@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

15.11.20

Μετά το 2013, οι Αμερικανοί έχουν θέσει σε εφαρμογή μία στρατηγική «Βαλκανοποίησης» ολόκληρης της Μεσογείου.

 Το σχέδιο αυτό βασίζεται σε δύο υποθέσεις [1]:

(α) Η αποχώρηση των ΗΠΑ – ως φυσική παρουσία, αλλά όχι ως συμφέροντα – από την ευρύτερη Μεσόγειο, ανοίγει την όρεξη στη Ρωσία, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία και εσχάτως, μετά την Καταλανική περιπέτεια, στην Ισπανία, να καλύψουν το κενό ισχύος που δημιουργείται. Σύντομα τα ανταγωνιστικά τους συμφέροντα θα φέρουν τη μία εναντίον της άλλης, θα προκληθεί φθορά δυνάμεων, την ώρα που οι ΗΠΑ θα ανακτούν δυνάμεις αποτραβηγμένες από τη «Μαύρη Τρύπα» της Μεσογείου.

(β) Η Ευρώπη, με προβληματική την Μεσόγειο, καθίσταται αδύναμη αγορά και απαγορευμένη περιοχή για την Κίνα που έχει επενδύσει στρατηγικά στην Ευρώπη ως αντίβαρο στην Αμερικανική αλληλεξάρτηση. Έτσι εξηγείται το ενδιαφέρον της Ρωσίας να επενδύσει πολλαπλά στη βόρεια ναυσιπλοική διαδρομή, γνωρίζοντας ότι αργά ή γρήγορα η ευρύτερη Μεσόγειος θα καταστεί προβληματική ζώνη συμφερόντων.

 Βασίλης Κοψαχείλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
Ο μισελληνισμός προσπαθεί να αφανίσει τον Έλληνα άνθρωπο πολιτιστικώς και βιολογικώς, εξαφανίζοντας κάθε διακριτικό στοιχείο που τον διαφοροποιεί από αλλοφύλους και αλλόθρησκους.

ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
Το κατοχικό ΕΒΡΑΪΚΟ καθεστώς αδιαφορεί για τους Έλληνες του εσωτερικού, όπως και για τους Έλληνες της Διασποράς. Παραποιεί τα κρατικά αρχεία, δίδοντας ταυτότητα Έλληνος σε αλλοφύλους και αλλόθρησκους, αποκρύπτοντας συγχρόνως την εθνική τους καταγωγή.