“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Elon Musk: οι άνθρωποι θα έχουν στη συνέχεια κάποιο νόημα για να υπάρχουν;

 


Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Elon Musk, για παράδειγμα, ένας αυτοαποκαλούμενος επιχειρηματίας, ο οποίος έχει επικριθεί για την μεγάλη εξάρτησή του από τις κρατικές επιδοτήσεις για χρηματοδότηση διαφόρων προγραμμάτων του, προώθησε μια σειρά σημαντικών κατεστημένων θεμάτων συζήτησης. Μεταξύ άλλων θεμάτων, υποστήριξε την μετατροπή των ανθρώπων σε cyborgs, καθώς και ένα παγκόσμιο σχέδιο για να αυξήσουν δραστικά οι κυβερνήσεις την εξάρτηση των ανθρώπων στην κυβέρνηση με την παροχή ενός «καθολικού βασικού εισοδήματος» για όλους στον πλανήτη.


Σύμφωνα με τον Musk, οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται στην οικονομία, θα μετατρέψουν πολλούς ανθρώπους σε ανέργους στο μέλλον. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση πρέπει να τους σώσει με την παροχή ένος «καθολικού βασικού εισοδήματος», ουσιαστικά το όνειρο ενός τεχνοκράτη που προωθήθηκε για χρόνια από τους καθεστωτικούς παγκοσμιοποιητές. «Δεν νομίζω ότι θα έχουμε επιλογή», εξήγησε ο κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας που εμπλέκεται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στην εξερεύνηση του διαστήματος. «Νομίζω ότι θα είναι απαραίτητο. Θα υπάρχουν όλο και λιγότερες θέσεις εργασίας που ένα ρομπότ δεν θα μπορεί να κάνει καλύτερα ….


Νομίζω το καθολικό βασικό εισόδημα θα είναι απαραίτητο, αλλά η πολύ δυσκολότερη πρόκληση είναι: 


Πώς οι άνθρωποι θα έχουν στη συνέχεια κάποιο νόημα για να υπάρχουν»;

Comments