“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ο διευθυντής της CIA συναντήθηκε με τον ηγέτη των Ταλιμπάν


Ο διευθυντής της CIA William Burns συναντήθηκε με τον ηγέτη των Ταλιμπάν Abdul Ghani Baradar στη Καμπούλ τη Δευτέρα, όπως γράφει την Τρίτη η Washington Post, επικαλούμενη ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.




!~~~~~~~~~~~~~!@!~~~~~~~~~~~!


Συνάντηση Μπερνς - Μάζεν


Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Γουίλιαμ Μπερνς με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας, Σαούλ Μοφάζ

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, Γουίλιαμ Μπερνς, συναντήθηκε στη Ραμάλα, στη Δυτική Οχθη, με το νέο πρωθυπουργό των Παλαιστινίων, Αμπού Μάζεν.

Ο κ. Μπερνς, που είχε συνομιλίες νωρίτερα και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Αριέλ Σαρόν, προσπαθεί να προετοιμάσει το έδαφος για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στη Μέση Ανατολή μέσα στις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ.

Ο Αριέλ Σαρόν θέτει όρους για την εφαρμογή του νέου ειρηνευτικού σχεδίου

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στην Ιερουσαλήμ, ο Αμερικανός αξιωματούχος προσπάθησε να πείσει τον Αμπού Μάζεν να λάβει μέτρα για να τεθεί τέρμα στις επιθέσεις που εξαπολύουν Παλαιστίνιοι παραστρατιωτικοί εναντίον ισραηλινών στόχων.

Ο κ. Μπερνς συνεχάρη τον Αμπού Μάζεν για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και απηύθυνε έκκληση στους Ισραηλινούς και στους Παλαιστινίους να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τούς δίδει το τελευταίο ειρηνευτικό σχέδιο, ο λεγόμενος "οδικός χάρτης για την ειρήνη".

Ο Αριέλ Σαρόν έχει ήδη δηλώσει πως θα ήθελε οι παλαιστινιακές αρχές να καταβάλουν μεγαλύτερα μέτρα για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τους παραστρατιωτικούς πριν γίνει οποιοδήποτε βήμα για την εφαρμογή του τελευταίου ειρηνευτικού σχεδίου.

Ο ανταποκριτής του BBC επισημαίνει ότι Ισραηλινοί αριστεροί και πολλοί Παλαιστίνιοι αμφισβητούν την ειλικρίνεια των προθέσεων του κ. Σαρόν, αλλά εκφράζουν την ελπίδα ότι οι Αμερικανοί θα καταφέρουν να τον πείσουν να δεχτεί ένα ειρηνευτικό σύμφωνο.

Συριακή ειρηνευτική πρωτοβουλία

Εν τω μεταξύ, Ισραηλινοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Μααρίβ το οποίο υποστήριζε ότι πριν από τον πόλεμο στο Ιράκ, είχε υπάρξει ειρηνευτική πρωτοβουλία από την πλευρά της Συρίας, αλλά η κυβέρνηση Σαρόν είχε εκφράσει αμφιβολίες για τη σοβαρότητά της.

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ+

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχαν γίνει επαφές στην Ιορδανία ανάμεσα στον Μάχερ Άσαντ, αδελφό του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ-Άσαντ, και τον Εϊτάν Μπεν-Τζουρ, πρώην γενικό διευθυντή του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών.

Η συριακή πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προτείνει τη λήψη αμοιβαίων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι προτάσεις της Δαμασκού είχαν κυρίως ως στόχο να εξουδετερώσουν τις πιέσεις που ασκούσαν οι ΗΠΑ στη Συρία λόγω της κρίσης στο Ιράκ.

Αξιωματούχος της συριακής κυβέρνησης απέρριψε την πληροφορία την οποία χαρακτήρισε αβάσιμη.


Comments