@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

6.8.21

Ισραήλ και ΗΠΑ απομονώνουν την Ελλάδα και η Γερμανία-Αγγλία με τις ΜΚΟ την καίει-Τι δεν καταλαβαίνεις;
Η Ουάσιγκτον βάζει την Ελλάδα σε no-fly zone και το Τελ Αβίβ σε... καραντίνα

Τη ροή τουριστών προς την Ελλάδα περιορίζουν με κάθε τρόπο Ισραήλ και ΗΠΑ λαμβάνοντας σαφή μέτρα, καθώς υποστηρίζουν ότι η έξαρση του Covid-19 είναι ραγδαία. Οι αποφάσεις των δύο συμμαχικών και φιλικών χωρών καθοδηγούνται είτε από γεωπολιτικά, είτε από καθαρά επιδημικά κριτήρια. Και στις δύο περιπτώσεις τα μηνύματα για την ελληνική κυβέρνηση δεν είναι καλά.

Νέο χτύπημα για τον ελληνικό τουρισμό. Πρώτα οι ΗΠΑ έβαλαν τη χώρα στην «κατηγορία 4» καλώντας τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα. Εν συνεχεία το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε την επιβολή επταήμερης καραντίνας σε όσους (εμβολιασμένους και μη) επιστρέφουν από τη χώρα μας.

Το Ισραήλ, που καταβάλλει αγωνιώδεις προσπάθειες να ελέγξει το νέο ξέσπασμα του κορονοϊού και να προλάβει το κύμα, τοποθέτησε Ελλάδα, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία και αρκετές ακόμα χώρες στην κατηγορία «severe travel warning». Από τις 11 Αυγούστου όλοι όσοι επιστρέφουν στο Ισραήλ από τις παραπάνω χώρες θα απαιτηθεί να απομονωθούν για κατ’ ελάχιστον επτά ημέρες ανεξάρτητα από το εάν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή όχι.

Αν τα κίνητρα είναι επιδημικά, όπως προκύπτει στην περίπτωση του Ισραήλ, τότε η δυναμική του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι πολύ πιο οξεία από αυτή που παρουσιάζουν οι Έλληνες επιστήμονες. Αν οι λόγοι είναι γεωπολιτικοί, όπως μοιάζει να συμβαίνει στην περίπτωση της απόφασης των ΗΠΑ, τότε τα μηνύματα προς την κυβέρνηση για τις διμερείς σχέσεις δεν είναι… καλά.

Πρώτα οι ΗΠΑ

Νωρίτερα, οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ (CDC) προειδοποίησαν τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων Covid-19. Προστίθεται έτσι ένας ακόμα πονοκέφαλος για τον ελληνικό τουρισμό σε μια κρίσιμη στιγμή καθώς είμαστε ήδη στην καρδιά της καλοκαιρινής σεζόν.

Στη λίστα που ανακοινώθηκε με τις χώρες που εντάσσονται σε υψηλότερη κατηγορία κινδύνου περιλαμβάνονται επίσης η Ιρλανδία, το Ιράν και οι Παρθένες Νήσους και μια σειρά άλλων προορισμών, μεταδίδει το Reuters.

Στην κατηγορία 4 («αποφύγετε το ταξίδι») περιλαμβάνονται επίσης Λιβύη, Καζακστάν, Ανδόρρα, Μάλτα κ.ά.

Η ένταξη στη συγκεκριμένη κατηγορία σημαίνει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να αποφεύγουν τους συγκεκριμένους προορισμούς. Αυτοί που πρέπει να ταξιδέψουν οφείλουν να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Οι ΗΠΑ, πάντως, διατηρούν την Τουρκία στην κατηγορία 3, ένα επίπεδο υψηλότερα από την Ελλάδα. Η εικόνα αυτή έχει μεγάλη σημειολογική και ενδεχομένως διπλωματική και πολιτική αξία.

Η σύσταση ΗΠΑ για Ελλάδα


Η σύσταση ΗΠΑ για Τουρκία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

@!ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 100 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!@