“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Toyota: Σε νέο ιστορικό υψηλό η μετοχή της / Μαρία Ρεπούση: 30 ακίνητα και 2 εκατομμύρια δολλάρια μετοχές στην Toyota!... ΕΙΔΕΣ Ο ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ;


Μαρία Ρεπούση: 30 ακίνητα και 2 εκατομμύρια δολλάρια μετοχές στην Toyota!...

Toyota: Σε νέο ιστορικό υψηλό η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας

Εκτινάχθηκε στα 10.000 γιεν


Στα 10.000 γιεν (90,85 δολάρια) σκαρφάλωσε για πρώτη φορά η μετοχή της Toyota Motor, καθώς συνεχίζεται το ράλι που έχει οδηγήσει φέτος τον τίτλο σε αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά.

Η μετοχή ενισχύθηκε κατά 1,8% στο Τόκιο, με τους επενδυτές να συνεχίζουν τις τοποθετήσεις τους στην εταιρεία, η οποία αψηφά την απειλή της έλλειψης τσιπ που έχει πλήξει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και προσπαθεί να επεκτείνει τις κινήσεις της στα ηλεκτρικά οχήματα.

Η ιαπωνική εταιρεία είναι ηγέτης μίας βιομηχανίας που αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την έλλειψη τσιπ, διαχειριζόμενη την εφοδιαστική της αλυσίδα και αυξάνοντας την παραγωγή της προκειμένου να καλύψει την ισχυρή ζήτηση για αυτοκίνητα. Η Toyota ανακοίνωσε αγορές ιδίων μετοχών ύψους 250 δισ. γιεν και προέβλεψε επιστροφή στην προ της πανδημίας κερδοφορία για την τρέχουσα χρήση.

«Με απλά λόγια, πρόκειται για την αντανάκλαση των ισχυρών θεμελιωδών μεγεθών της Toyota», όπως φαίνεται στα αποτελέσματά της για το περασμένο έτος και τις προβλέψεις της για την τρέχουσα χρήση, δήλωσε ο Tatsuo Yoshida, αναλυτής στο Bloomberg Intelligence.

Οι ιαπωνικές ανταγωνιστικές εταιρείες ενισχύθηκαν επίσης μετά το ράλι της μετοχής της Toyota, με τον τίτλο της Honda να σημειώνει άνοδο 1,1%, της Nissan να κερδίζει 1,2% και της Subaru να καταγράφει κέρδη μέχρι και 2%.

Η μετοχή της Toyota σημειώνει άνοδο 26% από τις αρχές του έτους. Ωστόσο, η χρηματιστηριακή της αξία είναι περίπου η μισή από αυτή της Tesla, η οποία την ξεπέρασε πέρυσι.

Η κορυφαία εταιρεία αγωνίζεται να προλάβει τις κινήσεις των αντιπάλων της στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, και σχεδιάζει να λανσάρει στην αγορά δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2022. Στόχος της είναι τα ηλεκτρικά οχήματα να αποτελούν το 15% των συνολικών πωλήσεων της στις ΗΠΑ έως το 2030.

Η μετοχή της δεν θα παραμείνει για πολύ καιρό στα 10.000 γιεν, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία έχει προγραμματίσει να προχωρήσει σε split εντός του έτους.

Πηγή: Bloomberg/mononews

Comments