“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Συγχαρητήρια στην CIA και στο FBI για τις εκλογές στις ΗΠΑ...... Βοήθησαν στη Νοθεία και τη Βία όσο κανείς άλλος!...

 


Η CIA και το FBI είναι διεφθαρμένα, τι γίνεται όμως με το Κογκρέσο;

Του Philip Giraldi 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο «Strategic Culture Foundation»

Η εξελισσόμενη ιστορία για το πώς οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και εθνικής ασφάλειας ενδέχεται να έχουν συνωμοτήσει για να επηρεάσουν και ενδεχομένως να αναστρέψουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2016 είναι επιτακτική.

Ακόμη και αν κάποιος δεν επιθυμεί να πιστέψει ότι αυτή η υπόθεση θα ήταν εφικτή. 

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπήρξε σημαντική ενδοσκόπηση μεταξύ των πρώην και των σημερινών Αμερικανών αξιωματούχων που εργάστηκαν σε αυτές   τις κυβερνητικές θέσεις, πολλοί από τους οποίους θα συμφωνούσαν ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για σημαντική αναδιάρθρωση και επανένταξη των 17 κυβερνητικών υπηρεσιών που έχουν κάποια λειτουργία στην επιβολή του νόμου. 

Οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν επίσης ότι μεγάλο μέρος της πραγματικής ζημίας που έχει γίνει ήταν το αποτέλεσμα του ατελείωτου παγκόσμιου πολέμου κατά της τρομοκρατίας που ξεκίνησε ο George W. Bush και ο Dick Cheney. Οι οποίοι είχαν κατακλύσει τους οργανισμούς με πόρους και χρήματα, πολιτικοποιώντας ταυτόχρονα την ηγεσία και απελευθερώνοντας τους από τους περιορισμούς στη συμπεριφορά τους.

Αλλά γεγονός είναι ότι η συλλογή πληροφοριών ήταν πάντα κακή επένδυση, ακόμη και αν είναι εμφανώς χειρότερη αυτή τη στιγμή. 

Κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι η διαβόητη εκτίμηση της CIA  να παρατείνει τον Ψυχρό Πόλεμο και να δοθεί προσοχή σε ό, τι παρακολουθούν οι κατώτεροι αξιωματικοί επέτρεψε την πραγματοποίηση της 11ης Σεπτεμβρίου. Και τότε υπήρξε η ενδυνάμωση της Αλ Κάιντα κατά τη διάρκεια του σοβιετικού-αφγανικού πολέμου, ακολουθούμενη από την αποτυχία διείσδυσης στην ομάδα μόλις άρχισε να λειτουργεί.

Πιο πρόσφατα, υπήρξαν τα βασανιστήρια σε μαύρες φυλακές όπως το Γκουαντάναμο, παραδόσεις υπόπτων για τρομοκρατία που βασανίστηκαν αλλού, δολοφονία Αμερικανών πολιτών από τρομοκράτες, μετατροπή της Λιβύης σε αποτυχημένο κράτος και τρομοκρατικό παράδεισο, εξοπλισμός μαχητών στη Συρία και φυσικά το υποτιθέμενο όπλο μαζικής καταστροφής (WMD), ο πόλεμος στο Ιράκ –η μεγαλύτερη καταστροφή εξωτερικής πολιτικής στην αμερικανική ιστορία. 

Και τα κακά πράγματα συνέβησαν με διμερή τρόπο, κάτω από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους, με τους φιλελεύθερους παρόντες να παίζουν πρωταγωνιστικούς ρόλους. 

Ο μόνος που τιμωρείται για τα εγκλήματα πολέμου ήταν ο πρώην αξιωματικός της CIA και ο καταγγελόμενος Τζον Κυριάκου, ο οποίος εξέθεσε κάποια από αυτά που συνέβαιναν.

Ο συνταγματάρχης Pat Lang που διηύθυνε το πρόγραμμα HUMINT (ανθρωπιστική ευφυΐα) της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας μετά από χρόνια που περνούσε επί τόπου σε ειδικά προγράμματα και εξωτερικούς συνδέσμους, πιστεύει ότι απαιτείται ισχυρή ιατρική παρακολούθηση. Έτσι ξεκίνησε τη συζήτηση με βάση την υπόθεση ότι Το FBI και η CIA είναι δυσλειτουργικά κειμήλια που πρέπει να αποσυναρμολογηθούν. Όπως το θέτει "να καούν επιτόπου", έτσι ώστε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ξεκινήσει πάλι και να βρει κάτι καλύτερο.

Ο Lang αναφέρει πολλά παραδείγματα "ανικανότητας και κακοδιαχείρισης στην ηγεσία των 17 οργανισμών της Κοινοτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών", για να συμπεριλάβει τα προαναφερθέντα παραδείγματα συν την αδυναμία πρόβλεψης της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης.

Στο εγχώριο μέτωπο αναφέρει την προσωπική του παρατήρηση για τις προσπάθειες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI να συνεργασθούν με διεφθαρμένους ανθρώπους που είχαν δικαστεί σε ομοσπονδιακά δικαστήρια για ζητήματα εθνικής ασφάλειας καθώς και για τη συνωμοσία της κοινότητας πληροφοριών / επιβολής του νόμου «με αποτέλεσμα να έρθει ο Trump».

Ο συνταγματάρχης Λανγκ ρωτά "Πες μου, προσκυνητή, γιατί πρέπει να αποδεχθούμε τέτοιες ανοησίες; Γιατί πρέπει να πληρώσουμε τους ηγέτες αυτών των υπηρεσιών για το προνόμιο να καταχραστούν; Είμαστε ελεύθεροι άνδρες και γυναίκες. Ας στείλουμε αυτούς τους χοίρους στις ερήμους τους σε έναν κόσμο όπου πρέπει να εργάζονται σκληρά για όσα χρήματα κερδίζουν». 

Στη συνέχεια, συνιστά την απομάκρυνση της CIA από την ευθύνη της για να είναι ο κύριος οργανισμός στην κατασκοπεία, καθώς και σε συγκεκαλυμμένη δράση, κληρονομιά του Ψυχρού Πολέμου και της περιοχής στην οποία έχει επιδείξει ιδιαίτερη ανικανότητα. 

Όσο για το FBI, δημιουργήθηκε από τον J. Edgar Hoover για τη διατήρηση φακέλων στους πολιτικούς και είναι καιρός να αντικατασταθεί από ένα σώμα που λειτουργεί με τρόπο «πιο αντανακλαστικό στις συλλογικές μας εθνικές αξίες».

*Ο Philip Giraldi είναι πρώην ειδικός στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στρατιωτικός αξιωματικός της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών και τηλεοπτικός σχολιαστής, ενώ είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Council for the National Interest. 

https://www.zougla.gr

Comments