“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΕΡΕΥΝΑ ΙΣΡΑΗΛ: Το εμβόλιο της Pfizer συνδέεται με σπάνια ασθένεια αίματος

«Οι γιατροί και οι ασθενείς πρέπει να είναι προσεκτικοί στα κλινικά συμπτώματα: Αδυναμία, κόπωση, νευρολογικές διαταραχές, αιμορραγία και πόνος στο στήθος»


ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΕΡΕΥΝΑ

Jerusalem Post ΤΩΡΑ> Το εμβόλιο της Pfizer συνδέεται με σπάνια ασθένεια αίματος (αυτοάνοσο σύνδρομο)

Το TTP είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί σχηματισμό θρόμβων αίματος σε διάφορα όργανα του σώματος


ο εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού συνδέεται με αυξημένες πιθανότητες ανάπτυξης θρομβωτικής θρομβοκυτταροπενικής πορφύρας (TTP), μίας σπάνιας διαταραχής του αίματος, ανέφεραν Ισραηλινοί ερευνητές.

Το TTP είναι ένα αυτοάνοσο σύνδρομο που προκαλεί σχηματισμό θρόμβων αίματος σε διάφορα όργανα του σώματος. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της χώρας, αυτοί οι θρόμβοι μπορούν να περιορίσουν ή να εμποδίσουν τη ροή αίματος σε βασικά όργανα όπως ο εγκέφαλος, τα νεφρά και η καρδιά, με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Αιματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Shamir δήλωσαν ότι είχαν ειδοποιηθεί για το πρόβλημα αφού είδαν μια ξαφνική αύξηση του TTP στη χώρα, καθώς εντοπίστηκαν τέσσερις περιπτώσεις σε ένα μήνα σε σύγκριση με δύο ή τρεις περιπτώσεις ετησίως.

Η ιατρική ομάδα ανέφερε ότι βρήκε μια «χρονολογική σύνδεση» μεταξύ του εμβολιασμού ασθενούς και της έναρξης των συμπτωμάτων της νόσου. Τόνισαν ότι αυτοί είναι δύο νέοι ασθενείς στους οποίους η ασθένεια εξαπλώθηκε μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης.

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ αξιολογεί επί του παρόντος την έρευνα.

Ως αποτέλεσμα, η ιατρική ομάδα, με επικεφαλής την Dr. Maya Koren-Michowitz, επικεφαλής του Εργαστηρίου Αιματολογίας και Μεταφραστικής Αιματολογικής Ογκολογίας, συνέστησε στα άτομα που είχαν TTP να εμβολιαστούν μόνο με ειδική άδεια από το γιατρό τους και εάν το κάνουν να τεθούν για παρακολούθηση και κλινική αξιολόγηση.

Ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου τόνισε ότι αυτή η μελέτη, η οποία ήταν πολύ μικρή, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτρέψει τους ανθρώπους από τον εμβολιασμό και να ενθαρρύνει οποιονδήποτε που δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη να κάνει τις δόσεις.

«Οι γιατροί και οι ασθενείς πρέπει να είναι προσεκτικοί στα κλινικά συμπτώματα: Αδυναμία, κόπωση, νευρολογικές διαταραχές, αιμορραγία και πόνος στο στήθος», δήλωσε η ομάδα σε ανακοίνωση.

Κάλεσαν επίσης «υγιείς ανθρώπους» που έχουν εμβολιαστεί να είναι προσεκτικοί και να ζητούν ιατρική βοήθεια αμέσως εάν εμφανιστούν συμπτώματα. Η έγκαιρη διάγνωση και οι σύγχρονες θεραπείες αύξησαν το ποσοστό επιβίωσης των ασθενών TTP από 10% στο παρελθόν σε 80% σήμερα.

Comments