA) και κατά του επικεφαλής της, του Γουέιν Λαπιέρ ζητώντας τη διάλυση του πανίσχυρου λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι ηγετικά στελέχη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης χρησιμοποίησαν εκατομμύρια δολάρια για προσωπική τους χρήση αλλά και για να εξαγοράσουν τη σιωπή και την αφοσίωση πρώην εργαζομένων.

Όπως ανακοίνωσε η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς, η Πολιτεία κατηγορεί τους ηγέτες της NRA ότι πλήρωναν, με πόρους της οργάνωσης, τις οικογενειακές διακοπές τους στις Μπαχάμες, ταξίδια με ιδιωτικά τζετ αλλά και πανάκριβα γεύματα. Με τον τρόπο αυτό συνέβαλαν να μειωθεί κατά 64 εκατομμύρια δολάρια ο ισολογισμός της NRA σε διάστημα τριών ετών, μετατρέποντας το πλεόνασμα που παρουσίαζαν τα οικονομικά της σε έλλειμμα.

Στην ανακοίνωσή της η Τζέιμς σημειώνει ότι οι ηγέτες του λόμπι «χρησιμοποίησαν πολλά εκατομμύρια δολάρια από τα αποθέματα της NRA για προσωπική τους χρήση», παραβιάζοντας όχι μόνο την πολιτειακή και την ομοσπονδιακή νομοθεσία αλλά και τον δικό της εσωτερικό κανονισμό.

«Η επιρροή της NRA είναι τέτοια που η οργάνωση δεν ελέγχθηκε επί δεκαετίες, ενώ τα υψηλόβαθμα στελέχη της έβαζαν εκατομμύρια δολάρια στις τσέπες τους», είπε η Τζέιμς. «Η NRA βρίθει από απάτες και καταχρήσεις και για αυτό επιδιώκουμε σήμερα να την διαλύσουμε, επειδή καμία οργάνωση δεν είναι υπεράνω του νόμου», πρόσθεσε.

Με την αγωγή αυτή η Τζέιμς, που είναι Δημοκρατική, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη οργάνωση υπέρ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, η οποία συνήθως ευθυγραμμίζεται με την πολιτική του Ρεπουμπλικανικού κόμματος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τις ενέργειές της, η Τζέιμς αρνήθηκε ότι το κίνητρο για την αγωγή της ήταν η στήριξη που προσφέρει η NRA στον Τραμπ.

H NRA, που προασπίζεται το δικαίωμα των Αμερικανών στην οπλοκατοχή και θέλει να προάγει την ασφαλή χρήση των όπλων, αλλά και να προωθήσει νόμους με τους οποίους θα καταστεί ευκολότερη η αγορά όπλων και πυρομαχικών, υπόκειται στη νομοθεσία της Νέας Υόρκης, επειδή έχει καταγραφεί στην Πολιτεία αυτή ως μη κερδοσκοπική οργάνωση. 

Η έδρα της ωστόσο βρίσκεται στο Φέρφαξ της Βιρτζίνια, περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά της Ουάσινγκτον.

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης και η NRA έχουν συγκρουστεί και στο παρελθόν. Πρόσφατα, η NRA μήνυσε την Πολιτεία επειδή έκλεισε τα καταστήματα που πωλούν όπλα στο πλαίσιο των μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Στη σημερινή αγωγή κατονομάζονται τέσσερα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένου του Γουέιν ΛαΠιέρ, του εκτελεστικού αντιπροέδρου της που είναι επικεφαλής της NRA εδώ και δεκαετίες. Οι υπόλοιποι είναι ο πρώην Ταμίας Γουίλσον Φίλιπς, ο πρώην προσωπάρχης και εκτελεστικός διευθυντής γενικών επιχειρήσεων Τζόσουα Πάουελ και ο γραμματέας και γενικός σύμβουλος Τζον Φρέιζερ.

Εκτός από τη διάλυση της οργάνωσης, που λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1871, η Τζέιμς ζητά επίσης να ανακτηθούν εκατομμύρια δολάρια και να απαγορευτεί στα τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη της να υπηρετούν στο διοικητικό συμβούλιο άλλων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


<<<<<<<>>>>>>>

Την υποψηφιότητά της για την θέση του Γενικού Εισαγγελέα Νέας Υόρκης, μετά την παραίτηση του Έρικ Σνάιντερμαν, ανακοίνωσε η Σύνηγορος του Πολίτη του Δήμου, Λετίσια Τζέιμς.

Η κ. Τζέιμς προχώρησε στην σχετική ανακοίνωση κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο Μπρούκλιν, όπου γνωστοποίησε πως θα διεκδικήσει το χρίσμα από πλευράς του Δημοκρατικού Κόμματος. Η Λετίσια Τζέιμς τόνισε πως, εάν εκλεγεί, θα δώσει την μάχη για να απονεμηθεί δικαιοσύνη αλλά και πως θα είναι απόλυτα μαχητική προς την κεντρική εξουσία της Ουάσιγκτον.

Την ίδια στιγμή, ο ομογενής πολιτειακός Γερουσιαστής Μάικ Γιάνναρης αποφάσισε τελικά να μην διεκδικήσει την θέση, ούτε προσωρινά, ούτε κατά τις προσεχείς εκλογές, παρότι είχε εκφράσει ενδιαφέρον την πρηγούμενη εβδομάδα.

 «Καμπάνα» 3,7 εκατ. δολάρια για το όχι και τόσο φιλανθρωπικό ίδρυμα Τραμπ από την Λετίσια Τζέιμς

Δύο εκατομμύρια δολάρια καλείται να καταβάλλει ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, προκειμένου να διευθετήσει αγωγή, που τον εγκαλεί για εκμετάλλευση του φιλανθρωπικού του ιδρύματος, προς όφελος των πολιτικών και επιχειρηματικών του φιλοδοξιών. 

Παράλληλα, η δικαστής Σάλιαν Σκαρπούλα υπέγραψε ένα συμφωνητικό, με το οποίο μπαίνει λουκέτο στο Ίδρυμα Τραμπ και το 1,7 εκατομμύρια δολάρια του αποθεματικού του διανέμεται σε άλλες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. 

Ο συνήγορος του Τραμπ δεν απάντησε, όταν του ζητήθηκε σχόλιο επί της απόφασης.

Δικηγόρος της Νέας Υόρκης είχε καταθέσει την αγωγή πριν από ένα χρόνο, καταγγέλοντας τον Αμερικανό πρόεδρο και την οικογένειά του ότι παρανόμως λειτουργούσαν το Ίδρυμα ως επέκταση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και της προεδρικής του καμπάνιας. 

Η δικηγόρος Λετίσια Τζέιμς διεκδικούσε αποζημίωση από τον πρόεδρο 2,8 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο ο δικαστής Σκαρπούλα μείωσε το ποσό σε δύο εκατομμύρια.

 

Βραβεύτηκαν η Λετίσια Τζέιμς και ο Πολ Μακρόπουλος στο «Terrace on the Park» (βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τη βράβευση του στελέχους της AHEPA και γνωστού επιχειρηματία, Πολ Μακρόπουλου, αλλά και της Συνηγόρου του Πολίτη του Δήμου Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης της παρέλασης, στο «Terrace on the Park».

Στην αίθουσα, όπου έδωσαν το παρών επίσημοι, μέλη Συλλόγων, εκπρόσωποι των δυο μεγάλων ομογενειακών τραπεζών αλλά και θεσμικοί προσκεκλημένοι από την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, επανέλαβε σε όλους τους τόνους την παρότρυνση για μαζική προσέλευση στην 5η Λεωφόρο την προσεχή Κυριακή.

 https://www.ekirikas.com/archive_news/arthro/brabeytikan_h_letisia_tzeims_kai_o_pol_makropoulos_sto_terrace_on_the_park_binteo-160506/http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

@!ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!@