“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η πολιτική στην μπύρα, Η (Ασπίδα), και η αποστασία-ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!...


Σύμφωνα πάντα με τον Κάρολο Φιξ, ΤΟ 1981-82-83 επί Ανδρέα Παπανδρέου«…οι εργαζόμενοι της εταιρείας μας συνεννοήθηκαν με την Εθνική και έκαναν σοβιέτ.


Η Εθνική τούς χρηματοδότησε, βγάλανε μπύρα, ήταν μία χαώδης κατάσταση. 

Δεν δούλευε κανείς, πέρασα μία φορά και οι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ εργαζόμενοι έπαιζαν τάβλι και χαρτιά. Η εταιρεία υπήχθη στις προβληματικές».

*************************

Η πολιτική στην μπύρα, Η Ασπίδα, αποστασία, ΕΟΚ και «ευχαριστώ τον Ανδρέα Παπανδρέου»…

Από την εποχή της υπόθεσης «ΑΣΠΙΔΑ» και της «Αποστασίας», η FIX γνωρίζει, ύστερα από έναν θριαμβικό αιώνα κυριαρχίας στην αγορά, μια τρομακτική κατάρρευση, που οδήγησε σε στάση της παραγωγής και σε πτώχευση το 1983 και που άφησε πίσω της το διάσημο βιομηχανικό κουφάρι της Συγγρού, αλλά και τον ρημαγμένο πύργο, στο Παλαιό Ηράκλειο, αυτό το εξαίσιο δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του ’20, των 726 τ.μ., με το κτήμα των 1563 δέντρων. 

Ο Καρόλος του Ιωάννη Φίξ έχει ζήσει την οικονομική κατάσταση, ως επικεφαλής της θρυλικής ζυθοποιΐας και βλέπει το χαμό να έρχεται, χωρίς να υπάρχει σωτηρία. 

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, ο Κάρολος αποφασίζει να μετατρέψει το εργοστάσιο της Συγγρού σε εμπορικό κέντρο, μιας και η μπύρα φτιάχνονταν πια σε σύγχρονες εγκαταστάσεις της Πέτρου Ράλλη και της Θεσσαλονίκης.

Όλα ήταν έτοιμα, σύμφωνα με την εκμυστήρευση του Κάρολου Φιξ στον Χρήστο Ζαμπούνη, αλλά «ήρθε ο Δήμος Αθηναίων και κατέλαβε τον χώρο μαζί με αυτόν της Πατησίων, με την πρόθεση να τον μετατρέψει σε πάρκο. 

Προσφύγαμε στα δικαστήρια. 

Παρά τις υπέρ ημών εισαγγελικές αποφάσεις, η Αστυνομία δεν προχωρούσε στην εκτέλεσή τους. 

Παραλλήλως, η τράπεζα -η Εθνική- μας κάλεσε και μας είπε: «Δεν έχετε πλέον εγγυήσεις, δεν έχετε περιουσία, δεν σας προεξοφλούμε τις συναλλαγματικές». 

Με δεδομένο πως όλες οι εταιρείες έχουν χρέη, η αξιοποίηση των κτηρίων θα κάλυπτε τα χρέη, μιας και η αξία τους ήταν και παραμένει τεράστια. 

Comments